Unsplash/ Holly Stratton
Unsplash/ Holly Stratton
LESS IS MORE

Αυτό το στιλ διακόσμησης στην κρεβατοκάμαρα μειώνει το στρες σύμφωνα με την επιστήμη


Οσα trends κι αν κάνουν την εμφάνισή τους στον θαυμαστό κόσμο του interior design, όσες καινοτόμες προτάσεις κι αν γίνουν από διακοσμητές με ζωηρή φαντασία, οι κλασικές αξίες της διακόσμησης δεν αλλάζουν.

Ο χρόνος είναι αυτός που κρίνει την ουσία, την θέση, τον ρόλο των πραγμάτων στη ζωή μας: οι deco τάσεις που παραμένουν στην πρώτη των προτιμήσεων είναι πολύ συγκεκριμένες κι έχουν αποδείξει την αξία τους στο πέρασμα του χρόνου.

Ο χρυσός κανόνας που διέπει την διακόσμηση του σπιτιού τα τελευταία χρόνια είναι ένας: Less is more.

Αυτός ο κανόνας, σύμφωνα με ψυχολογικές μελέτες (σσ. οπως χαρακτηριστικά σημειώνει μελέτη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, τα σπίτια με πολλά -και περιτττά- διακοσμητικά αντικείμενα και ακαταστασία, ανεβάζουν τα επίπεδα στρες) εξασφαλίζει κάτι πολύ σημαντικό: την ψυχική μας ηρεμία.

Η μινιμαλιστική διακόσμηση μειώνει τα επίπεδα στρες, καθώς βασίζεται σε μια πολύ συγκεκριμένη λογική: όσο λιγότερα αντικείμενα υπάρχουν στο σπίτι μας, τόσο το καλύτερο.

Αυτό το στιλ διακόσμησης μπορεί να εξασφαλίσει ηρεμία και χαλάρωση: τις δύο βασικές προϋποθέσεις για ποιοτικό, ξεκούραστο ύπνο.

Η μινιμαλιστική διακόσμηση προσφέρει αμέτρητες ενδιαφέρουσες επιλογές για την διαμόρφωση ενός υπνοδωματίου που θα απαλύνει τις αισθήσεις. Τα έντονα χρώματα, τα πολλά διακοσμητικά, οι ηλεκτρονικές συσκευές δεν έχουν θέση σε μια κρεβατοκάμαρα που θέλουμε να γίνει το χαλαρωτικό καταφύγιο του σπιτιού.

Ακολουθούν ιδέες που υπόσχονται να δώσουν έμπνευση: και μην ξεχνάτε, «Less is more»!

Unsplash/Logan Nolin
Unsplash/Logan Nolin

Απαλές, παστέλ αποχρώσεις:

Το μίνιμαλ δεν εκφράζεται μόνο από το λευκό, το μαύρο και το γκρι. Τα απαλά, παστέλ χρώματα (όπως το πολύ απαλό ροζ ή το γαλάζιο) μπορούν να δημιουργήσουν χαλαρωτική ατμόσφαιρα, χωρίς να είναι μονότονο το διακοσμητικό αποτέλεσμα.

Τα αντικείμενα που πρέπει να έχουν θέση στο υπνοδωμάτιο είναι μόνο τα αγαπημένα σας:

Η μινιμαλιστική διακόσμηση δεν αποκλείει την παρουσία αντικειμένων στο χώρο. Το μόνο κριτήριο που θα πρέπει να εξασφαλίζει την παρουσία τους στο δωμάτιο αφορά την χαρά και την ευχαρίστηση που σας προσφέρουν.

Unsplash/Spencer _
Unsplash/Spencer _

Μικρά, πολυχρηστικά έπιπλα:

Εξοικονομήστε πολύτιμο χώρο στο υπνοδωμάτιο με μικρά έπιπλα που έχουν πολλαπλές λειτουργίες και σέβονται τα τετραγωνικά του δωματίου. 

Unsplash/Morgan Lane
Unsplash/Morgan Lane

Φυτά εσωτερικού χώρου -Λουλούδια:

Δίνουν χρώμα και χαρακτήρα στο δωμάτιο, κάνοντας ήρεμη την ατμόσφαιρα.

Ζεστές υφές:

Ο μινιμαλισμός αγαπά τις υφές που ζεσταίνουν τον χώρο. Επενδύστε σε ποιοτικά κλινοσκεπάσματα και ζεστά υφάσματα (σε ριχτάρια) για να απολαύσετε χαλαρωτικό ύπνο.

Unsplash/ Swabdesign_official
Unsplash/ Swabdesign_official

Καθαριότητα-Τάξη-Απουσία gadgets:

Οταν ο χώρος είναι απαλλαγμένος από ακαταστασία, η ηρεμία είναι το φυσικό επακόλουθο.

Ενα statement διακοσμητικό αντικείμενο μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής:

Ενα έργο τέχνης, ένα design φωτιστικό, μια statement πολυθρόνα. Ενα διακοσμητικό αντικείμενο μπορεί να εντυπωσιάσει χωρίς να κουράζει τον χώρο.

Unsplash/ Julia Janeta
Unsplash/ Julia Janeta