Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Ταξίδι στο εξωτερικό το καλοκαίρι -Η λίστα της Πελαγίας Χριστάκη με τα κομμάτια που χρειάζεσαι


To καλοκαίρι είναι εδώ. Ακούμε την καρδιά του να χτυπά δυνατά: μας καλεί σε διαδρομές και ξυπνά τον πιο ανάλαφρο εαυτό μας. Εδώ χτυπά και η καρδιά του στιλ.

Η Τρίτη είναι η μέρα που τα λέμε μέσα από την στήλη μου στην BOVARY.

H επικοινωνία μας, όμως, δεν σταματά ποτέ, καθώς, καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας λαμβάνω τις ερωτήσεις σας -τις οποίες απαντώ με χρονολογική σειρά- και είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες.

Αγαπημένη και πανέμορφη Πελαγία, η ερώτηση μου είναι η εξής: μου αρέσουν οι μεταξωτές και σατέν φούστες που είναι στη μόδα. Αν και αδύνατη, έχω λίγη κυτταρίτιδα και φοβάμαι μην διαγράφεται από μέσα. Υπάρχει κάτι που να μπορώ να φορέσω για να το κρύψω χωρίς να ζεσταίνομαι; Σε ευχαριστώ.

Γεια! Σε ευχαριστώ για την φιλοφρόνηση αλλά έχω μια φιλοσοφία και για την ομορφιά (αλίμονο!): όταν κάποιος σε λέει όμορφη μη κολλήσεις σε αυτό γιατί στο επόμενο στενό σε περιμένει μια πιο όμορφη γυναίκα. Κάτι άλλο σχετικά με την ομορφιά που το συναντώ κάθε μέρα είναι ότι οι Ελληνίδες είναι πολύ ωραίες! Απλά ρε κορίτσια το μόνο που θα πρότεινα είναι να μην φτιαχνόμαστε υπερβολικά γιατί φαινόμαστε πιο κουρασμένες και χάνουμε την νεανικότητά μας. Σε αυτόν τον τομέα μπορούμε να διδαχθούμε πολλά από το BOBO (Bohemian Bourgeois) στιλ των Γαλλίδων.

Τα πράγματα είναι απλά: θα αγοράσεις ένα ωραίο shaper, μαλακό, σε μπεζ χρώμα. Δεν θα ζεσταθείς, σαν εσώρουχο είναι και δεν χρειάζεσαι κάτι πολύ σφιχτό. Ελπίζω κάποτε να γίνει σέξι η κυτταρίτιδα όπως οι ραγάδες, πια!

 

Πελαγία μου, το καλοκαίρι ήρθε και δεν πρόλαβα να χάσω λίγα κιλά που θέλω. Αισθάνομαι άβολα όταν τα μπράτσα μου είναι εκτεθειμένα. Ποια ρούχα γενικώς αδυνατίζουν; Γνωρίζω ότι το μαύρο αδυνατίζει, αλλά με την ζέστη είναι αδύνατο να το επιλέξω, ειδικά το πρωί και το μεσημέρι. Πώς πρέπει να ντύνομαι με τόση ζέστη;

Αγαπητή φίλη, αυτό το πρόβλημα με τα χέρια όντως υπάρχει! Θα σου πρότεινα ένα ωραίο Τ-Shirt με άνετα μανίκια -αλλά όχι τίποτα στιλ «Batman». Αν το πρόβλημα είναι αρκετά περίπλοκο, τότε, μπορείς να «ξεγελάσεις» το μάτι φορώντας μια πουκαμίσα λινή ή μεταξωτή.

 

Αγαπημένη μου Πελαγία, ετοιμάζω ταξίδι! Θα πάω τέσσερις μέρες στο εξωτερικό και δεν ξέρω τι ρούχα να πάρω μαζί μου. Από ό,τι είδα, η θερμοκρασία εκεί είναι όπως εδώ, ζέστη και καλοκαίρι! Θέλω να είμαι άνετη, γιατί θα έχω πολύ περπάτημα και αξιοθέατα να δω η τουρίστρια! Τι μου προτείνεις να πάρω μαζί; Σε φιλώ!

Πάρε φορέματα μαζί σου, που είναι άνετα για όλες τις ώρες. Μην ξεχάσεις τα αξεσουάρ που θα αναδείξουν και το πιο απλό σου φόρεμα! Στη θέση σου μόνο λευκά και μπλε θα έπαιρνα, άντε και κανένα μαύρο κοντό φόρεμα για το βράδυ. Βάλε και μέσα στη τσάντα κι ένα ζευγάρι superga λευκά και είσαι έτοιμη! Travel light (έγραψε και γέλασε μόλις σκέφτηκε το πώς ταξιδεύει)!

 

Πελαγία μου, θέλω την συμβουλή σου. Δυστυχώς λόγω ενός μύκητα που έχω στο μεγάλο δάχτυλο του ενός ποδιού μου δεν μπορώ να κάνω πεντικιούρ, θα ήθελα να αποφύγω τα σανδάλια...Τι παπούτσι μπορώ να επιλέξω για τις υψηλές θερμοκρασίες (να μην ιδρώνει το πόδι μου αν γίνεται). Τι μου προτείνεις; 

Περαστικά! Λοιπόν, μπορείς να επιλέξεις ένα ωραίο mule, με πλεκτό σχέδιο για να μην ιδρώνεις αλλά να είσαι και κομψή. Προσοχή στο πέλμα: να το φροντίζεις συχνά για να είναι πάντοτε περιποιημένο.

 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

 Διαβάστε επίσης: Τι σκουλαρίκια να φορέσω μετά τα 50; -H Πελαγία Χριστάκη απαντά