Unsplash/Jason Leung
Unsplash/Jason Leung
ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΑΞΙΑ

Μεσίτρια αποκαλύπτει τα 6 πράγματα που δεν θα επέλεγε ποτέ για το σπίτι της


Οργανωτικότητα, αδιάκοπη διαθεσιμότητα, συνέπεια, ακρίβεια, διορατικότητα, αξιοπιστία: η δουλειά ενός μεσίτη απαιτεί πολλαπλές δεξιότητες.

Είναι ο άνθρωπος που εξασφαλίζει -ως έναν βαθμό- ένα νέο, δυναμικό ξεκίνημα στη ζωή κάποιου που θέλει να αλλάξει σπίτι: μεγάλη η ευθύνη του, λοιπόν.

Η πείρα και οι γνώσεις ενός μεσίτη μπορούν να αποτελέσουν σημαντική πηγή πληροφόρησης για όποιον θέλει να διαμορφώσει ένα σπίτι με αξία που δεν θα υποβαθμιστεί στο πέρασμα του χρόνου.

Ενα σπίτι με ποιότητα, διορατικότητα, ασφάλεια, λειτουργική διαρρύθμιση. Η πραγματικότητα πίσω από την αγορά και την πώληση κατοικίας, ίσως, είναι διαφορετική από αυτή που μπορεί να έχετε ήδη στο μυαλό σας.

Οι μεσίτες ξέρουν καλύτερα από όλους τι χρειάζεται και τι δεν χρειάζεται ένα σπίτι για να διευκολύνει την καθημερινότητα των ενοίκων του. Σε άρθρο που διαβάσαμε στο PureWow, μια γυναίκα με χρόνια εμπειρίας στο real estate, η Noemi Bitterman, αποκαλύπτει τι δεν θα επέλεγε ποτέ για το δικό της σπίτι και εξηγεί τους λόγους.

1) Moκέτα από τοίχο σε τοίχο: «Οσο κι αν προσπαθείς να την διατηρήσεις καθαρή, γίνεται πολύ εύκολα εστία μικροβίων και άλλων μικροοργανισμών. Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι αγοραστές αναζητούν ξύλινα πατώματα που ζεσταίνουν τον χώρο και διατηρούνται καθαρά για μεγαλύτερο διάστημα...».

Unsplash/ Sophia Baboolal
Unsplash/ Sophia Baboolal

2) Λευκές οικιακές συσκευές: «Μπορεί να είναι αδιαμφισβήτητη η διαχρονικότητά και η ανθεκτικότητά τους, ωστόσο, είναι γεγονός ότι στο πέρασμα του χρόνου, η όψη τους μπορεί να αλλάξει και να χάσουν την λευκότητά τους».

Unsplash/Le Creuset
Unsplash/Le Creuset

3) Ντουλάπια κουζίνας από άλλη εποχή (πχ. από ξύλο καρυδιάς): «Μπορεί να είναι μια κλασική επιλογή, ωστόσο, δεν παύει να αντιπροσωπεύει μια ξεπερασμένη οπτική του interior design. Με απλά λόγια, θυμίζει το «σπίτι της γιαγιάς». Οι αγοραστές δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μοντέρνα επίπλωση -σε λευκό ή μαύρο. Σίγουρα όχι για καφέ...».

Unsplash/Ellen Auer
Unsplash/Ellen Auer

4) Όταν η είσοδος του σπιτιού οδηγεί κατευθείαν στην κουζίνα: «Αν η είσοδος του σπιτιού οδηγεί στην κουζίνα, η δεύτερη θα πρέπει να είναι πάντα στην εντέλεια και βέβαια, απαλλαγμένη από μυρωδιές. Οπότε καλό θα ήταν να μην βρίσκεται κοντά στην είσοδο του σπιτιού».

Unsplash/Gaelle Marcel
Unsplash/Gaelle Marcel

5) Ανεπαρκές φυσικό φως: «Ενα σπίτι σκοτεινό, που δεν έχει μεγάλα παράθυρα για να μπαίνει μέσα το φυσικό φως, μακροπρόθεσμα δημιουργεί δυσαρέσκεια. Σίγουρα δεν θα ήταν επιλογή μου». 

6) Μικρές ντουλάπες  (και γενικότερη απουσία αποθηκευτικών χώρων): «Οταν οι αποθηκευτικοί χώροι είναι ανεπαρκείς, τότε η ακαταστασία στο σπίτι είναι αναπόφευκτη.