Bas Losekoot
Bas Losekoot
14|03|2018 10:00
SHARE
CΗΑΝΕL

Η Chanel μετατρέπει το PVC στο πιο hot αξεσουάρ της φετινής Ανοιξης


Η Ανοιξη έχει μπει για τα καλά, όχι μόνο τυπικά αλλά και ουσιαστικά. Ωρα λοιπόν για ανανέωση! 

Και ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να ανανεώσει κανείς το λουκ του αλλά και τη διάθεσή του; Μα φυσικά τα αξεσουάρ. Ενα αξεσουάρ δίνει χαρακτήρα σε μια εμφάνιση, αναβαθμίζει το στιλ και -λόγω εποχής- μπορεί να δώσει και αυτή την ανοιξιάτικη νότα που όλες ψάχνουμε. 

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Karl Lagerfeld είχε παρουσιάσει στο Grand Palais τη συλλογή του Spring-Summer 2018 Ready-to-Wear της Chanel η οποία πέρα από τις υπέροχες δημιουργίες του περιελάμβανε μια τεράστια γκάμα αξεσουάρ. Τσάντες, παπούτσια, γάντια και φυσικά κοσμήματα. 

Το PVC αλά Chanel 

Φυσικά τουίντ, φυσικά καπιτονέ δέρμα, φυσικά πέρλες αλλά και το PVC κυριαρχούν σε αυτή τη μοναδική συλλογή αξεσουάρ. Αξεσουάρ που καταφέρνουν να διατηρήσουν το πνεύμα της Coco Chanel ζωντανό. 

Αν η Gabrielle Chanel ζούσε σήμερα θα φορούσε φυσικά δίχρωμες μπότες αλλά από PVC, όπως έκανε η 16χρονη κόρη της Σίντι Κρόφορντ Kaia Gerber στην πασαρέλα του Karl Lagerfeld τον περασμένο Οκτώβριο. Θα φορούσε πολλές σειρές πέρλες στο λαιμό της, στα αυτιά της και στα χέρια της, παιχνιδιάρικα καπέλα και γάντια. Και φυσικά θα κρατούσε με το μοναδικό της στιλ την τσάντα της. Από καπιτονέ δέρμα, τουίντ αλλά και από PVC. 

Τσάντες μικρές και μεγάλες, από PVC και τουίντ 

Ανάλογο το μοτίβο, φυσικά, και για τις Chanel τσάντες που λατρεύουν οι γυναίκες ανά τον κόσμο. H περίφημη τσάντα Chanel’s Gabrielle, που λάνσαρε πέρυσι ο γαλλικός οίκος προς τιμήν της ιδρύτριάς του, φτιάχνεται από PVC και καουτσούκ ενώ η τσάντα Boy Chanel από ιριδίζον PVC. 

Σαν προστατευτικά κουκούλια, οι καπιτονέ shopping bags από διάφανο PVC «κρύβουν» μέσα τους δερμάτινα clutches.  

Οι σπορ τσάντες «ντύνονται» με καμβάδες με τυπώματα με το logo της Chanel και το λουλούδι σήμα κατατεθέν του οίκου, την καμέλια! 

ΧΧL shopping bags από PVC γίνονται η τσάντα που κρατά η Chanel γυναίκα από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. 

Τα μικρά σακίδια πλάτης εναλλάσσουν το PVC και το δερμάτινο λουστρίνι. 

Οι τσάντες 11.12 διακοσμούνται με ιριδίζουσες παστέλ πούλιες, ενώ τα μικρά clutches φτιάχνονται από διάφανο Plexiglas και διακοσμούνται από πούλιες καθρέφτες ή τυλίγονται ολόκληρες με στρας. 

Μπότες από PVC και σαμπό από καπιτονέ δέρμα

Χαμηλά block τακούνια σε μπότες, χαμηλές αλλά και πιο ψηλές έως και over the knee, δίχρωμες φυσικά όπως το θρυλικό σχέδιο της γόβας που σχεδίασε η Gabrielle Chanel και το άφησε παρακαταθήκη στις γυναίκες. Αλλά φέτος οι δίχρωμες μπότες είναι από PVC! 

Η σύγχρονη Chanel γυναίκα όμως φορά και εσπαντρίγιες, αλλά και σαμπό από καπιτονέ δέρμα. Σαμπό τα οποία τα συνδυάζει ανατρεπτικά με δερμάτινες φούστες και πουκάμισα. 

Τα sneakers γίνονται το παπούτσι που φοριέται από το πρωί μέχρι το βράδυ, με τα πάντα. Ορια στους συνδυασμούς δεν υπάρχουν, αυτήν την Ανοιξη και το Καλοκαίρι αίρονται.  

Και φυσικά, η γυναίκα Chanel φοράει σανδάλια, ενώ πάντα μα πάντα στην ντουλάπα της βρίσκεται ένα ζευγάρι μπαλαρίνες. Αυτό το καλοκαίρι τζιν. Ναι, τζιν μπαλαρίνες. 

Πουθενά χωρίς γάντια και καπέλο! 

Φυσικά και τα καπέλα αυτής της συλλογής είναι φτιαγμένα από PVC. Ξεχωρίσαμε το κομψό καπέλο με το μικρό γείσο όπως και τα γάντια από το ίδιο υλικό με τα δάχτυλα εκτεθειμένα, γιατί η σύγχρονη γυναίκα Chanel θέλει να έχει ελευθερία κινήσεων, ευχέρεια για να χρησιμοποιεί με άνεση το smartphone και το tablet της. Για τους ώμους μίνι-κάπες από PVC γίνονται το statement αξεσουάρ. 

Πέρλες, το κόσμημα του καλοκαιριού

Τα κοσμήματα της Spring-Summer 2018 Ready-to-Wear της Chanel δεν θα μπορούσαν φυσικά παρά να αποτίουν φόρο τιμής στην θρυλική Coco. Το αγαπημένο της υλικό, οι πέρλες, κυριαρχούν. Φέτος δεν είναι μόνο λευκές, αλλά παίρνουν και το χρώμα του νερού, ενίοτε βάφονται και μαύρες. 

Φοριούνται σε πολλές σειρές, σχηματίζουν το διπλό C, το εμβληματικό σήμα κατατεθέν της Chanel

Σκουλαρίκια σαν σταγόνες νερού συνδυάζονται με κολιέ και περιδέραια με υπερμεγέθεις κρυστάλλινες χάντρες οι οποίες ακολουθούν τη φυσική κίνηση του σώματος.

Και ακόμη πέτρες, διάφανες αλλά και σε αυτό της θάλασσας σε statement κοσμήματα για το λαιμό, το χέρι, τα αυτιά. 

Η κλασική «χειροπέδα» επιστρέφει, είναι δερμάτινη και φέρει σε πλαίσιο το διπλό C σχηματισμένο από κρυστάλλους. 

Διαβάστε ακόμη:

 Chanel-Διαφάνειες και αντιθέσεις σε ένα παραμυθένιο σόου με φόντο μια fashion ουτοπία

Ο ορισμός του Athluxury -Η Chanel συνδυάζει ένα ζευγάρι πορτοκαλί sneakers με τουίντ, πούλιες, δαντέλα

 

TAGS