Shutterstock/ Street style photo
Shutterstock/ Street style photo
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

«Τι πανωφόρι να επιλέξω για τα πρώτα look του φθινοπώρου;» -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει


Πιθανότατα να διαβάζετε αυτές τις γραμμές σε μια ξαπλώστρα, κάτω από μια ομπρέλα. Ή μετρώντας αντίστροφα για την ημέρα που με μια βαλίτσα στο χέρι, θα ξεκινήσετε για ένα ταξίδι που θα θυμάστε για καιρό.

Σε όποια φάση και στιγμή κι αν σας πετυχαίνω, χαίρομαι που τα λέμε και αυτή την εβδομάδα μέσα από αυτή τη στήλη. Κάποιες ερωτήσεις σας μου έδειξαν ότι παρά το ότι βρισκόμαστε στο peak του φετινού καλοκαιριού, σκέφτεστε τη νέα σεζόν και τι θα φόρεσετε όταν ο καυτός αέρας γίνει (πολύ) δροσερό αεράκι. Πάμε να δούμε τις απορίες σας…

Πελαγία μου, γεια σου. Είμαι 40 ετών, ψηλή, με ανοιχτή επιδερμίδα και ξανθιά. Δεν μου αρέσει να κάθομαι στον ήλιο κι έτσι δεν μαυρίζω καθόλου. Με αποτέλεσμα το βράδυ που θα βγω με τις φίλες μου να ξεχωρίζω, γιατί εκείνες είναι σούπερ μαυρισμένες. Αγαπώ το λευκό το καλοκαίρι, αλλά δεν δείχνει ωραίο πάνω μου επειδή δεν είμαι μαυρισμένη και δεν κάνει αντίθεση. Είναι λάθος επιλογή να φοράω λευκά ρούχα που τόσο αγαπώ το καλοκαίρι; Τι μου προτείνεις;

Αγαπητή φίλη, οι επαγγελματίες του μαυρίσματος δεν μαυρίζουν πρόσωπο. Καθόμαστε λίγο στον ήλιο να να γίνουμε sun kissed στο σώμα και σε ό,τι αφορά το πρόσωπο δουλεύουμε με self tanner.

Πρόσωπο κατάλευκο. Mόνο με τη βοήθεια της «τεχνολογίας» παίρνουμε λίγο χρώμα (προσοχή μην πορτοκαλίσεις!). Αγαπημένο προϊόν είναι το παρακάτω: για ανοιχτές επιδερμίδες διαλέγεις το medium, ανακατεύεις μερικές σταγόνες στη ενυδατική σου και απλώνεις. Μέχρι τότε, προτίμησε τα ιβουάρ ρούχα σε συνδυασμό με λίγο bronzer στο πρόσωπο για να το ζεστάνεις.

Γεια σου Πελαγία μου! Θέλω να μου προτείνεις ένα ιδιαίτερο πανωφόρι για το φθινόπωρο. Δεν θέλω να είναι ούτε τζιν μπουφάν, ούτε καμπαρντίνα. Σ ευχαριστώ πολύ!

Καλέ, τι τζιν μπουφάν και καμπαρτίνες; H φάση είναι ωραίο βαμβακερό σακάκι σε αντρική γραμμή. Τα έχω πει πολλάκις!

 

 

Αγαπημένη μου Πελαγία, Έχει γενέθλια η καλύτερη μου φίλη και όπως καταλαβαίνεις ψάχνω το τέλειο δώρο. Της έχω πάρει τα πάντα και επειδή λατρεύει τη μόδα, σκέφτηκα πώς ένα ρούχο θα ήταν ό,τι πρέπει! Δεν ξέρω όμως τι να πάρω! Έχεις καμιά ιδέα για ένα κομμάτι κομψό αλλά και σέξι, ιδανικό για τις καλοκαιρινές ημέρες (και νύχτες); Σε φιλώ!

Επιμένοντας στα δικά μας brands, θα της έκανα δώρο ένα λιλά ή λευκό πουκάμισο για να φορεθεί ως φόρεμα, ως καφτάνι στην παραλία, με φούστα, με τζιν και γενικά με ό,τι θες. Με το δώρο αυτό θα της τόνιζα τη σημασία που έχει η στήριξη σε ένα sustainable ελληνικό brand.

Στόχος θα πρέπει να είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης wardrobe.

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

Διαβάστε επίσης: Διακοπές στο νησί -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει τα κομμάτια που χρειάζεσαι

Πώς θα κάνεις detox στην ντουλάπα σου πριν τη νέα σεζόν -Η wardrobe curator, Πελαγία Χριστάκη, σου δείχνει τον τρόπο