Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

To τέλειο μποτάκι και η ιδανική για την εποχή φούστα -Η Πελαγία Χριστάκη απαντά στις στιλιστικές σας απορίες


To φθινόπωρο είναι εδώ. Εδώ είναι και όλα όσα σας απασχολούν σε στιλιστικό επίπεδο αυτό το διάστημα. Οι απορίες σας μου δίνουν την ευκαιρία να γνωρίζω καλύτερα ποιες είναι ανάγκες σας. Οι ανάγκες σας μου δείχνουν πώς περνάτε την ζωή σας και αυτό κάνει την επικοινωνία μας ακόμα πιο δυνατή.

Η Τρίτη, η ημέρα που τα λέμε μέσα από την στήλη μου στην Bovary, έφτασε και παρακάτω θα βρείτε όλα τα τιπς που ψάχνετε για τις πρώτες εμφανίσεις του φθινοπώρου που έχουν ακόμα κάτι από καλοκαίρι..

Πάμε να δούμε τι σας απασχόλησε αυτή την εβδομάδα:

Πελαγία, θέλω να αγοράσω ένα ζευγάρι μπότες για τον χειμώνα. Μαύρες έχω και θέλω να δοκιμάσω ένα διαφορετικό χρώμα. Βλέπω στα περιοδικά ότι οι μπότες σε λευκές και κρεμ αποχρώσεις είναι στη μόδα. Συμφωνείς; Και αν ναι, με τι να τις συνδυάσω; Να αγοράσω κανονικές ή over the knee μπότες; 

Αγαπητή φίλη, έρχεται σιγά σιγά ο καιρός που μας απασχολούν ξανά τα φθινωπορινά ρούχα, -ευτυχώς γιατί δεν αντέχω άλλη ψυχεδέλεια και λουλούδι, κατάλαβέ με. Θέλω να φορέσω βαμβακερά μπλουζάκια με μανίκι 3/4. Αφήνω την γκρίνια και μπαίνω στο θέμα. Η ιβουάρ μπότα είναι καλή αλλά το ιβουάρ μποτάκι καλύτερο, για λευκό ουδείς λόγος. Μην κάνεις κανένα αστείo, θα είσαι σαν τότε που ξέσπασε η άθλια μόδα με την λευκή μπότα με ρίγα στο πλάι και την στρογγυλή μύτη και ήμασταν όλες σαν την Mel C από τα Spice Girls!

Να αγοράσεις μποτάκι με μυτερή μύτη στο ύψος του αστράγαλου ή λίγο πάνω, όχι κανονική και όχι over the knee (μόνο η Τάμτα μπορεί να την υποστηρίξει!). Προτιμώ την ankle boot: συνδυάζεται εύκολα με skinny jeans και κοντή ή μάξι φούστα. Το μοναδικό «ψεγάδι» που μπορώ να σκεφτώ είναι το ότι δεν συνδυάζεται εύκολα με φόρεμα άρα έχεις περιορίσει τους συνδυασμούς. Αν έχεις μαύρο μποτάκι, τότε βουρ στο ιβουάρ!

Ποιος σωματότυπος θα πρέπει να αποφύγει το ανοιχτόχρωμο μποτάκι: Οι γυναίκες με πολλές καμπύλες και γεμάτα πόδια (όπως κορίνα και αχλάδι): εσείς κορίτσια, αντ' αυτού, επιλέξτε ένα κλασικό μαύρο για να σας επιμηκύνει το πόδι και όχι για να σας το κονταίνει -εξ’ αιτίας της αντίθεσης με το τζιν.

 

Πελαγία καλησπέρα! Εχω αρκετά καλοκαιρινά φορέματα αλλά δεν θέλω να σκέφτομαι ότι σε λίγες ημέρες θα πρέπει να τα ανεβάσω στα πάνω ράφια. Πώς να μπορώ να τα φοράω όταν ο καιρός αγριέψει λιγο; Με ποιους τρόπους; (Η αλήθεια είναι ότι τα φθινοπωρινά μου ρούχα δεν με εμπνέουν καθόλου...) 

