Pexels/Vince Rvd
Pexels/Vince Rvd
DECO IDEA

Design expert αποκαλύπτει το πρώτο πράγμα που κάνει ένα δωμάτιο να δείχνει διαρκώς ατακτοποίητο


Οταν αξιοποιούμε στο μέγιστο τις δυνατότητές μας, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το σπίτι μας: όταν αξιοποιούμε πρακτικά, έξυπνα και με σεβασμό κάθε του τετραγωνικό, τότε αυτό αναπνέει, απελευθερώνεται και κάνει την καθημερινότητά μας καλύτερη.

To να διατηρείς το σπίτι σου σε τάξη είναι πιο απλό από όσο φαντάζεσαι. Δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τα αντικείμενα που κρατάς ή δεν κρατάς και τα μέσα αποθήκευσης που χρησιμοποιείς για να τα τακτοποιήσεις.

Το πρώτο πράγμα που κάνει ένα σπίτι να δείχνει συνεχώς σε τάξη σύμφωνα με την interior designer, Erin Roberts, δεν βρίσκεται πάνω στα έπιπλα, σε ράφια ή συρτάρια. Βρίσκεται στα πόδια σου και πιο συγκεκριμένα: στο πάτωμα.

 

 

Έχεις αναρωτηθεί πόσο του επιτρέπεις να «αναπνέει» όταν το μεγαλύτερο μέρος του καταλαμβάνουν ογκώδη έπιπλα –τοποθετημένα σε λάθος σημεία που δεν ευνοούν την λειτουργικότητα-, ή έπιπλα που δεν έχουν κανένα ουσιαστικό ρόλο και αντικείμενα παρατημένα σε αυτό;

 

Δοκίμασε να απαλλάξεις το πάτωμα από περιττά έπιπλα, να αντικαταστήσεις τα ογκώδη έπιπλα με έξυπνα και πολυχρηστικά και να εξαφανίσεις παπούτσια, βιβλία ή οτιδήποτε άλλο περιφέρεται στο πάτωμα.

 

Ο χώρος θα απελευθερωθεί θεαματικά: το δωμάτιο θα δείχνει αμέσως μεγαλύτερο και πιο φωτεινό και βέβαια η αίσθηση ότι είναι σε μόνιμη τάξη θα είναι εξασφαλισμένη.

Τοποθετήστε καλάθια σε κάθε δωμάτιο, αφαιρέστε από τις επιφάνειες παλιά ή άχρηστα αντικείμενα, κρατήστε μόνο αυτά που σας αρέσουν πραγματικά.

Σύμφωνα με την design expert, σε άρθρο που διαβάσαμε στο Apartment Therapy, το να δημιουργήσετε ελεύθερο χώρο στο πάτωμα είναι κάτι που βασίζεται σε πλάνο. Και σίγουρα δεν είναι κάτι πολύπλοκο. Οργάνωση θέλει.

Διαβάστε επίσης: 7 τρόποι για να δημιουργήσετε ένα ήσυχο σπίτι