Κορίτσια στον ήλιο/Photo by Ana Francisconi on Unsplash
Κορίτσια στον ήλιο/Photo by Ana Francisconi on Unsplash
ΒΒ-CC ΚΡΕΜΕΣ

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε μία BB και σε μία CC κρέμα και ποια να επιλέξετε


Με μία μικρή έρευνα στην αγορά θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλές κρέμες ενυδάτωσης, κάλυψης, ωστόσο οι πιο δημοφιλείς είναι οι BB και οι CC κρέμες.

Ωστόσο όλες, ΒΒ,CC, DD, PP, και EE δημιουργήθηκαν με σκοπό να αποκαταστήσουν το δέρμα από τις βλάβες που έχει υποστεί από αισθητικές επεμβάσεις. Αυτός ήταν ο αρχικός λόγος δημιουργίας των συγκεκριμένων κρεμών, ωστόσο αργότερα φάνηκαν ιδιαίτερα χρήσιμες για το καθημερινό μακιγιάζ των γυναικών.

Παρατηρείται μία αύξηση στις αγορές τους από την άνοιξη, μέχρι το καλοκαίιρι. Ο λόγος είναι η λεπτόρευστη υφή τους και η υψηλή αντηλιακή κάλυψη που παρέχουν.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ τους ωστόσο; Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται η ΒΒ κρέμα και σε ποιες η CC; Μήπως δεν ταιριάζει καμία από αυτές τις δύο και πρέπει να επενδύσετε σε μία DD, PP ή EE;

Γυναίκα με φυσικό μακιγιάζ/Photo by Rafaella Mendes Diniz on Unsplash
Γυναίκα με φυσικό μακιγιάζ/Photo by Rafaella Mendes Diniz on Unsplash

Η κρέμα ΒB ή αλλιώς το "βάλσαμο ομορφιάς", στοχεύει στην ενυδάτωση του δέρματος, ενώ παράλληλα καταπραϋνει τους ερεθισμούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντικατασταθεί από την καθημερινή ενυδατική, ωστόσο είναι ιδανικό προϊόν για μία ελαφριά πρωινή κάλυψη.

Η κρέμα CC έχει την ιδιότητα να μπορεί να ελέγχει το χρώμα της επιδερμίδας σας. Με τη συγκεκριμένη κρέμα οι κοκκινίλες, διάφοροι ερεθισμοί ή ακόμα και η χλωμή όψη του προσώπου σας θα εξαφανιστεί. Αποτελείται από συστατικά που προσφέρουν φρεσκάδα στο δέρμα, ενώ αφήνει πάντα μία απαλή υφή. Αν έχετε λιπαρό δέρμα, ίσως να μη σας ταιριάζει απόλυτα σαν προϊόν σε αντίθεση με τα μεικτά και τα ξηρά που είιναι ιδανική.

Πρωινό μακιγιάζ/Shutterstock
Πρωινό μακιγιάζ/Shutterstock

Η κρέμα DD πήρε το όνομα της από τις λέξεις  "daily defense" που σημαίνει καθημερινή άμυνα. Είναι το προϊόν που προστατεύει την επιδερμίδα από τις ακτίνες του ήλιου. Χρησιμοποιείτε πάντα ελάχιστη ποσότητα και να την απλώνετε καλά σε όλο το πρόσωπο. Είναι ένα προϊόν ιδανικό για ώριμες επιδερμίδες.

Η κρέμα PP ή αλλιώς "pink perfect" που σημαίνει το τέλειο ροζ είναι μία κρέμα βάσης για την εφαρμογή makeup. Περιέχει σωματίδια πυριτίου τα οποία πηγαίνουν σε όλα τα μέρη του δέρματος, κάνοντάς το πιο λείο και απαλό. Είναι μία κρέμα ιδανική για κάθε τύπο δέρματος, ωστόσο δεν παρέχει κάλυψη και πρέπει να συνδυαστεί με άλλα προϊόντα προσώπου, για να ολοκληρωθεί το μακιγιάζ.

Τέλος η κρέμα EE ή αλλιώς "extra exfoliation" που σημαίνει έξτρα απολέπιση, έχει την ιδιότητα να απαλλάσει το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα, ενώ παράλληλα ενυδατώνει το δέρμα και παρέχει αντηλιακή προστασία. Αξίζει ωστόσο να τονίσουμε ότι οι συγκεκριμένες κρέμες δε δημιουργήθηκαν για να χρησιμοποιούνται συχνά, καθημερινά και δε συνιστάται για άτομα με λεπτό ή ευαίσθητο δέρμα.

Διαβάστε ακόμη:
3 λόγοι που τα μαλλιά λαδώνουν τόσο συχνά -Τα λάθη που κάνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας
Βρέθηκε η πιο sexy απόχρωση για πεντικιούρ -Όχι δεν είναι το κόκκινο