IKEA
IKEA
DECO IDEAS

Αυτά τα design φωτιστικά μπορούν να αλλάξουν εντελώς την εικόνα του σπιτιού -Μεταμορφώνουν κάθε δωμάτιο


Οι interior designers του εξωτερικού συμφωνούν: είναι πολύ λίγα τα στοιχεία στα οποία αξίζει να επενδύσετε σε ένα σπίτι.

Αυτά που θα αναβαθμίσουν την συνολική εικόνα του, κάνοντας πιο ποιοτική την καθημερινότητά σας.

Η λειτουργικότητα και το στιλ ενός χώρου κρίνονται στις λεπτομέρειες: όπως, για παράδειγμα, από τον φωτισμό. Σε αυτό το άρθρο εστιάζουμε στην διακοσμητική δύναμη που μπορεί να έχει ένα design φωτιστικό σε κάθε χώρο του σπιτιού (σσ όχι μόνο στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα).

Ο κακός φωτισμός κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο και δίνει την αίσθηση ότι είναι ακατάστατο. Όταν το δωμάτιο φωτίζεται σωστά, αναδεικνύεται και δείχνει μεγαλύτερο –όσα κι αν είναι τα τετραγωνικά του.

Αν βρίσκεστε σε αναζήτηση ενός νέου φωτιστικού για κάθε δωμάτιο του σπιτιού –τότε από τις 5 ιδέες που ακολουθούν μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση.

Αντιπροσωπεύουν τις διακοσμητικές τάσεις που αυτή τη στιγμή βλέπουμε συχνά σε διαμερίσματα του εξωτερικού και πραγματικά μας εντυπωσιάζουν με την αισθητική τους.

Πλέον, το design των φωτιστικών έχει αλλάξει –όπως και η θέση και ο ρόλος τους στο σπίτι. Eνα μοντέρνο φωτιστικό μπορεί να αποτελέσει το πιο δυνατό διακοσμητικό στοιχείο σε έναν χώρο –όχι απλά ένα μέσο για να το κάνει φωτεινότερο.

Ακολουθούν 5 εναλλακτικές προτάσεις.

1) Δύο ίδια φωτιστικά (ιδανικά για το μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα. H φωτογραφία που βρήκαμε δείχνει ότι μπορούν να ενταχθούν άψογα και στην κουζίνα)

 

2) Ενα μοντέρνο φωτιστικό δαπέδου (μπορεί να αποτελέσει ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία στην διακόσμηση του καθιστικού)

 

 

3) Eνας σικ πολυέλαιος: Αποπνέει αίσθηση πολυτέλειας. Τον βλέπουμε πολύ συχνά σε διαμερίσματα της Γαλλίας.

 

4) Ενα vintage κρεμαστό φωτιστικό οροφής 

 

 

5) Eνα κρεμαστό φωτιστικό από φυσικό υλικό (όπως πχ. ρατάν): Δίνει την αίσθηση εξοχής.