Βαμμένα Μαλλιά/Φωτογραφία Unsplash
BEAUTY HAIR

Bαμμένα μαλλιά: Ετσι θα διατηρήσετε το ζωηρό χρώμα τους για περισσότερο καιρό

Είτε είστε ξανθιά, μελαχρινή ή κοκκινομάλλα, τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται λίγη επιπλέον περιποίηση για να διατηρηθεί το χρώμα χωρίς φθορά της τρίχας.

Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να ξοδεύετε πολλά χρήματα στο κομμωτήριό σας για το πιο καινούργιο μοντέρνο χρώμα και στη συνέχεια να ξεθωριάζει μετά από μια εβδομάδα. Κι όμως, υπάρχουν τρόποι που αν φροντίσετε σωστά τα βαμμένα μαλλιά θα παραμείνουν υγιή και με το χρώμα που τόσο πολύ σας αρέσει.

Συμβουλές περιποίησης για βαμμένα μαλλιά

Περιμένετε 72 ολόκληρες ώρες για να πλυθείτε μετά το βάψιμο

Όταν βάφετε τα μαλλιά, το στρώμα της επιδερμίδας σας ανοίγει, διευκολύνοντας το χρώμα να διεισδύσει στον άξονα της τρίχας. Όταν πλένετε τα μαλλιά σας πολύ σύντομα μετά το ραντεβού σας, το στρώμα της επιδερμίδας μπορεί να είναι ακόμα ανοιχτό, γεγονός που οδηγεί στη συνέχεια στο να ξεπλυθεί την βαφή.

Χρειάζονται έως και τρεις ημέρες για να κλείσει τελείως η στρώση της επιδερμίδας, οπότε όσο περισσότερο περιμένετε να λούσετε τα μαλλιά σας αφού τα βάψετε, τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται για να απορροφηθεί το χρώμα και να διαρκέσει περισσότερο μέχρι να επισκεφθείτε το κομμωτήριο.

Χρησιμοποιήστε σαμπουάν χωρίς θειϊκά άλατα

Το θειϊκόλαουρεθικό νάτριο είναι ένας τύπος ανιονικού απορρυπαντικού που βρίσκεται σε πολλά προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Αυτό το συστατικό χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει τον αφρό στα σαμπουάν. Χρησιμοποιώντας θειικά άλατα, διατρέχετε τον κίνδυνο να αφαιρέσετε στα μαλλιά σας τα φυσικά έλαια και την υγρασία τους, κάτι που μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει στο ξεθώριασμα της βαφής.

Φωτογραφία unsplash

Αποφύγετε τα καυτά ντους

Αν και το ζεστό ντους χαλαρώνει και ηρεμεί το σώμα, δεν είναι τόσο καλό για το χρώμα των μαλλιών σας. Το ζεστό νερό μπορεί να ανοίξει την επιδερμίδα της τρίχας, η οποία μπορεί να επιτρέψει στο χρώμα των μαλλιών να ξεπλυθεί κατά το λούσιμο και το κοντίσιονερ. Η ιδανική θερμοκρασία για να λουστείτε είναι το χλιαρό νερό και στη συνέχεια να ξεπλύνετε με κρύο νερό μετά την περιποίηση.

Επίσης, το να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα δεν κάνει καλό όχι μόνο στο χρώμα αλλά και στην τρίχα. Το συχνό λούσιμο αφαιρεί τα φυσικά έλαια που ενυδατώνουν και κρατούν το χρώμα των μαλλιών σας να φαίνεται φρέσκο. Δοκιμάστε το λούσιμο κάθε δεύτερη μέρα ή ακόμα και 2-3 φορές την εβδομάδα για να διατηρήσετε το χρώμα σας σταθερό.

Χρησιμοποιείστε ξηρό σαμπουάν

Τις ημέρες που δεν θέλετε να λούσετε τα μαλλιά σας χρησιμοποιείστε ξηρό σαμπουάν για στεγνά μαλλιά. Αυτά θα ανανεώσουν τα μαλλιά σας και θα απορροφήσουν τη λιπαρότητα χωρίς να τα βρέξετε. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε χρωματιστά ξηρά σαμπουάν για να ανανεώσετε το χρώμα σας χωρίς να χρειάζεται να πάτε στο κομμωτήριο.

Φωτογραφία unsplash

Ενυδάτωση με θεραπείες και θερμοπροστατευτικό σπρέι

Τα βαμμένα και χημικά επεξεργασμένα μαλλιά χρειάζονται επιπλέον ενυδάτωση και προστασία από τον ήλιο για να αποφευχθεί η καταστροφή και η απώλεια θρεπτικών συστατικών στα μαλλιά. Οι θεραπείες θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λεία και ενυδατωμένα ενώ είναι σημαντικό να βρείτε μια με προστασία UV, ώστε ο ήλιος να μην ξεθωριάζει το χρώμα των μαλλιών σας.

Ακόμα, η θερμότητα μπορεί να αφαιρέσει το χρώμα και την ενυδάτωση και να οδηγήσει σε κατεστραμμένα μαλλιά. Για να αποτρέψετε αυτά τα προβλήματα χρησιμοποιείστε θερμοπροστατευτικό σπρέι πριν το στέγνωμα με πιστολάκι ή το styling.

Αποφύγετε το χλώριο και το θαλασσινό νερό

Το χλώριο είναι ένας χημικός λευκαντικός παράγοντας που καθαρίζει τις πισίνες και μπορεί να αφαιρέσει το χρώμα από τα μαλλιά σας. Τα ξανθά μαλλιά είναι ευαίσθητα στο αλλάξουν πρασινωπή απόχρωση από το χλώριο, ενώ οι πιο σκούρες αποχρώσεις μπορεί να γίνουν θαμπά, να στεγνώσουν και να χάσουν τη λάμψη τους. Έτσι, αν θέλετε να πάτε στην πισίνα, δοκιμάστε ένα σκουφάκι κολύμβησης.