Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Ποιο παπούτσι θα κάνει το πόδι μου να φαίνεται πιο λεπτό; Η Πελαγία Χριστάκη απαντά


Η Τρίτη είναι η μέρα που τα λέμε μέσα από την στήλη μου στην BOVARY.

H επικοινωνία μας όμως, δεν σταματά ποτέ καθώς, καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας λαμβάνω τις ερωτήσεις σας -τις οποίες απαντώ με χρονολογική σειρά- και είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες. 

Αγαπημένη μου Πελαγία! Ωραία αυτά που μας προτείνεις κάθε εβδομάδα. 
Η ερώτησή μου είναι εξής. Κάθε, μα κάθε χρόνο, παίρνω μαζί μου στις διακοπές έναν σκασμό ρούχα. Φέτος θα φύγω για περίπου μια εβδομάδα, σε ένα παραθαλάσσιο μέρος κοντά στην Αττική, και θέλω να πάρω μαζί μου μια χειραποσκευή (κουράστηκα πια με το κουβάλημα!). Τι ρούχα να πάρω μαζί μου για 5 ημέρες; 

Ρε κορίτσια σε αυτή την ερώτηση δυσκολεύομαι να απαντήσω. Ο φίλος μου όταν φεύγουμε διακοπές κοιτάζει το πίσω κάθισμα με στραβό βλέμμα (το έχω γεμίσει βαλίτσες και τσαντάκια) και μου λέει “travel light έτσι;”

Ακόμα και για μία ημέρα διακοπών κατάφερα να έχω ένα μεσαίο sac voyage. Είχα αποδεχθεί ότι όσο περνά ο καιρός γίνομαι χειρότερη μέχρι που αποφάσισα να εφαρμόσω μερικές καλές πρακτικές που είδα σε φίλες μου.

Η κολλητή μου, από το 2005 φτιάχνει βαλίτσες ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, ανοίγει ντουλάπες διάπλατα, φτιάχνει καφέ, κάθεται πάτωμα με βαλίτσα ανοιχτή με χαρτί και μολύβι ανά χείρας επιλέγοντας outfits για την κάθε μέρα. Πολλές φορές έχει διπλά σετάκια ανά ημέρα γιατί θέλει να κάνει αίσθηση στην παραλία με ασορτί μαγιό, καφτάνι και βέβαια καπέλο ψάθινο. Είναι παρθένος και τη δεχόμαστε με τις ιδιαιτερότητές της! Μόλις τελειώνει την κάθε μέρα, τοποθετεί το outfit μέσα στη βαλίτσα. Μια-δυο μέρες προς το τέλος των διακοπών τις αφήνει κενές ώστε να ανακυκλώσει κάτι από τα φορεμένα.

Τα φορέματα, οι φούστες και τα αξεσουάρ είναι πολύ εύκολη λύση για τις διακοπές και διατηρούν την βαλίτσα σου ελαφριά. Μην πάρεις τζιν μαζί σου, δεν τα χρειάζεσαι μέσα στη ζέστη.

Σημαντική αγορά για φέτος είναι η sarong φούστα (παρεό δηλαδή, που μπορείς να φτιάξεις και σε μια μοδίστρα από όποιο αέρινο ύφασμα προτιμάς) και το slip dress.

Αν νευριάζεις με τις τιμές που κυκλοφορούν, τότε αγόρασε ένα μεταξωτό μάξι νεγκλιζέ σε εξαιρετική τιμή και ποιότητα και φόρεσε το. Δεν θα καταλάβει κανείς τίποτα!

 

 

 

 

 

 

Πελαγία, τα παπούτσια που δένουν στον αστράγαλο (είτε είναι φλατ είτε όχι) κολακεύουν τελικά το πόδι; Γιατί βλέπω στα μαγαζιά πολλά παπούτσια που δένουν σε αυτό το σημείο του ποδιού και εμένα δεν μου πάνε καθόλου. Τι φταίει;

Κορίτσια δώστε προσοχή στο τρίπτυχο γάμπα- λουράκι- τακούνι. H γεμάτη γάμπα θέλει πιο χοντρό τακούνι και ποτέ λουράκι! Διαφωνώ με δετό και λεπτό τακούνι σε γεμάτο πόδι.. απλά το τονίζει περισσότερο.

Φαίνεται ένας όγκος που καταλήγει σε κάτι λεπτεπίλετο. Το φλατ είναι άλλο πράγμα τελείως. Αν το πόδι σου δεν είναι λεπτό τότε το τετράγωνο τακούνι θα σου δώσει τη συμμετρία που χρειάζεται. Μην απογοητεύεσαι: για όλες τις γυναίκες υπάρχει το ιδανικό και μη πιστεύεις πως υπάρχουν γυναίκες που τους ταιριάζουν όλα! Είναι μύθος.

 

 

Χαίρετε! Εδώ και λίγο διάστημα άλλαξα τα μαλλιά μου και από σκούρα καστανά, τα έκανα εκτυφλωτικά ξανθά. Μου φαίνεται λίγο ξένο ακόμα το χρώμα και θα χρειαστώ κάποιο διάστημα για να το συνηθίσω. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν μπορώ να συντονιστώ χρωματικά. Τι χρώματα φοράει μια ξανθιά το καλοκαίρι; Με τα καστανά ήμουν σε γενικές γραμμές σε μια ισορροπία με τη γκαρνταρόμπα μου. Ευχαριστώ

Ακούγεται φοβερή αλλαγή και πολύ γενναία! Όπως θα ξέρεις το μαύρο είναι μια ασφαλής επιλογή αλλά μέσα στο κατακαλόκαιρο δεν είναι λύση. Αν έχεις αρκετά λευκή επιδερμίδα μπορείς να παίξεις με το χρώμα αν όμως είσαι μεσαία / σταρένια τότε προτίμησε τα ιβουάρ, σιέλ γκρι, καφέ σοκολά σκούρο και μπλε και μείνε μακριά από patterns για λίγο.

 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

Ποιο είναι το καλύτερο μαγιό για γυναίκες με μεγάλο στήθος -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει