στιλάτη γυναίκα

Μειώστε την κυτταρίτιδα -Η καθημερινή περιποίηση που αλλάζει την όψη της επιδερμίδας

Από τότε που είδα την Gwyneth Paltrow να κάνει dry brushing στο σώμα της, κάνω και εγώ το ίδιο σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Μπορώ να σας πω ότι είναι μία από τις πιο χαλαρές στιγμές της ημέρας, ενώ είναι πραγματικά εντυπωσιακό πόσες αλλαγές έχω παρατηρήσει στην επιδερμίδα μου -τόσο στην υφή, όσο και στην όψη της.

Αρκεί ένα google search τις λέξεις «dry brushing», για να ανακαλύψει κανείς πόσες τεχνικές υπάρχουν, πόσα tips για καλύτερο αποτέλεσμα αλλά και tutorials που λύνουν σχεδόν κάθε απορία.

Το πιο βασικό που θέλω να αναφέρω εγώ είναι ότι, με το dry brushing πρέπει να αισθάνεστε όμορφα. Όταν βουρτσίζετε το σώμα σας, το οποίο είναι στεγνό, δεν πρέπει να αισθάνεστε εκνευρισμό ή κάποια πίεση. Οι κινήσεις πρέπει να είναι μαλακές, οι πιέσεις και όλη η διαδικασία πρέπει να είναι εντελώς χαλαρωτικές.

Το dry brushing κρατάει περίπου 3 με 5 λεπτά -σαφώς ο χρόνος εξαρτάται από την όρεξη του καθενός, όμως για να δείτε αποτέλεσμα πρέπει να αφιερώνετε τουλάχιστον τόσο, όπως αναφέρει η Gwyneth Paltrow στο goop.com.

Οι κινήσεις πρέπει να είναι μαλακές όπως αναφέραμε και παραπάνω, κυκλικές και ανοδικές, έτσι ώστε να βοηθάτε στην κυκλοφορία του αίματος. Σκεφτείτε ότι με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείστε την κυκλοφορία του αίματος, ενώ αποσυμφορίζετε νευρικές απολήξεις σας.

Για να έχετε θεαματικά αποτέλεσμα μπορείτε να κάνετε αρχικά απολέπιση με ένα body scrub. Στεγνώστε την επιδερμίδα σας και ύστερα ξεκινήστε το dry brushing ή αλλιώς το στεγνό βούρτσισμα, μία διαδικασία που πραγματικά ζωντανεύει το σώμα και το πνεύμα. 

Drunk ElephantMolton BrownKiehl'sNatura SibericaEMELISMoroccan Oil BodySephora Collection

Αν είστε τυπικοί και συνεπείς με το dry brushing θα δείτε την επιδερμίδα σας πιο απαλή, λεία, ομοιόμορφη, ενώ σταδιακά θα δείτε και σημαντική διαφορά στην όψη της κυτταρίτιδας.