Η απλή διατροφική αλλαγή που κάνει η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα για να παραμένει σε φόρμα στα 54

Η απλή διατροφική αλλαγή που κάνει η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα για να παραμένει σε φόρμα στα 54

Στα 54 της, η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα διατηρεί μια εντυπωσιακά λεπτή σιλουέτα χάρη σε μικρές, έξυπνες διατροφικές αλλαγές. Μία από αυτές, απλή αλλά καθοριστική, αντικαθιστά το βούτυρο και αποδεικνύει ότι η ισορροπία δεν χρειάζεται στερήσεις.

Ακόμη κι αφού αποχαιρέτησε τις πασαρέλες και ολοκλήρωσε μια καριέρα που άφησε εποχή στον χώρο της μόδας, η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα παραμένει σε εξαιρετική φόρμα. Τα μυστικά της δεν βασίζονται σε ακραίες δίαιτες, αλλά σε πρακτικές λύσεις που μπορούν εύκολα να ενταχθούν στην καθημερινότητα.

Τα μοιράζεται ανοιχτά στο νέο της βιβλίο «Όλα όσα πάντα θέλατε να ξέρετε για να είστε στην καλύτερη φόρμα και να παραμείνετε έτσι», που κυκλοφορεί στη Γαλλία από τις εκδόσεις Michel Lafon. Ανάμεσα στις δεκάδες συμβουλές που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, μία ξεχωρίζει για την απλότητα και την αποτελεσματικότητά της.

Η έξυπνη αλλαγή που έκανε η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα στη διατροφή της

Κατά τη διάρκεια παραμονής της στην Αυστραλία, η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα ανακάλυψε σάντουιτς όπου το βούτυρο αντικαθίσταται από χούμους. Η ιδέα την κέρδισε αμέσως και έγινε μόνιμο κομμάτι της διατροφής της.

Αντριάνα Σκλεναρίκοβα/ Φωτογραφία: Profimedia

«Αυτή η εναλλακτική είναι πανέξυπνη: χωρίς ζωικό λίπος και με σημαντική πρόσληψη πρωτεΐνης», εξηγεί. Για την ίδια, το κλειδί είναι να μη φοβάται κανείς να «σπάει τους κώδικες και τις συνήθειες», ώστε μικρές αλλαγές να φέρνουν μεγάλα αποτελέσματα.

Η φιλοσοφία της δεν σταματά εκεί. Προτείνει μια καθημερινή διατροφή με κανονικό πρωινό, ισορροπημένο μεσημεριανό και ένα απογευματινό σνακ από ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα, ώστε το βραδινό να μη συνοδεύεται από υπερβολική πείνα.

Αντριάνα Σκλεναρίκοβα/ Profimedia

Παράλληλα, τονίζει τη σημασία της αργής μάσησης. «Το σάλιο περιέχει ένα ένζυμο με δύσκολο όνομα, τη σιαλική αμυλάση, που διασπά τη γλυκόζη, δηλαδή τη ζάχαρη, σε μικρότερα κομμάτια και βοηθά στην καλύτερη αφομοίωσή της», σημειώνει.

Πάνω από όλα, η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα επιμένει ότι η απόλαυση είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η ματαίωση. Η ισορροπία, όπως υποστηρίζει, είναι το πραγματικό μυστικό μιας σταθερής και υγιούς σχέσης με το φαγητό. Μια προσέγγιση που μπορεί να εμπνεύσει όσους αναζητούν έναν πιο εύκολο και βιώσιμο τρόπο να διατηρήσουν το βάρος τους.