Σάνον Κόλινς μητέρα έχασε βάρος

Τα 2 μυστικά μιας 44χρονης μητέρας για καλλίγραμμα πόδια χωρίς όγκο

Η Σάνον Κόλινς είναι μία μητέρα που λατρεύει τη γυμναστική. Eδώ και επτά χρόνια γυμνάζεται σχεδόν καθημερινά και μοιράζεται το «ταξίδι» της με την άσκηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με το όνομα «The Gym Nurse».

Η ίδια έχει γίνει αρκετά δημοφιλής στα social media για την τονισμένη της σωματική διάπλαση και πρόσφατα θέλησε να αποκαλύψει ποιο είναι το μυστικό της για να διατηρεί πόδια της καλλίγραμμα, χωρίς όμως να παίρνει όγκο.

Η 44χρονη Σάνον έχει περισσότερους από 150.000 ακόλουθους στο Instagram και μοιράζεται τακτικά συμβουλές και διάφορα tips με το κοινό της. Η ίδια είναι απόλυτα ειλικρινής σχετικά με τη σκληρή δουλειά που έχει καταβάλει για να αποκτήσει αυτό το σώμα.

Η Σάνον σχετικά με την προπόνηση που κάνει για τα πόδια αρχικά τόνισε πως «δεν πρέπει να ανησυχείτε για τους μύες σας, αλλά για το επίμονο στρώμα λίπους. Η άρση βαρών μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να χάσετε αυτό το ανεπιθύμητο λίπος, επομένως δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε ότι θα φαίνεστε ογώδεις».

Η συμβουλή που δίνει στους ακόλυθούς της είναι να μην εγκαταλείψουν τα βάρη λόγω του φόβου τους για όγκο, καθώς όπως λέει υπάρχουν τρόποι για να αποκτήσετε γραμμωμένα πόδια χωρίς να φαίνονται μυώδη.

«Ο φόβος να γίνουμε ογκώδεις όταν προσπαθούμε να γραμμώσουμε σε ορισμένα σημεία του σώματός είναι υπαρκτός, ωστόσο οι μύες θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την όψη του σώματός σας. Μην σταματήσετε τα βάρη αν θέλετε να χάσετε κιλά και λίπος», αναφέρει.

«Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με κάποιο σημείο του σώματός σας, ας πούμε για παράδειγμα την περιοχή των ποδιών, αυτό έχει να κάνει με την συσσώρευση λίπους στην περιοχή. Είναι αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο να χτίσετε μύες, πόσο μάλλον να γίνεται ογκώδεις. Δεν πρόκειται να καταλήξετε να γίνετε ογκώδεις, ειδικά σε μικρό χρονικό διάστημα».

«Ανά τα χρόνια είχα πολλούς πελάτες οι οποίοι ανησυχούσαν για το μέγεθος και την όψη των ποδιών τους και νόμιζαν ότι αν μειώσουν την προπόνηση με βάρη θα βοηθηθούν, όμως τελικά συνειδητοποίησαν πως δεν είχαν τόσους μυς όσο νόμιζαν και έτσι επέστρεψαν στην άρση βαρών».

Άρση βαρών και θερμιδικό έλλειμμα

«Πριν από χρόνια μισούσα τα πόδια μου. Αλλά ούτε μια φορά δεν σκέφτηκα να διακόψω τα βάρη. Και χρόνια αργότερα, έχω καταφέρει να έχω γραμμωμένα πόδια ακολουθώντας κατά διαστήματα διατροφή που βασίζεται στο θερμιδικό έλλειμμα».

«Αν δεν κάνετε γυμναστική με βάρη, αλλά κάνετε διατροφή για χάσιμο λίπους το μόνο που θα καταφέρετε είναι τα πόδια σας να φαίνονται άτονα. Θα τους λείπει η δομή και σίγουρα, κατά τη γνώμη μου, δεν θα έχετε μια ελκυστική και υγιή εμφάνιση. Επομένως χρειάζεστε και τα δύο».

Η ίδια η Σάνον έμοιαζε αρκετά διαφορετική πριν από χρόνια. Πλέον είναι σε φόρμα και νιώθει πολύ πιο υγιής.

Αποφάσισε να ξεκινήσει την γυμναστική με βάρη και την υγιεινή διατροφή πριν από περίπου επτά χρόνια και πλέον δείχνει πιο γραμμωμμένη από ποτέ.

Παλιότερα, όπως σημειώνει σε ανάρτησή της, συνήθιζε να τρώει γρήγορο φαγητό όπως πίτσα κ.α, να καταναλώνει αλκοόλ, αναψυκτικά και πολύ λίγη ποσότητα νερού. Επικεντρωνόταν στο κάψιμο θερμίδων και στην αερόβια προπόνηση, νομίζοντας ότι όσο ιδρώνει θα καίει περισσότερο λίπος. Επίσης δεν ασκούνταν ποτέ με βάρη και πάντα έβαζε τις ανάγκες των παιδιών και του συζύγου της πάνω από τις δικές της.

Πλέον, φροντίζει τον εαυτό της και σωματικά και ψυχικά. Αρχικά κοιμάται τουλάχιστον επτά ώρες, προσέχει την διατροφή της καταναλώνοντας φαγητό το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις ατομικές ανάγκες της, πίνει πολύ νερό, περπατά περίπου 10.000 βήματα και σηκώνει βάρη 4-5 φορές την εβδομάδα.