Η Κάια Γκέρμπερ. Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image
Η Κάια Γκέρμπερ. Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image
SPRING MAKEUP

Τι προϊόντα επιλέγουμε για το φετινό ανοιξιάτικο μακιγιάζ -Οδηγός για σωστή εφαρμογή


Και ενώ στο χώρο της μόδας τα prints και τα έντονα χρώματα έχουν την τιμητική τους, στον κόσμο της ομορφιάς επιστρέφουμε στη φυσική ομορφιά.

Πλέον τα προϊόντα που επιλέγουμε έχουν λεπτόρευστη υφή, απλώνονται εύκολα με το χέρι, ενώ δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να καλύψουμε φυσικά χαρακτηριστικά όπως είναι οι φακίδες.

Επιλέγουμε προϊόντα-βάσεις που είναι 1 ίσως και 2 τόνους πιο ανοιχτά από το φυσικό μας. Αποφεύγουμε τις πούδρες και προτιμούμε τις διάφανες που χαρίζουν ένα λαμπερό φινίρισμα.

Παίζουμε με τις γυαλάδες αλλά και πάλι είναι διακριτικές και γίνονται κατά προτίμηση με κρεμώδη προϊόντα. Ενώ τα κοψίματα ανήκουν πλέον στο παρελθόν και τη θέση τους έχουν πάρει τα ροδαλά, σε ροζ ή κοραλί απόχρωση ρουζ. Σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται φακίδες και άλλα φυσικά χαρακτηριστικά, αντίθετα τα αναδεικνύουμε με κατάλληλα προϊόντα-χαρακτηριστικο παράδειγμα το bronzer που μας βοηθάει να αναδείξουμε τις φακίδες.  


Rouge Cream Blush, NYX

Αφού κάνουμε την ελαφριά βάση, παίρνουμε στο χέρι μας κρεμώδη προϊόν λάμψης ή ακόμη και σε μορφή σκόνης και την εφαρμόζουμε με ταμποναριστές κινήσεις στα κόκκαλα των ζυγωματικών, στο κέντρο της μύτης και στην καρδιά που σχηματίζει το άνω χείλος.

Λαμπερό μακιγιάζ/Shutterstock
Λαμπερό μακιγιάζ/Shutterstock

Συνεχίζουμε με το μακιγιάζ των ματιών όπου εκεί είμαστε ελεύθεροι να παίξουμε με τα χρώματα και με τα προϊόντα. Και φυσικά οι επιλογές είναι πολλές...κρεμώδη, με shimmer, matte, σε μορφή μολυβιού όλα τα προϊόντα σε οποιαδήποτε μορφή και οποιαδήποτε απόχρωση χρησιμοποιούνται εντός και εκτός των ριζών των βλεφάρων. Αν κάτι πρέπει να αλλάξουμε είναι την τεχνική μας, καθώς φέτος τίποτα δεν οριοθετείται, τίποτα δεν είναι σε άριστη γεωμετρία, τίποτα δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά μας. Θέλουμε να τα αναδείξουμε, όχι να τα αλλάξουμε. Γι αυτό όλα είναι σβησμένα, δείχνουν σαν μουτζουρωμένα και διορθώνονται ακόμα και με τα δάχτυλά μας, χωρίς καν να χρησιμοποιήσουμε πινέλα.


Urban Decay, Naked palette

Τέλος δεν ξεχνάμε το μακιγιάζ των φρυδιών όπου γίνεται με προϊόν, σε απόχρωση ενός τόνου πιο ανοιχτού από το φυσικό μας χρώμα. Και πάντα στο τέλος σβήνουμε με το χέρι μας, να μην είναι έντονο το αποτέλεσμα.

TOM FORD Brow Sculptor
TOM FORD Brow Sculptor

Και ήρθε η ώρα να ασχοληθούε με τα χείλη μας όπου και εκεί αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη. Δοκιμάζουμε διάφορες υφές, ενώ μπορούμε να παίξουμε και με διαφορετικές αποχρώσεις στο άνω και κάτω χείλος. Παίζουμε με μεταλλικά, matte, shimmer κραγιόν αλλά ακόμα και με lip gloss για πιο juicy αποτέλεσμα.


Estee Lauder lip gloss

Ανεξάρτητα από το μακιγιάζ που θα επιλέξουμε δεν ξεχνάμε να επενδύσουμε στα κατάλληλα προϊόντα ενυδάτωσης, τα οποία τα χρησιμοποιούμε ακόμα και πριν το μακιγιάζ. Έτσι ενισχύουμε την ενυδάτωση του προσώπου μας, ενώ παράλληλα μας βοηθούν να δημιουργήσουμε πιο εύκολα και να έχουμε πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, στο μακιγιάζ που έχουμε φανταστεί!

Διαβάστε ακόμη:

3 διάφανες πούδρες που θα σετάρουν άψογα το μακιγιάζ και θα ενισχύσουν τη λάμψη στο πρόσωπό σου

Γιατί να βάζεις καθημερινά makeup, όταν μπορείς να τα έχεις όλα με μια τέλεια αντηλιακή κρέμα με χρώμα;