Απεξάρτηση από το Κινητό/Φωτογραφία: Pexels

Το καλύτερο κόλπο για να απεξαρτητοποιηθείς από το κινητό σου

Όλοι μας θα θέλαμε να περνάμε λιγότερες ώρες με το κινητό μας, δεν είναι όμως πάντα εύκολο.

Στη σύγχρονη εποχή, οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν μεγάλο κομμάτι του χρόνου τους στο κινητό τους. Έρευνες δείχνουν πως ο μέσος άνθρωπος «τσεκάρει» το κινητό του 58 φορές την μέρα κατά μέσο όρο, σύμφωνα με το Vogue.

Ευτυχώς, ο influencer Μπεν Μιρ βρήκε την καλύτερη λύση στο πρόβλημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η λύση μπορεί να μας δώσει πίσω τον χαμένο χρόνο μας.

«Η πιο παραγωγική εφαρμογή του κινητού μας είναι η Λειτουργία Πτήσης» παρατηρεί ο Μιρ. «Η δεύτερη καλύτερη είναι η Ασπρόμαυρη Λειτουργία». Η Ασπρόμαυρη Λειτουργία ή αλλιώς Greyscale Mode εξαφανίζει τα χρώματα από την οθόνη του κινητού, μετατρέποντάς την σε ασπρόμαυρη.

Σύμφωνα με τον Μιρ, αυτό το αποτελεσματικό τρικ μειώνει την καθημερινή χρήση του κινητού κατά 50 λεπτά. Εξαφανίζοντας τα έντονα χρώματα, η Ασπρόμαυρη Λειτουργία κάνει το κινητό λιγότερο ελκυστικό και εθιστικό.

Δείτε παρακάτω πώς να ενεργοποιήσετε την Ασπρόμαυρη Λειτουργία στο κινητό σας.

Σε κινητά τύπου iPhone, ο τρόπος για να ενεργοποιήσετε την Ασπρόμαυρη Λειτουργία είναι ο εξής:

Πηγαίνετε στις «Ρυθμίσεις» και επιλέξτε το μενού «Προσβασιμότητα». Στη συνέχεια επιλέξτε το μενού «Οθόνη και Μέγεθος Κειμένου» και ενεργοποιήστε τα «Φίλτρα Χρώματος» στο Ασπρόμαυρο.

Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να καθορίσετε μία συντόμευση, ώστε να ενεργοποιείτε άμεσα την Ασπρόμαυρη Λειτουργία. Στις «Ρυθμίσεις», επιλέξτε το μενού «Προσβασιμότητα» και στη συνέχεια επιλέξετε την «Συντόμευση Προσβασιμότητας» ως «Φίλτρα Χρώματος». Είστε έτοιμοι.