Φωτογραφία: loaf.com
Φωτογραφία: loaf.com
SEASHELL TREND

Η deco τάση που φέρνει το καλοκαίρι στο σπίτι όλο τον χρόνο -Κάνει επέλαση στα design διαμερίσματα


Η συγγραφέας, Karen Blixen, είχε πει ότι «Η θεραπεία για όλα είναι αλμυρό νερό: ιδρώτας, δάκρυα ή θάλασσα». Ενα κομμάτι, λοιπόν, από την τελευταία μπαίνει στο σπίτι μας για να το «θεραπεύσει» από το στρες της καθημερινότητας.

Τα τελευταία χρόνια, η στροφή του interior design στη φύση και την κάλυψη των εσωτερικών αναγκών του ατόμου είναι έντονη. Έτσι, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι μια τάση που μυρίζει θάλασσα μπαίνει στο σπίτι μας αυτή τη σεζόν και θα παραμείνει εκεί όσο το επιθυμούμε. Οχι, μόνο το καλοκαίρι.

Seashell -deco- trend: το trend που θέλει τα κοχύλια πρωταγωνιστές -σσ. και τα δύο τελευταία χρόνια κάνει έντονη την παρουσία του και στα κοσμήματα- κάνει «επέλαση» σε design σπίτια του εξωτερικού.

Η αναζωογονητική και απελευθερωτική δύναμη της φύσης ανανεώνει κάθε γωνιά του σπιτιού και τα κοχύλια γίνονται ένα πρωτότυπο διακοσμητικό μοτίβο.

Η θαλασσινή αλμύρα εισβάλλει στα δωμάτια του σπιτιού και διαχέεται στην ατμόσφαιρα. Τα κοχύλια δίνουν το σχήμα τους σε διακοσμητικά αξεσουάρ και έπιπλα. Στο υπνοδωμάτιο, το καθιστικό, το μπάνιο, την κουζίνα.

Τα κοχύλια θα σας μεταφέρουν νοητά σε εξωτικά θέρετρα, θα σας κάνουν να αποδράσετε για λίγο από τον θόρυβο της πόλης. Όλα αυτά με την δύναμη της φαντασίας: τα κοχύλια τής δίνουν τροφή με τον μοναδικό χαρακτήρα τους.

Ακολουθούν 10 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εντάξετε αυτό το διακοσμητικό μοτίβο στο σπίτι σας.

Με έμπνευση από design διαμερίσματα του εξωτερικού και την σύμφωνη γνώμη των διακοσμητών.

1) Koχύλια ως θήκες κοσμημάτων ή ως πιάτα για φρούτο (ή γλυκό)

 

 

 

 

2) Koχύλια στα διακοσμητικά αξεσουάρ 

 

 

 

 

 

 

3) Κοχύλια στο μπάνιο 

 

 

 

4) Koχύλια στο υπνοδωμάτιο 

 

5) Κοχύλια στο σαλόνι 

 

 

 

6) Κοχύλια στο φωτιστικό 

 

 

7) Κοχύλια στην τραπεζαρία 

 

8) Το κοχύλι δίνει το σχήμα του σε statement πολυθρόνες 

 

 

 

9) σε μαξιλάρια 

 

10) σε φωτιστικά