Γυναίκα σε παραλία
Φωτογραφία: Pexels
KEEP YOUR TAN

Διατήρησε το μαύρισμα αναλλοίωτο όλο το καλοκαίρι


Με τα κατάλληλα αντηλιακά μπορούμε να πετύχουμε το ιδανικό μαύρισμα, στο σώμα μας, τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το δύσκολο κομμάτι ωστόσο δεν είναι να μαυρίσουμε αλλά να διατηρήσουμε αναλλοίωτο το χρώμα, ακόμα και δύο εβδομάδες μετά τις διακοπές.

Η ενυδάτωση είναι το πρώτο και ίσως το πιο βασικό tip, για διατήρηση του μαυρίσματος. Ενυδατώνουμε το σώμα μας καλά, μετά την έκθεσή μας στον ήλιο, με το προϊόν της επιλογής μας, λάδι σώματος, κρέμα ή και body butter. Σε περίπτωση που έχουμε καεί ή παρατηρούμε αφυδατωμένη την επιδερμίδα μας, εφαρμόζουμε after sun, είναι το προϊόν που βοηθάει στην ανάπλαση του δέρματος, ενώ παράλληλα προσφέρει ένα αίσθημα δροσιάς και διατηρεί το μαύρισμα.

https://www.instagram.com/p/CAOOmM_jBwo/

Αποφεύγουμε την απολέπιση. Το scrub πρέπει να γίνεται πριν την έκθεσή μας στον ήλιο, για να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στο μαύρισμα. Αφού μαυρίσουμε, αποφεύγουμε τα απολεπιστικά προϊόντα, καθώς υπάρχει περίπτωση να ξεφλουδίσουμε ή να χάσουμε εντελώς το χρώμα μας.

Τέλος πρέπει να αποφεύγουμε το καυτό νερό όταν κάνουμε μπάνιο. Οι υψηλές θερμοκρασίες αφυδατώνουν το δέρμα, σε αντίθεση με τις χαμηλές που γενικότερα είναι καλό να προτιμούμε το καλοκαίρι και για να δροσιζόμαστε, για να σφίγγει το δέρμα αλλά και για να κρατάμε το μαύρισμά μας αναλλοίωτο.

Extra Info: Στην αγορά αλλά και στο διαδίκτυο υπάρχει μεγάλη ποικιλία ενυδατικών προϊόντων σώματος και προσώπου που βοηθούν στη διατήρηση του μαυρίσματος ενώ παράλληλα κάνουν το χρώμα ακόμα πιο έντονο, σα να ήμασταν στην παραλία πριν από λίγες ώρες.

SHARE