Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

«Πώς να φορέσω το λευκό Τ-Shirt τη νέα σεζόν;» -Η Πελαγία Χριστάκη σου προτείνει 5 fashionable τρόπους


Νέα εβδομάδα, νέες απορίες, νέες ιδέες. Κάθε φορά που λαμβάνω μια ερώτησή σας, νιώθω ενθουσιασμό γιατί έτσι μου δίνετε την ευκαιρία να καταλάβω τις ανάγκες σας, το στιλ σας, την καθημερινότητά σας. 

Το φθινόπωρο είναι μια εποχή ιδανική για ένα καλό restart σε όλα τα επίπεδα: αν θέλετε να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα σε στιλιστικό επίπεδο, εδώ είμαι για να σας δώσω -εύχομαι!- έμπνευση.

Πάμε να δούμε τις ερωτήσεις σας γι’αυτήν την εβδομάδα...

Γεια σας, προγραμματίζω ένα long weekend στη Ρώμη με τον νέο μου σύντροφο και είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένη γιατί δεν ξέρω τι να πάρω μαζί μου. Επειδή θα πάμε με οικονομική πτήση, δεν μπορώ να πάρω βαλίτσα και πρέπει να στριμώξω πράγματα σε ένα backpack. Δεν έχω ιδέα πώς να το κάνω όλο αυτό. PLS HELP!

Αγαπητή φίλη, καλή αρχή με το νέο αμόρε! Ευτυχώς έχω επισκεφθεί τη Ρώμη και ξέρω τι να σου προτείνω για να είσαι κομψή και άνετη. Πριν χρόνια είχαμε κάνει με τη μαμά μου ένα girls trip για 4 ημέρες και είχαμε περάσει φανταστικά (μέχρι που χάσαμε την πτήση του γυρισμού γιατί χάζευα στα αρώματα και βγάλαμε νέα εισιτήρια για 6 ώρες μετά). Κανένα πρόβλημα με το να έχεις μόνο την χειραποσκευή σου!

Για μερικές μέρες μαζί με το αγόρι χρειάζεσαι μαζί σου τα εξής:

1) Δύο ζευγάρια παπούτσια: ένα sneaker (που θα φοράς στο ταξίδι) για το άπειρο περπάτημα που έχει η Ρώμη κι ένα μποτάκι-αρβυλάκι για τη βραδινή έξοδο με το φόρεμά σου. Η Ρώμη δεν είναι για τακούνια, έχει λιθόστρωτους δρόμους.

2) Ενα σέξι, κοντό φόρεμα είτε σατέν είτε leopard, για ένα απεριτίφ με το αγόρι, αν κρυώνεις βάλε ένα ωραίο λευκό Τ-Shirt από μέσα.

3) Το καλύτερο τζιν σου είναι απαραίτητο!

4) Ενα σακάκι χειμωνιάτικο κι ένα μαντήλι στην τσέπη του σακακιού! (Δες παρακάτω)

5) Ενα-δύο κορμάκια με μακρύ μανίκι

6) Μία ζώνη

7) Μια μίντι φούστα

8) Μία παντελόνα άνετη για το ταξίδι

9) Ενα βαμβακερό πλεκτό μπουζάκι (με λεπτή πλέξη & πυκνή) – λίγο άνετο και μακρύ

 

 

 

 

Πάμε τώρα στα outfits:

Πρώτη ημέρα: Τζιν, μπλουζάκι και μαντήλι στον λαιμό.

Βράδυ: Σακάκι για το βράδυ που θα βγείτε για το κρασί σας.

Δεύτερη ημέρα: Μίντι φούστα με μποτάκι, ζώνη και πλεκτό μπουζάκι και τα μποτάκια σου και το μαντήλι στην πλάτη σε σχήμα τριγώνου.

Βράδυ: Τζιν και μαντήλι περασμένο στη μέση και κορμάκι.

Τρίτη ημέρα: Leopard κοντό φόρεμα με πλεκτό μπλουζάκι από πάνω και ζώνη στη μέση.

Βράδυ: Βγάζεις το πλεκτό, το φοράς στη μέση ή τους ώμους και δένεις τη ζώνη στενά στη μέση σου με τα μποτάκια σου.

Πελαγία, αυτός ο καιρός με τρελαίνει. Δεν ξέρω τι να φορέσω. Ξεκινάω το πρωί για τη δουλειά μου και κάνει ψύχρα και όσο προχωράει η ημέρα κάνει περισσότερο ζέστη και σκάω! Οι ζακέτες με εκνευρίζουν η αλήθεια είναι, άσε που τις κουβαλάω πάντα στο χέρι γυρνώντας από τη δουλειά. Τι ρούχα μου προτείνεις να φοράω στο γραφείο, όσο ακόμα δεν έχει μπει για τα καλά το κρύο; 

Σε καταλαβαίνω, ειδικά στο γραφείο με τα air condition η κατάσταση είναι πολύ μπέρδεμα στο ντύσιμο σε σχέση με έξω! Θα σου έλεγα να μην γκρινιάζεις γιατί είναι ιδανική περίοδος για να φορέσεις ένα ωραίο boyfriend πουκάμισο ή ένα λινό. Σκέψου ότι το καλοκαίρι έχει τελειώσει και τα ρούχα για τις «ενδιάμεσες εποχές» πρέπει να τα φορέσεις το συντομότερο δυνατόν. 

Αγαπημένη μου Πελαγία, το καλοκαιράκι μας αφήνει και νομίζω τα πολύ ελαφριά ρούχα επίσης. Διαπιστώνω, όμως, ότι κάθε μεταβατική περίοδο (άνοιξη-φθινόπωρο), Ι have nothing to wear. Φοράω τζιν και Τ-Shirt και δεν ξέρω τι άλλο να βάλω. Πιστεύεις ότι αξίζει να ψωνίσω κάτι γι' αυτή την περίοδο που κρατά, όμως, περίπου ένα μήνα; Αν ναι, τι μου προτείνεις; Σε φιλώ! 

Αγαπητή φίλη, πιστεύω ότι είναι ιδανική περίοδος για μια καλή και ποιοτική αγορά.

Για το φθινόπωρο θα επέλεγα ένα boiler suit! Διαχρονικό, σικ και τολμηρό!

 

 

Αγαπητή Πελαγία καλό φθινόπωρο! Αγόρασα ένα λευκό Τ-Shirt, απλό, λιτό και απέριττο. Ομως, θέλω να το απογειώσω... Ποιους τρόπους μου προτείνεις; Σ' ευχαριστώ πολύ!

Οι πέντε τρόποι για να απογειώσεις το κλασικό λευκό T-Shirt! 

1) Κοντά statement κολιέ σαν της Anna Wintour

2) Ένα γιλέκο με τζιν παντελόνι για να κάνεις channeling τα 90s

3) Ένα πλεκτό bustier

4) Mε μια μάξι πλισέ φούστα

5) Φορώντάς το με μια σατέν φούστα

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί.

Διαβάστε επίσης: 

To τέλειο μποτάκι και η ιδανική για την εποχή φούστα -Η Πελαγία Χριστάκη απαντά στις στιλιστικές σας απορίες

Τι να φορέσω σε συνέντευξη για δουλειά - Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει