γυναίκα με μαγιό
Φωτογραφία: Instagram/@Sir
STRETCH MARKS

5 δοκιμασμένες κρέμες που δρουν κατά των ραγάδων -Τι ρόλο παίζει η έκθεση στον ήλιο


Διανύουμε μία εποχή, όπου όλοι μας πρέπει να αγκαλιάσουμε το σώμα μας.

Ατέλειες δεν υπάρχουν, κάθε ένας είναι μοναδικός, με μοναδικά χαρακτηριστικά. Ό,τι θέλει να αλλάξει κανείς στην εμφάνιση τους, καθώς συμβάλλει στην καλύτερη ψυχολογία, μπορεί και οφείλει να το κάνει για εκείνον.

Αν λοιπόν το κομμάτι των ραγάδων σας απασχολεί, τότε αυτό το άρθρο ίσως σας φανεί χρήσιμο. 

Θα είμαι ειλικρινής: οι κρέμες αφαίρεσης ραγάδων δεν μπορούν πραγματικά να μας απαλλάξουν από τα σημάδια (μόνο οι επαγγελματικές θεραπείες σε δερματολόγο μπορούν να βοηθήσουν). Αλλά! Οι κρέμες κατά των ραγάδων μπορούν να κρατήσουν το δέρμα σας ενυδατωμένο, απαλό και να προσφέρουν μεγαλύτερη ελαστικότητα - τρία πράγματα που χρειάζεστε για να βοηθήσετε στην επούλωση των ραγάδων.

Οι ραγάδες εμφανίζονται πιο συχνά μετά από διακυμάνσεις βάρους, στην εφηβεία και στην εγκυμοσύνη, η συχνότητά τους στην πραγματικότητα καθορίζεται από τη γενετική, πράγμα που σημαίνει ότι οι ραγάδες δεν είναι απόλυτα στον έλεγχό σας. Ωστόσο, επειδή οι ενυδατικές κρέμες μπορούν να αυξήσουν την ελαστικότητα του δέρματος, η επιλογή κατάλληλης κρέμας μπορεί να έχει οφέλη στις ραγάδες.

Αν και καμία κρέμα για ραγάδες δεν μπορεί πραγματικά να μας απαλλάξει από τις ραγάδες, οι σωστές φόρμουλες μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν, στο να καταπραΰνουν τις ουλές και μπορεί ακόμη και να ξεθωριάσουν αυτές που ήδη υπάρχουν.

Στο κολάζ που ακολουθεί έχουμε συγκεντρώσει κάποιες εξαιρετικές επιλογές.

Palmer's Cocoa Butter Formula Massage Cream
Bio-Oil Skincare Oil
Mustela Maternity Stretch Marks Cream for Pregnancy
Mama Mio Tummy Rub Butter
Burt's Bees Mama Bee Belly Butter

Γιατί πρέπει να αποφεύγετε τον ήλιο;

Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου καταστρέφουν τις ίνες κολλαγόνου, επομένως το να περνάτε χρόνο στον ήλιο ή στο σολάριουμ μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης ραγάδων βλάπτοντας την ελαστικότητα του δέρματος και καθιστώντας το πιο πιθανό να σχιστεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή όταν παίρνετε ή χάνετε, απότομα βάρος.

SHARE