Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Το τεστ για να σιγουρευτείς αν αυτό είναι το ιδανικό τζιν για εσένα -Aπό την Πελαγία Χριστάκη


 Η άνοιξη επιβάλλει ανανέωση και το τζιν μας χρειάζεται update.

To τζιν είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο προς μελέτη και η εύρεση του ιδανικού παντελονιού έχει τα δικά της μυστικά.

Η Τρίτη είναι η μέρα που τα λέμε μέσα από τη στήλη μου στη BOVARY. H επικοινωνία μας, όμως, δεν σταματά ποτέ, καθώς καθ'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας λαμβάνω τις ερωτήσεις που είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες. 

Πελαγία καλημέρα, έχω ένα πρόβλημα. Κάθε φορά που αγοράζω ένα τζιν, ενώ στο δοκιμαστήριο μου φαίνεται μια χαρά πάνω στο σώμα μου, μετά από μέρες ανοίγει πολύ και σακουλιάζει στο πίσω μέρος. Πώς μπορώ να αγοράσω ένα τζιν και να εφαρμόζει καλά επάνω μου και τις υπόλοιπες μέρες από την αγορά του;

Αγαπητή φίλη, αυτό το πρόβλημα είναι αρκετά σύνηθες με τα τζιν μας. Να πούμε πρώτα πως η αγορά ενός τζιν είναι σημαντική γιατί τα τζιν μας μας συντροφεύουν στην καθημερινή μας ζωή!

Η «εκστρατεία» για το κατάλληλο τζιν αρχίζει με μερικά χρήσιμα tips:

1. Τι τζιν ψάχνεις; ελαστικό ή σταθερό; Στην περίπτωσή σου το πρόβλημα με το ελαστικό είναι το νούμερο σε συνάρτηση με την ελαστικότητα. Όταν δοκιμάζεις το ελαστικό τζιν και το νιώθεις σαν να φορούσες τζιν από σταθερό ύφασμα (δεν ανοίγει καθόλου) τότε ίσως χρειάζεσαι ένα νούμερο μικρότερο. Τα τζιν «ανοίγουν» κατά τη διάρκεια που τα φοράμε, για αυτό έχε κατά νου να σου είναι εφαρμοστά έως λίγο σφιχτά για να αποφύγεις το σακούλιασμα.

2. Να πούμε εδώ πως στην επιλογή τζιν και γενικά παντελονιού, πάμε με γνώμονα το πιο πλατύ σημείο μας, την περιφέρεια. Άρα διαλέγουμε με βάση αυτό και μετά κάνουμε προσαρμογή στη μέση μας με πένσες πίσω.

3. Αγόρασε ένα καλό τζιν, αντί για 10 των 25 ευρώ.

4. Κάθε τζιν έχει τη χρήση του, άλλα είναι για τις ημέρες περιόδου και νιώθουμε πρησμένες (ναι δεν ντρεπόμαστε να το πούμε) και άλλα τζιν για τις ημέρες που νιώθουμε το σώμα μας πιο ήρεμο.

5. Μια capsule wardrobe έχει 5 τζιν: δύο μαύρα, ένα μπλε, ένα λευκό και ένα ξεβαμμένο.

 

 

6. Σε outlets και σε εκπτώσεις μπορείς να αποκτήσεις πιο ακριβά brands σε λογικές τιμές ή να αγοράσεις 2-3!

7. Αν βρεις ένα τζιν που σου ταιριάζει και μέσα στο χρόνο δεν χαλάει η εφαρμογή του, καλό θα ήταν να το αγοράσεις ξανά ίσως σε άλλο χρώμα.

8. Το τεστ για να είσαι σίγουρη αν σου ταιριάζει το τζιν σου είναι απλό. Νιώθεις όμορφη ή κάτι πάει στραβά μετά από πέντε λεπτά που το φοράς?

9. Μην ντραπείς να κινηθείς και να κάτσεις σε μια καρέκλα στο κατάστημα για να δεις πως το νιώθεις. Μη σε απασχολεί αν σε κοιτάζει η πωλήτρια! Η κάθε αγορά είναι σημαντική.

 

 

Γεια σου Πελαγία. Είμαι η Πένυ 54 ετών. Κανονική από κιλά και ύψος. Το στιλ μου είναι αρκετά μίνιμαλ και τα τελευταία χρόνια κόβω τα μαλλιά μου κοντά. Μου αρέσουν τα αέρινα, ανάλαφρα ρούχα, τα λινά σε αποχρώσεις μπεζ, λευκό και γαλάζιο. Ήθελα να ρωτήσω αν μπορείς να μου πεις κάποια ιδέα για κοσμήματα που μπορώ να φοράω με αυτά τα ρούχα και το κοντό μαλλί. Ευχαριστώ.
Λοιπόν σου έχω εκδοχές την δωρική, τη Βυζαντινή και την θαλασσινή! Τρία υπέροχα brand με κοσμήματα, εκ των οποίων τα δύο είναι Ελληνικά.

Μorphee London (Ελληνικό), Hermina Athens (Ελληνικό) και το Γερμανικό Wald Berlin που απασχολεί μαμάδες για την κατασκευή τους.

 

 

 

 

 

 

Θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς μπορώ να φορέσω με διαφορετικούς τρόπους ένα κοντό shirtdress (λευκό, με πολύ λεπτή ρίγα) που μόλις αγόρασα. Με τι μπορώ να το συνοδεύσω ώστε να μπορώ να το φορέσω από το πρωί στο γραφείο μέχρι το βράδυ στην έξοδό μου; Σ’ευχαριστώ.

Το shirt dress είναι μια πολύ εύκολη και κομψή λύση για την καθημερινότητά σου, το κοντό βέβαια θα σε δυσκολέψει! Το μακρύ είναι πιο άνετο για γραφείο και παντός καιρού (ανοιξιάτικου).

Με ζώνη στη μέση και μποτάκι σε western ασπρόμαυρο στιλ, χωρίς καλσόν!

Με πολύχρωμο μεταξωτό φουλάρι στη μέση διπλωμένο έτσι ώστε να είναι πλατύ, το δένεις πίσω και αφήνεις να φαρδαίνεται το τελείωμα σαν να έχεις δέσει ποδιά.

 

 

Απλό, μίνιμαλ και chic με slingbacks.

 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

 Διαβάστε επίσης: Πώς θα φορέσεις το εξώπλατο φόρεμα αν έχεις μεγάλο στήθος -Η Πελαγία Χριστάκη απαντά