Οταν έγραφα την εισαγωγή στη πρώτη ερώτηση δεν είχα καταλάβει ότι είμαστε «εχθροί»! Μπορείς να χαρείς πιο πολύ τα καλοκαιρινά σου φορέματα με τους εξής 4 τρόπους. 

1) O 90s τρόπος: Στα φορέματα με λεπτή ράντα μπορείς να βάλεις λευκό Τ-Shirt από μέσα.

2) O Assistant Editor τρόπος: Mε πουκάμισο από μέσα, με λεπτομέρειες όπως δαντέλες και περίτεχνα μανίκια.

3) Η street style εκδοχή με το ανδρικό τζιν μπουφάν.

4) Η Rache Green εκδοχή: με λευκό πουκάμισο δεμένο στη μέση πάνω από το φόρεμα.

 

Σας διαβάζω από Τορόντο! Είσαι τέλεια. Θέλω να με βοηθήσεις αν μπορείς. Παντρεύομαι τον Οκτώβρη κι έχω βρει υπέροχο νυφικό στράπλες σε στενή γραμμή απόχρωση ιβουάρ. Όπως ξέρεις εδώ όμως έχει πάρα πολύ κρύο και πρέπει να βρω κάτι να φορέσω από πάνω για το μικρό διάστημα που θα χρειαστεί να είμαι έξω. Από το μαγαζί με τα νυφικά μου πρότειναν ένα γουνάκι το οποίο δεν μου άρεσε καθόλου -ούτε ως φιλοσοφία, ούτε ως ρούχο. Δεν θέλω να βάλω κάτι που να είναι βαρύ και άσχημο αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ και κάτι ωραίο. Αν έχεις κάποια ιδέα, που είμαι σίγουρη ότι έχεις, ανυπομονώ να την ακούσω.
 

Η ώρα η καλή, να ζήσετε ευτυχισμένοι και να περνάτε όμορφα στην καθημερινότητά σας! Το στράπλες πολύ ωραίο και άνετο στις κινήσεις! Σου προτείνω τρείς εκδοχές, 1) την επαναστατική, 2) την σικάτη και 3) την Οld Hollywood.

H Old Hollywood είναι η κάπα να πέφτει όμορφα στους ώμους όπως το είχε φορέσει η Paltrow με εκείνο το θρυλικό Τom Ford λευκό φόρεμα στα Oscars του 2012.

AP Images
AP Images

Η σικάτη εκδοχή είναι ένα κασμιρένιο ζακετάκι (ακριβό)

 

Και η επαναστατική είναι η διάφανη vinyl καπαρτίνα.

Αγαπημένη μου Πελαγία. Θέλω να αγοράσω μια φούστα γι' αυτή την εποχή, ούτε πολύ καλοκαιρινή, ούτε να σκάσω. Δυστυχώς οι πλισέ φούστες δεν μου πάνε καθόλου, καθώς έχω περιφέρεια και σωματότυπο αχλάδι. Τι μου προτείνεις να επιλέξω; Σε φιλώ!

Η ιδανική φούστα για τον σωματότυπο αχλάδι και κλεψύδρα είναι η διαχρονικη σε Α γραμμή. Προτίμησε μίντι ή μίνι, ό,τι νιώθεις ότι αναδεικνύει τα κάτω άκρα σου καλύτερα. Ο καλυτερος τρόπος για να το διαπιστώσεις είναι μια φωτό ολόσωμη, όχι σελφι όμως.

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί.

Διαβάστε επίσης: Φόρεμα από δαντέλα: Πώς να το φορέσω σε γάμο το φθινόπωρο -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει

Τι να φορέσω σε συνέντευξη για δουλειά - Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει