Το αγαπημένο γλυκό του Πάσχα ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει αυτές τις μέρες.
Αν και τούρκικο έδεσμα, υιοθετήθηκε από τους Έλληνες, που ξεκίνησαν να φτιάχνουν μια δική τους γλυκιά εκδοχή με γάλα, βούτυρο και αβγά την Μεγάλη Πέμπτη προς τιμήν της Ανάστασης, διατηρώντας μια παράδοση που υπήρχε από τους ειδωλολατρικούς χρόνους, σύμφωνα με την οποία το ψωμί ζωντανεύει.
Σήμερα, πια, θα το βρείτε σε πολλές παραλλαγές.
Με μαστίχα και μαχλέπι, με σοκολάτα ή κάστανο, όπως κι αν το προτιμάτε, σίγουρα το παραδοσιακό τσουρέκι δεν μπορεί να λείψει από το εορταστικό τραπέζι.
Εμείς, λοιπόν, βρήκαμε τα καλύτερα της πόλης και σας τα προτείνουμε.
1) Χατζής
Στη Θεσσαλονίκη ξέρουν από γλυκά κι ο Χατζής έχει μια μοναδική πολίτικη συνταγή για τσουρέκι, που συνδυάζει μοναδικά το μαχλέπι και τη μαστίχα, κάνοντάς το από τα πιο ιδιαίτερα της αγοράς. Δοκιμάστε το με γέμιση κάστανο και επικάλυψη λευκής σοκολάτας, ενώ, θα βρείτε και αρκετές παραλλαγές με φρούτα, όπως πορτοκάλι, ή βατόμουρο. Εμείς, στην Αθήνα, μπορούμε να το προμηθευτούμε από το κατάστημα του Συντάγματος.
Μητροπόλεως 5, Αθήνα, 210 3222647
2) Κωνσταντινίδης
Η συνταγή του παππού Λάζαρου Κωνσταντινίδη και ιδρυτή των θρυλικών ζαχαροπλαστείων περνάει από γενιά σε γενιά. Η διαφορά του έγκειται στο ολόφρεσκο βούτυρο και στα μπαχαρικά του. Εκτός από το all time classic παραδοσιακό, θα βρείτε και διάφορες παραλλαγές, όπως γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού και επικάλυψη σοκολάτας, ή γεμιστό με πατέ κάστανο και επικάλυψη λευκής σοκολάτας.