Φωτογραφία: Shutterstock

Πώς να καθαρίσετε το κλιματιστικό σας ώστε να έχει καλύτερη απόδοση

Ποιος θέλει σκονισμένη ατμόσφαιρα στο σπίτι; Το κλιματιστικό μπορεί να ανακυκλώνει τον, όχι και τόσο καθαρό αέρα στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να έχετε συχνές αλλεργίες, ωστόσο με μερικά βήματα θα λύσετε το πρόβλημά.

Η σκόνη μπορεί να «καθίσει» στα φίλτρα του air contrition και εκτός των άλλων να μειώσει και την απόδοσή του παρόλα αυτά, εκτός από τον καθαρισμό από εξειδικευμένο προσωπικό, μπορείτε και εσείς να κάνετε κάποια βήματα ώστε να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα αλλά και της ατμόσφαιρας του σπιτιού.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το κλιματιστικό

Οι περισσότεροι κατασκευαστές συνιστούν να καθαρίζετε τα φίλτρα του κλιματιστικού σας κάθε λίγες εβδομάδες, αλλά αυτό εξαρτάται και από το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό σας. Οι ειδικοί επίσης προτείνουν να καθαρίζετε ή να αντικαθιστάτε τα φίλτρα μία φορά το μήνα.

Πώς θα καθαρίσετε τα φίλτα του κληματιστικού και τη μονάδα του; Τα βήματα είναι απλά και εύκολα.

Βγάλτε τα φίλτρα του κλιματιστικού και ξεπλύνετε με άφθονο νερό από την αντίθετη πλευρά, ώστε η σκόνη να φύγει απευθείας και να μην κολλήσει επάνω. Τινάξτε τα καλά μεταξύ τους και αφήστε τα στον ήλιο μέχρι να κάνετε τα υπόλοιπα βήματα.

Αν πια η σκόνη και η βρωμιά είναι περισσότερη από όση νομίζατε μπορείτε αρχικά να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα, χρησιμοποιώντας το εξάρτημα κεφαλής για τη σκόνη και έπειτα να ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σαπούνι πιάτων. Αφήστε τα φίλτρα να στεγνώσουν καλά πριν το τοποθετήσετε ξανά στη μονάδα.

Φωτογραφία: Shutterstock

Έπειτα, με ένα πινέλο, ή την ηλεκτρική σκούπα αφαιρέστε τυχών σκόνες που έχουν κολλήσει (στο σημείο που βρίσκονταν προηγουμένως τα φίλτρα) και με ένα πανάκι μικροϊνών με σαπούνι πιάτων και ελάχιστο νερό καθαρίστε τη μονάδα, δηλαδή τα πλαστικά στελέχη του κλιματιστικού και τις γρίλιες.

Οι περισσότερες μονάδες κλιματιστικών διαθέτουν πηνία εξατμιστή μέσα στη μονάδα και πηνία συμπυκνωτή στο πίσω μέρος, τα οποία βρίσκονται έξω. Χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι, αφαιρέστε το επάνω και το πλευρικό πλαίσιο για να φτάσετε στα πηνία συμπυκνωτή. Στη συνέχεια, πάρτε ένα πινέλο ή μια ειδική βούρτσα πηνίου για να αφαιρέσετε απαλά τη βρωμιά και τη σκόνη.

Στη συνέχεια, πλύνετε το εξωτερικό της μονάδας χρησιμοποιώντας σαπούνι πιάτων και χλιαρό νερό. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα αφαιρούμενα μέρη είναι εντελώς στεγνά πριν τοποθετήσετε ξανά το κάλυμμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά την τροφοδοσία και να την ρυθμίσετε στην προτιμώμενη λειτουργία ψύξης .

Εάν γίνει σωστά, θα παρατηρήσετε καλύτερη απόδοση.