IKEA
IKEA
DECO TIPS

Interior stylist στην ΙΚΕΑ αποκαλύπτει τα μυστικά που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σου


Είναι φορές που φωτογραφίες με προτάσεις διακόσμησης μαγνητίζουν την προσοχή μας.

Μένουμε να τις παρατηρούμε για ώρα ψάχνοντας να βρούμε ποια είναι τα διακοσμητικά τρικ που κρύβονται πίσω από αυτές.

Οι φωτογραφίσεις εσωτερικών χώρων της ΙΚΕΑ αποτελoύν μια δεξαμενή διακοσμητικών ιδεών για τους λάτρεις του interior design. Δεν είναι λίγες οι φορές, που έχουμε μπει στο πειρασμό να «μελετήσουμε» τις φωτογραφίες ώστε να αντλήσουμε έμπνευση και ιδέες για την διακόσμηση του σπιτιού μας σε κάθε εποχή.

Η ισορροπία των επίπλων και ο μίνιμαλ χαρακτήρας τους, καθώς και τα υφάσματα και τα χρώματα που ντύνουν τον χώρο, παραδίδουν μαθήματα στιλ.

Σε άρθρο που διαβάσαμε στο MyDomaine, μια interior stylist που έχει συνεργαστεί με την ΙΚΕΑ στις φωτογραφίσεις των διακοσμητικών της προτάσεων, η Pella Hedeby, μοιράζεται μυστικά που υπόσχονται να χαρίσουν ισορροπία και ηρεμία στο χώρο μας.

Σε κανένα από αυτά τα μυστικά δεν υπάρχει «τοποθέτηση προϊόντος»: υπάρχει, όμως, «τοποθέτηση αισθητικής».

1) Αρμονία- Ισορροπία (Απαραίτητη προϋπόθεση: Η απουσία περιττών διακοσμητικών και ακαταστασίας): Οπως αναφέρει η Pella Hedeby στη συνέντευξή της, η επίτευξη ισορροπίας και αρμονίας είναι η προτεραιότητά της όταν διακοσμεί ένα σπίτι. Δεν χρειάζεται πολλά έπιπλα για να είναι λειτουργικό. Τα απολύτως βασικά. Αποφύγετε την φασαρία που προκύπτει μέσα από τα πολλά διακοσμητικά και την ακαταστασία. Αν δεν απαλλάξετε τον χώρο από το θόρυβο των αντικειμένων, δεν θα είναι ποτέ ισορροπημένος. 

2) Φυσικό φως- Καλός φωτισμός- Relaxing ατμόσφαιρα: Φως. Η προϋπόθεση για να είναι ο χώρος ζωντανός και χαλαρωτικός. Το φυσικό φως αλλάζει την όψη του σπιτιού. Κάνει τον χώρο να δείχνει πιο ευχάριστος, πιο τακτοποιημένος, πιο χαλαρωτικός. Ενα καλό φωτιστικό ενισχυεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

3) Τα τετραγωνικά δεν έχουν τόση σημασία όση έχουν τα χρώματα που επιλέγονται για κάθε δωμάτιο: Κάθε χρώμα δίνει διαφορετικό χαρακτήρα σε κάθε δωμάτιο. Τα σκούρα χρώματα μπορούν να δημιουργήσουν χαλαρωτική ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρα, ενώ τα πιο φωτεινά (σσ. γήινα) κάνουν τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος. 

 

4) Ο συνδυασμός διαφορετικών υφών και η παρουσία φυσικών υλικών δημιουργούν cozy ατμόσφαιρα: Η ΙΚΕΑ έχει αγκαλιάσει τα φυσικά υλικά: φέρνουν το άγγιγμα της φύσης στον χώρο, κάνοντάς τον πιο χαλαρωτικό. Tο sheepskin, το λινό, το ξύλο, το ρατάν, το bamboo και η ψάθα μπορούν να μεταμορφώσουν τον χώρο. 

 

5) Τα τοπ χρώματα για χαλαρωτική ατμόσφαιρα: Σύμφωνα με την interior stylist, το λευκό, το γκρι, το πολύ απαλό μπλε και πράσινο και οι τόνοι του καφέ δημιουργούν έναν ισορροπημένο αποτέλεσμα (και κάνουν μια πολύ ενδιαφέρουσα αντίθεση με το μαύρο). Η διακοσμήτρια αποφεύγει τα πολύ ζωηρά χρώματα (κόκκινο, κίτρινο, πράσινο) από άποψη.