Γυναίκα με φακίδες στο πρόσωπο. Φωτογραφία:Ben Scott/Unsplash
Γυναίκα με φακίδες στο πρόσωπο. Φωτογραφία:Ben Scott/Unsplash
ΦΑΚΙΔΕΣ

Αναδείξτε τις φακίδες σας με το κατάλληλο μακιγιάζ


Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου είναι εδώ και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο βαρύς χειμώνας αποτελεί πλέον παρελθόν.

Προσαρμόζουμε τις εμφανίσεις μας στον ηλιόλουστο καιρό. Επιλέγουμε πιο ανάλαφρα υφάσματα, ξεχνάμε τα χοντρά πουλόβερ και τις δερμάτινες μπότες, ενώ φροντίζουμε και το μακιγιάζ μας να είναι σε ανάλογο στιλ.

Όσες έχετε φακίδες θα δείτε ότι καθημερινά θα γίνονται όλο και πιο έντονες. Σας υπενθυμίζουμε ότι το αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας είναι άκρως απαραίτητο για εσάς και μάλιστα πρέπει να το ανανεώνετε ανά 2 ή 3 ώρες μέσα στην ημέρα, αν είστε εκτεθειμένες στον ήλιο.

Βασικό beauty trend της άνοιξης είναι η φυσική ομορφιά. Θέλουμε η βάση να είναι όσο πιο απαλή γίνεται, ενώ για τα ζυγωματικά μας επιλέγουμε fresh αποχρώσεις του ροζ και του κοραλί για να δώσουμε χρώμα. Στόχος σε κάθε makeup look είναι να ανακαλύψουμε τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του προσώπου μας και τα αναδείξουμε με φυσικό τρόπο.

Ένα από αυτά είναι και οι φακίδες, τις οποίες αρκετές γυναίκες λανθασμένα επιλέγουν να τις καλύψουν. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό, το οποίο με το κατάλληλο μακιγιάζ μπορεί να αναδειχθεί.

Γυναίκα με φακίδες στο πρόσωπο/Photo by Ana Francisconi on Unsplash
Γυναίκα με φακίδες στο πρόσωπο/Photo by Ana Francisconi on Unsplash

Ένα πρόσωπο με ελαφριά βάση και τονισμένες τις φακίδες είναι αρκετά πιο εντυπωσιακό από ένα που έχει βαριά βάση και γενικά έχει έντονο μακιγιάζ. Επιπλέον δεν ταιριάζει καθόλου στο ανοιξιάτικο καιρό.

Αν έχετε λοιπόν φακίδες λέτε ναι στα ελαφριά, λεπτόρευστα foundation ή μπορείτε απλά να κάνετε τοπική κάλυψη χρησιμοποιώντας απλά το concealer σας. Μπορείτε να αποκτήσετε ηλιοκάμενο look, με ελάχιστο bronzer σε όλο το πρόσωπο και ελάχιστα παραπάνω εκεί που έχετε φακίδες. 

Αν προεκτείνονται εκτός της μύτης και βγαίνουν στην περιοχή των ζυγωματικών, επιλέξτε ένα ρουζ στην απόχρωση που σας ταιριάζει-ροζ ή κοραλί-και δώστε χρώμα στα μήλα σας.

Γυναίκα με φακίδες στο πρόσωπο/Photo by Ana Francisconi on Unsplash
Γυναίκα με φακίδες στο πρόσωπο/Photo by Ana Francisconi on Unsplash

Τονίστε αρκετά τις βλεφαρίδες σας και μην αμελήσετε να εφαρμόσετε μάσκαρα και στις κάτω, επιμένοντας κυρίως στις ρίζες και όχι στις άκρες.

Τέλος μπορείτε να συνδυάσετε οποιοδήποτε κραγιόν σας αρέσει. Από ένα φωτεινό κόκκινο ή πορτοκαλί που αποτελεί δυνατή τάση της εποχής, μέχρι ένα απαλό nude σε καφέ ή ροζ απόχρωση θα χαρίσει στο look σας fresh and healthy διάθεση!

FYI: Και κάτι ακόμη αν είστε από τις γυναίκες που θέλουν να κρύβουν τις φακίδες τους, να σας πούμε ότι στο εξωτερικό είναι μία από τις πιο δυνατές τάσεις και πολλές δημιουργούν ψεύτικες. Με τη βοήθεια ενός μολυβιού ματιών σημαδεύουν την περιοχή της μύτης αλλά και των μήλων και αποκτούν αυτό το ξεχωριστό χαρακτηριστικό!

Διαβάστε ακόμη:Η ανέξοδη διαδικασία που προλαμβάνει τα σημάδια γήρανσης
Διαβάστε ακόμη:Πώς μπορείς να κρύψεις ακόμη και το πιο έντονο σπυράκι