Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

«Πώς μπορώ να ντύνομαι χωρίς να επιβαρύνω το περιβάλλον;» -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει 8 τρόπους


Η Τρίτη είναι εδώ, εδώ είναι και οι απαντήσεις μου για όλα τα στιλιστικά θέματα που σας απασχολούν αυτό το διάστημα.

Μέσα από τις ερωτήσεις σας, καταλαβαίνω την ανάγκη σας να φοράτε ρούχα που σας κάνουν να νιώθετε σίγουρες και ασφαλείς, που δεν θα σας «προδώσουν» σε οποιαδήποτε περίσταση. Μόνο που υπάρχει μια προϋπόθεση για να φτάσουν σε εσάς. Να ακούτε τα θέλω σας και να ξέρετε τι ακριβώς θέλετε να εκπέμπετε. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλή υπόθεση.

Πάμε να δούμε τις ερωτήσεις αυτής της εβδομάδας...

Καλό φθινόπωρο Πελαγία! Θα ήθελα να ζητήσω την στιλιστική σου συμβουλή. Στα τέλη Νοεμβρίου θα γίνω κουμπάρα σε γάμο φίλου. Δεν ξέρω τι να φορέσω. Δε θέλω τουαλέτα και οτιδήποτε παραπέμπει στο αμιγώς «κουμπαρέ» look -αν με καταλαβαίνεις. Υπάρχει κι άλλη κουμπάρα, η οποία έχει πει οτι θα φορέσει κόκκινο, χωρίς να ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες. Είμαι 1.75, 55 κιλά και 33 χρονών. Σ'ευχαριστώ για το χρόνο σου και το ενδιαφέρον σου. Φιλικά, Ε.

Αγαπητή φίλη σε καταλαβαίνω απόλυτα στο θέμα «κουμπαρέ». Mια τέτοια περίσταση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι χρειάζεται να είναι «πλουμιστή». Να ξέρετε ότι σε όλες τις ηλικίες το βαρύ στιλ στα ρούχα προσθέτει χρόνια. Χρειάζεσαι ρούχα που να συνάδουν με τη ηλικία σου και τη φρεσκάδα της εποχής. Πρώτα από όλα, θα πρέπει να δεις ποια χρώματα σου ταιριάζουν, μην πέσεις στην «παγίδα» του ασορτί χρώματος ή του «θα φορέσει κόκκινο εγώ θα φορέσω μπλε». Επίλεξε πρώτα χρώματα, μετά μήκος, έπειτα σχέδιο στον κορμό και τέλος, μανίκια. Λόγω του ότι έχεις αναλογίες μοντέλου, θεωρώ ότι μπορείς να αναδείξεις το παρακάτω φόρεμα αλλά και να το φωτίσεις με χρυσά κοσμήματα, ενώ θα το απογειώσεις με έναν κλασικό σινιόν κότσο! 
 

C/Meo Collective

Καλημέρα σας, θα ήθελα την ευγενική συμβουλή σας. Είμαι 61 ετών, μέγεθος L (ή XL), καστανή με καρέ μαλλί. Ο γάμος γίνεται στις 3:30 στην Μητρόπολη Αθηνών και η δεξίωση είναι brunch την επόμενη, 11-15 στην ΛΑΕΔ. Τι να φορέσω και στις δυο περιπτώσεις; Σας ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σας, Άννα.

Αγαπητή φίλη, σε ευχαριστώ για την επικοινωνία. Δεδομένου ότι έχω τα παραπάνω στοιχεία θα σου πρότεινα για τις δύο αυτές ημέρες να κινηθείς σε «ασφαλείς» επιλογές. Για τον γάμο που είναι το μεσημέρι να επιλέξεις ένα μαύρο φόρεμα με λιτές γραμμές που να αναδεικνύει το καρέ σου ενώ για το brunch της επόμενης μέρας, ένα πιο «χαρούμενο» στιλ θα είναι κατάλληλο για πρωινό-μεσημεριανό κάλεσμα. 

Reformation 

Αγαπητή Πελαγία, κάθε Τρίτη σε διαβάζω αλλά ντρεπόμουν να σου στείλω. Είδα, όμως, ότι πολλές κοπέλες σου στέλνουν και σκέφτηκα ότι τελικά είμαι υπερβολικά ντροπαλή. Θα ήθελα να σε ρωτήσω με ποιους τρόπους μπορούμε να έχουμε οικολογική συνείδηση στο θέμα του ντυσίματος, γιατί το να αγοράζεις συνέχεια ρούχα δεν είναι σωστό. Σου στέλνω γιατί μου αρέσει που το ψάχνεις και προτείνεις έξυπνους συνδυασμούς αλλά τι παραπάνω μπορώ να κάνω; Έχω απογοητευτεί πολύ και με τις ποιότητες στα ρούχα. Ευχαριστώ 

Είναι πολύ σημαντικό στις αγορές μας να πηγαίνουμε με λίστα για το τι θέλουμε να αγοράσουμε όπως ακριβώς στο σούπερ μάρκετ! Βλέπεις τι χρειάζεσαι για την κάθε εποχή, σημειώνεις και μετά πηγαίνεις στα μαγαζιά ψάχνοντας ακριβώς αυτά που σου λείπουν για να δημιουργήσεις μια capsule wardrobe.

Μερικά tips για να αποφύγεις τα λάθη και τις υπερβολές είναι τα παρακάτω: 

1. Μπορείς να επενδύεις σε ρούχα που θα κρατήσουν και να μην παρασύρεσαι από τις προσφορές. 

2. Να δωρίζεις τα ρούχα που δεν χρειάζεσαι πια.

3. Να ανακυκλώνεις τα κατεστραμμένα.

4. Να επιδιορθώνεις όσα έχουν μικροφθορές.

5. Να κοιτάς πάντα την σύνθεση.

6. Να προτιμάς μαλλί, βαμβάκι, τένσελ και ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

7. Να πλένεις τα ρούχα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

8. Αν θες να διατηρηθούν τα ρούχα σου πιο πολύ καιρό, απόφυγε να τα πλένεις μαζί με πετσέτε (τα λευκά), γεμίζουν χνούδια και γαριάζουν πολύ σύντομα.

Η λίστα είναι μεγάλη!

Αν σε ενδιαφέρει περισσότερο θέμα της μπορείς να διαβάσεις το Conscious Closet ή το Overdressed της Ελίζαμπεθ Κλάιν.

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί.

Διαβάστε επίσης: «Πώς να φορέσω το λευκό Τ-Shirt τη νέα σεζόν;» -Η Πελαγία Χριστάκη σου προτείνει 5 fashionable τρόπους

To τέλειο μποτάκι και η ιδανική για την εποχή φούστα -Η Πελαγία Χριστάκη απαντά στις στιλιστικές σας απορίες