η Twiggy σε φωτογράφιση της Vogue

H Twiggy αναβιώνει τη θρυλική φωτογράφισή της στη Vogue, 56 χρόνια μετά -Icon για πάντα

Η Twiggy δεν ήταν απλώς το απόλυτο it girl των 60s -ήταν το πρόσωπο μιας ολόκληρης δεκαετίας.

Η ιστορία της είναι τόσο ιδιαίτερη όσο και το πρόσωπό της.

Kάποια μέρα του 1966, η Leslie Hornby μπήκε σε ένα ακριβό κομμωτήριο στο Mayfair του Λονδίνου για να αγοράσει σαμπουάν. Όταν ο ιδιοκτήτης της πρότεινε να την κουρέψει, εκείνη δέχτηκε από ευγένεια, και λίγο αργότερα το πρωτοποριακό και ασυνήθιστο «αγορίστικο» look της θα έμπαινε στη βιτρίνα του μαγαζιού σαν διαφήμιση. Καθώς τότε το Mayfair ήταν η καρδιά της μόδας, η φωτογραφία τράβηξε γρήγορα το ενδιαφέρον των ανθρώπων της μόδας, και η Twiggy (που ονομάστηκε έτσι από το "twig" που σημαίνει κλαράκι) υπέγραψε συμβόλαιο μόντελινγκ την ίδια χρονιά.

Ο λεπτός, χωρίς καμπύλες σωματότυπός της, το ύψος της (1,67), το αγορίστικο κούρεμά της και το κουκλίστικο makeup με της χαμηλές βλεφαρίδες που επινόησε μόνη της, ανέτρεψαν όλα τα στερεότυπα περί ομορφιάς και ουσιαστικά έγιναν το νέο mainstream. Η Twiggy, δούλεψε ως μοντέλο μέχρι τα early 70s, έγινε 30 φορές εξώφυλλο στη Vogue και υπήρξε μούσα της Mary Quant, της θρυλικής σχεδιάστριας που καθιέρωσε τη μίνι φούστα.

Η Twiggy επέστρεψε στη Vogue, 56 χρόνια μετά τη χαρακτηριστική της φωτογράφιση του 1967 Bert Stern και πόζαρε με τον ίδιο τρόπο.

Στο βίντεο που συνοδεύει τη φωτογράφιση, απολαύστε μια υπέροχη 74χρονη γυναίκα σε άψογη φυσική κατάσταση, με έξυπνο χιούμορ και φυσικά τη μοναδική σπιρτάδα και προσωπικότητα που την καθιέρωσε.

Ένα icon με όλη τη σημασία της λέξης!

Δείτε τη φωτογραφία της Twiggy τότε και τώρα