Γυναικεία χέρια
Το must προϊόν για την περιποίησή σας/ Φωτογραφία: Shutterstock
ΚΡΕΜΑ ΧΕΡΙΩΝ

Γιατί είναι απαραίτητη η κρέμα χεριών -Ολοι οι λόγοι για να την εντάξεις στην καθημερινή skincare ρουτίνα


Yπάρχει περίπτωση να πλύνετε το πρόσωπό σας και έπειτα να μη βάλετε ενυδατική κρέμα; Πιθανότατα δεν υπάρχει.

Γιατί να μην συμβαίνει το ίδιο και με τα χέρια σας;

Πολύ συχνά, έχουμε την τάση να τα παραμερίζουμε, αφήνοντάς τα εκτεθειμένα στο περιβάλλον και σε διάφορες δύσκολες καταστάσεις.

Θα πρέπει ακόμα να αναφέρουμε ότι ένα από τα πρώτα σημεία που αποκαλύπτουν την ηλικία της γυναίκας ή του άνδρα είναι τα χέρια. Τα σημάδια γήρανσης κάνουν ορατή την εμφάνισή τους πιο έντονα όταν τα χέρια είναι παραμελημένα.

Η χρήση της κρέμας χεριών είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσουμε τα χέρια ενυδατωμένα και απαλά, ενώ, παράλληλα, καθυστερούμε την εμφάνιση των πρώτων σημαδιών γήρανσης.

Grown Alchemist Intensive Hand Cream
Grown Alchemist Intensive Hand Cream

Το δέρμα στο πίσω μέρος των χεριών είναι διαφορετικό από αυτό στις παλάμες. Συγκεκριμένα, το δέρμα στην κορυφή των χεριών είναι αρκετά πιο λεπτό κι έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να παρουσιάσει ξηροδερμία εύκολα.

Το δέρμα στις παλάμες είναι πιο παχύ και έτσι η υγρασία από την κρέμα διεισδύει πιο εύκολα.

Η έκθεση στο νερό, οι χημικές ουσίες και οι έντονες θερμοκρασίες είναι βασικές αιτίες που προκαλούν προβλήματα στα χέρια.

Το πιο απλό παράδειγμα είναι το νερό, το οποίο στεγνώνει το δέρμα. Έτσι αυτό το σημείο του σώματός μας μπορεί εύκολα να γίνει ξηρό και να παρουσιάσει σημάδια γήρανσης.

AHAVA Dead Sea Mineral Hand Creams
AHAVA Dead Sea Mineral Hand Creams

Ο μόνος τρόπος να προστατέψουμε και να φροντίσουμε τα χέρια μας είναι να τα πλένουμε και να τα ενυδατώνουμε.

Μια κρέμα χεριών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πρωινής αλλά και της βραδινής skincare ρουτίνας. Ενα προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα.

SHARE