Κορίτσι στη φύση/Photo by Christopher Campbell on Unsplash
Κορίτσι στη φύση/Photo by Christopher Campbell on Unsplash
ΡΕΤΙΝΟΛΗ

Χρησιμοποιώ εδώ και 15 ημέρες βραδινή κρέμα με ρετινόλη και να τι παρατήρησα στο πρόσωπό μου


Στο παρελθόν σας έχω μιλήσει αναλυτικά για τη ρετινόλη και για ποιο λόγο πρέπει να την εντάξουμε στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας μας.

Συνοπτικά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ρετινόλη είναι η ενεργή μορφή της βιταμίνης Α, η οποία είναι μία από τις πιο σημαντικές για το δέρμα, αφού ο ρόλος της είναι να ελέγχει τις βασικές λειτουργίες των κυττάρων.

Οι κρέμες που περιέχουν ρετινόλη είναι ιδανικές για λείανση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, βοηθάνε στην αντιμετώπιση της ακμής, ενώ προτείνονται και για την καταπολέμηση των πανάδων και των δυσχρωμιών. 

Προσωπικά, χρησιμοποιώ ενυδατική κρέμα νυχτός με ρετινόλη εδώ και 15 ημέρες κι έχω παρατηρήσει κάποιες διαφορές στην επιδερμίδα μου.

Την εφαρμόζω 3 με 4 φορές την εβδομάδα, εναλλάξ με μία ενυδατική κρέμα νυχτός που περιέχει υαλουρονικό.

Την εφαρμόζω πάντα μετά τον καθαρισμό που έχω κάνει στο πρόσωπό μου, με ειδικό προϊόν για την επιδερμίδα μου και το toner.

Γυναίκα με φακίδες στο πρόσωπο/Photo by Joe Robles on Unsplash
Γυναίκα με φακίδες στο πρόσωπο/Photo by Joe Robles on Unsplash

Κάθε πρωί, είμαι τρομερά προσεκτική και φροντίζω να καθαρίζω σχολαστικά το πρόσωπό μου, ενώ δεν αμελώ να εφαρμόζω αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας SPF50.

Είναι πολύ σημαντικό να σας υπνεθυμίσω ότι όταν χρησιμοποιούμε προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη, η ανάγκη για αντηλιακή προστασία, γίνεται ακόμη πιο σημαντική!

La Roche-Posay Redermic
La Roche-Posay Redermic

Την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής της κρέμας, παρατήρησα ότι το δέρμα μου ήταν ελαφρώς πιο ξηρό, ενώ οι κοκκινίλες στα ζυγωματικά γίνανε πιο έντονες.

Σε καμία περίπτωση δεν σταμάτησα την εφαρμογή της, καθώς γνωρίζω ότι είναι ένα αναμενόμενο σύμπτωμα από το δραστικό συστατικό της ρετινόλης.

Σήμερα σχεδόν 15 ημέρες μετά, η ξηροδερμία έχει υποχωρήσει, η ερυθρότητα του δέρματος δεν υπάρχει, ενώ παρατηρώ ότι οι πανάδες που έχω εδώ και χρόνια στο σημείο της μύτης έχουν ελαφρώς μειωθεί.

Σαφέστατα θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο προϊόν, καθώς έχει τρομερή αντιγηραντική δράση, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει στην εξάλειψη των πανάδων μου.

Skinceuticals Retinol 0.3
Skinceuticals Retinol 0.3

Μπορείτε να επενδύσετε σε ένα προϊόν με ρετινόλη, κρέμα ή serum και να το χρησιμοποιείτε στη βραδινή σας ρουτίνα. 

Ωστόσο, πάντα να θυμάστε ότι εντάσσουμε σταδιακά νέα προϊόντα στη ρουτίνα περιποίησής μας. 

Αν στις πρώτες 10 ημέρες δεν παρατηρήσουμε ερεθισμό ή κάποιο άλλο ανεπιθύμητο σύμπτωμα, τότε το προϊόν μπαίνει κανονικά στην καθημερινότητά μας, διαφορετικά το σταματάμε και ενημερώνουμε ακόμα και το δερματολόγο μας.

Διαβάστε ακόμη: Κεφάλαιο «Ρετινόλη» -Το συστατικό που χρειάζεται η ενυδατική μας κρέμα
Διαβάστε ακόμη: To beauty προϊόν που πρέπει να αποφεύγουν οι γυναίκες μετά τα 40