Φωτογραφία: Instagram/@ gisele

Αυτά είναι τα βότανα και μπαχαρικά που έχει προσθέσει στη διατροφή της η Ζιζέλ και έχει υγιή και νεανική εμφάνιση

Η Ζιζέλ αποκάλυψε τα εννέα προϊόντα που τη βοηθούν να διατηρήσει υγιή και νεανική εμφάνιση.

Το 43χρονο supermodel έδωσε πρόσφατα στους θαυμαστές της μια γεύση από τις διατροφικές της συνήθειες δημοσιεύοντας το μπεστ σέλερ βιβλίο μαγειρικής της Nourish.

Με μια ανάρτηση στο Instagram περιγράφει λεπτομερώς τα «αγαπημένα της βότανα και μπαχαρικά» που τη βοηθούν να παραμείνει σε φόρμα και συγκεκριμένα λέει:

«Πιστεύω πραγματικά στο αρχαίο ρητό: "Ας είναι το φαγητό το φάρμακό σου", καθώς ένιωσα μεγάλη διαφορά στη ζωή μου όταν άρχισα να κάνω καλύτερες επιλογές».

«Όταν τρώμε τρόφιμα που είναι ζωντανά (και όχι επεξεργασμένα), τα θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες τους θρέφουν το σώμα μας βοηθώντας μας να παραμείνουμε υγιείς και να αισθανόμαστε καλά».

Τα προϊόντα που έχει προσθέσει στη διατροφή της η Ζιζέλ

Γράφοντας τόσο στα αγγλικά όσο και στα πορτογαλικά, αποκάλυψε τη λίστα με συγκεκριμένα μπαχαρικά στα οποία ορκίζεται, με ένα από τα προϊόντα που αγαπά να είναι το τζίντζερ. Το τζίντζερ τη βοηθά στην πέψη» έχει «αντιφλεγμονώδεις» ιδιότητές, όπως και ο μαϊντανός, ο οποίος έγραψε ότι «περιέχει αντιοξειδωτικά και προάγει την καλή αναπνοή».

Η Gisele αγαπά επίσης το δεντρολίβανο επειδή «διεγείρει» το ανοσοποιητικό της σύστημα και τη βοηθά με τα φουσκώματα στην κοιλιά.

Φωτογραφία: Instagram/@ gisele

Ο κουρκουμάς είναι ένα ακόμη συστατικό στο οποίο «ορκίζεται», λόγω των αντιφλεγμονωδών πλεονεκτημάτων του και επειδή το θεωρεί ευεργετικό στην υγεία της καρδιάς της.

Έγραψε ότι ο βασιλικός είναι «καλός για την καρδιά», καθώς και «αντιοξειδωτικός» και «αντιβακτηριακός», προσθέτοντας ότι το μαύρο πιπέρι «βοηθά στην απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών».

Η Gisele επιλέγει επίσης τον κόλιανδρο λόγω της ικανότητά του να «μειώνει το σάκχαρο στο αίμα» αλλά και τη ρίγανη.

Ολοκλήρωσε τη λίστα των συστατικών της εκθειάζοντας τις αρετές της κανέλας, την οποία επαινούσε για την ικανότητά της να «βελτιώνει την κυκλοφορία».