Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Φόρεμα από δαντέλα: Πώς να το φορέσω σε γάμο το φθινόπωρο -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει


Νέα εβδομάδα, νέες ερωτήσεις, νέες ιδέες.

Κάθε εβδομάδα απαντώ σε όλες σας τις ερωτήσεις για την μόδα και το στιλ. Λίγο πριν μπει το φθινόπωρο -ημερολογιακά τουλάχιστον- θέλουμε να μάθουμε τα πάντα για το στιλ της νέας σεζόν. Ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ. Ποιες είναι οι νέες τάσεις και πώς θα κάνεις τους σωστούς συνδυασμούς;

Ξεκινώντας από εδώ θα λύσουμε, βήμα-βήμα όλες σας τις απορίες. 

Σου έχω ξαναγράψει. Καλησπέρα, και για δώσε μου τα φώτα σου! 

Τέλη Σεπτεμβρίου είμαστε καλεσμένοι σε δείπνο εταιρίας προμηθευτών μας με ..άλλους δεκάδες κόσμου. Η πρόσκληση αναφέρει ένδυμα βραδινό. Δεδομένου πως μάλλον θα καθόμαστε όλο το βράδυ γύρω από ένα τραπέζι, από τα ρούχα που έχω σκέφτομαι να φορέσω παντελόνι με κάποιο «αστραφτερό» τοπ, ένα μάξι, καλοκαιρινό, μονόχρωμο, γυαλιστερό ή μάξι πουά φούστα με άσπρο πουκάμισο (ή τι άλλο θα πρότεινες); Αν μπορείς, μην είσαι φειδωλή στην απάντησή σου. Ευχαριστώ

Αγαπητή φίλη, γελάω με το φειδωλή! Λολ! Λοιπόν, για το δείπνο καλύτερα να αποφύγεις το λευκό πουκάμισο, γιατί ίσως από το φαγητό ή το κρασί, ακόμη και από make up, τo λευκό μπορεί να δείξει αμέσως βρόμικο, αν συμβεί κάποιο ατύχημα. Επειδή λοιπόν όλο το βράδυ θα είσαι καθιστή θα είναι το μοναδικό σημείο σου που θα είναι εκτεθειμένο διαρκώς στα μάτια των υπολοίπων. Η επιλογή σου για κάτι πιο αστραφτερό σε τοπ ή ένα βασιλικό μοβ με ένα καλοραμμένο παντελόνι είναι ιδανική για βράδυ. Εναλλακτικά, ένα απλό, μπλε βραδινό φόρεμα και κοσμήματα για να δώσεις φως στο σύνολο.

Νidodileda

Καλησπέρα Πελαγία και Καλό μήνα!! Τον Οκτώβριο έχω ένα γάμο και σκέφτομαι να  φορέσω ένα φόρεμα σε άλφα γραμμή, όλο διακοσμημένο με ροζ-σομόν  δαντέλα, midi (φτάνει μέχρι τη μέση της γάμπας) και με χοντρή τιράντα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω ιδέα με τι πανωφόρι θα μπορούσα να το συνδυάσω καθώς και ποια είναι τα κατάλληλα κοσμήματα. Είμαι μικρόσωμη, γύρω στο 1.60 και αδύνατη. Ευχαριστώ πολύ!! Κατερίνα 

Κατερίνα, εξαιρετική η Α γραμμή, μια ασφαλής επιλογή για να «κρύψουμε» το γλουτούς και να αναδείξουμε κορμό. Ακόμα και σε αδύνατα σώματα όπως το δικό σου (που δεν έχεις να κρύψεις κάτι) δίνει χάρη και φινέτσα.

Για πανωφόρι δεν σου κρύβω ότι είναι αρκετά δύσκολο να βρεις κάτι που να ταιριάζει με τόσο σομόν και δαντέλα.

Απαγορεύονται

τα μπολερό

τα ζακετάκια

οι πασμίνες

τα γουνάκια

τα τζιν μπουφάν

οι κάπες

 

Μπορείς να έχεις μαζί σου ένα πολύ απλό blazer που απλά θα το ρίξεις στους ώμους όταν καθίσεις στο τραπέζι. Δεν μπορώ να σου προτείνω κάποια άλλη λύση που να ταιριάζει σε μια τέτοια περίσταση και να μην αλλοιώσει το outfit σου.

Για μια έντονη αντίθεση (σομόν – magenta)

Μassimo Dutti

Για ένα soft αποτέλεσμα

 

Μassimo Dutti

Αγαπημένη Πελαγία, Θέλω ένα ψηλόμεσο παντελόνι για το γραφείο. Μου αρέσουν πολύ τα φαρδιά με χρώμα, όμως είμαι 1,63 και νομίζω θα με κονταίνουν πολύ. Από την άλλη τα chino, που στενεύουν στο κάτω μέρος, μου φαίνονται ξεπερασμένα. Τι μου προτείνεις.

Εχεις δίκιο και για τις δύο παρατηρήσεις σε παντελόνια, τα φαρδιά με έντονα χρώματα δεν σε αναδεικνύουν και τα chinos όντως είναι ξεπερασμένα. Το ζητούμενο στα παντελόνια είναι να ψηλώνουν τα πόδια μας, κάτι που χρειαζόμαστε οι περισσότερες μεσογειακές γυναίκες. Τα πολύ φαρδιά και τα chinos είναι για πιο στεγνά σώματα, ενώ τα παντελόνια που αγκαλιάζουν το σώμα και είναι bootcut ή cigarette σε ankle length είναι για σένα!

 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

Διαβάστε επίσης: Τι να φορέσω σε συνέντευξη για δουλειά - Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει