Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

«Ποιο είναι το κατάλληλο καλσόν για κάθε εποχή;» -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει


Ο Οκτώβριος κάνει για μένα πρεμιέρα με τις ερωτήσεις σας: την σταθερή, εβδομαδιαία μας επικοινωνία που έχει χτίσει πια μια «γέφυρα» μεταξύ μας. Το φθινόπωρο παίζει ακόμα κρυφτό με το καλοκαίρι και απ’ό,τι βλέπω, πολλές από εσάς, «you have nothing to wear». Μην πτοείστε, όλα όσα αναζητάτε είναι εδώ. 

Γεια σου Πελαγία! Χαίρομαι παρά πολύ όταν διαβάζω τις συμβουλές σου! Αρχές Οκτωβρίου γίνομαι νονά σε πρωινή βάφτιση. Θα ήθελα να σε ρωτήσω τι θα μπορούσα να βάλω καθότι η εποχή είναι δύσκολη -ούτε καλοκαίρι ούτε χειμώνας. Έχω μια μπλε μακριά φούστα σατέν με rose gold λουλούδια και το ίδιο τοπ από πάνω με ντεκολτέ -όχι πολύ βαθύ με μικρό βολάν στους ώμους. Θα μπορούσα να βάλω κάτι τέτοιο σε πρωινή βάφτιση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Και κάτι τελευταίο: αν έβαζα αυτό, τι αξεσουάρ θα πρότεινες; 

Αγαπητή φίλη, μου αρέσει η φούστα πολύ αλλά νομίζω ότι σαν σύνολο είναι too much για πρωί.

Η φούστα θα ταίριαζε καλύτερα με ένα πιο ήσυχο τοπ, σε παστέλ χρώμα για να είναι πιο αέρινο για το πρωί, συνδυασμένο με extra large statement earrings βγαλμένα από τα 80s.

Tip: Δώσε ένταση σε ένα ή δύο στοιχεία στο σύνολο, μην δημιουργείς ένα «φλύαρο» outfit. Aκόμα και ο μαξιμαλισμός θέλει φινέτσα! 

 

Aγαπητή Πελαγία, τι φοραμε σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο δουλειάς; 

H νέα σειρά από τα Mango, είναι soft touch, σικάτη, άνετη και ό,τι πρέπει για ένα πολύωρο σεμινάριο δουλειάς. Ευτυχώς που υπάρχουν τα άνετα παντελόνια και τα λεπτά πουλόβερ έχουν αναβαθμιστεί πια και μπορούν να φορεθούν και σε επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Mε ένα χαμηλό μποτάκι ή με sneaker θα είσαι άνετη και πολύ πιο κουλ από το να φορούσες ένα «στημένο» σύνολο. 

Είναι καιρός να κάνουμε πιο απλή την ζωή μας και να αγοράζουμε ρούχα που θα μας μείνουν, όχι μόνο «στολές» που μετά δεν θα ξαναφορέσουμε. 

Mango Φόρεμα
Mango Φόρεμα

Mango

Αγαπημένη Πελαγία που τόσες φορές σε έχω ενοχλήσει με τις απορίες μου!

Σε διαβάζω ανελλιπώς! Λοιπόν, δύο διαφορετικές ερωτήσεις! Πρώτον, ποια η γνώμη σου για τα καλσόν; Αναφέρομαι σε πρωινά-απογευματινά look και όχι σε επίσημα ή γάμου. Οπάκ, ημιδιάφανα, με σχέδια, διχτάκια... Ποια σου αρέσουν; Ξέρω ότι όλα είναι θέμα προσωπικού γούστου, αλλα δεν μου αρέσει το γυμνό ποδι σε τέτοια look. Τι να επιλέγω; Ειμαι 30 χρονών. Δεύτερον, τα φθινοπωρινά και τα ανοιξιάτικα ρούχα είναι λίγο πολύ τα ίδια; Ενώ τα καλοκαιρινά και τα χειμωνιάτικα ειναι ξεκάθαρα, με τα φθινοπωρινά και τα ανοιξιάτικα μπερδεύομαι! Φοράω τα ίδια, ή πιο λεπτά και παστέλ άνοιξη, πιο χοντρά και σκούρα τώρα; Σε ευχαριστώ, you are the best! (σσ. ειδικά η συμβουλή σου σε αναγνώστρια για το ιβουάρ μποτάκι, ήδη εχω βάλει ένα στο μάτι κι εγώ! )

Αγαπητή φίλη, μπορείς να μου στέλνεις όσο συχνά θέλεις! Προτιμώ το γυμνό πόδι όσο το επιτρέπει ο καιρός και για χειμώνα αποφεύγω το οπάκ γιατί μου φαίνεται ότι «πνίγει» το σύνολο.

Προτιμώ τα πιο λεπτά σε μαύρο χρώμα.

Όταν μπαίνει η άνοιξη, προτιμώ ένα λεπτό bronze ή γυμνό πόδι και ποτέ δεν στρέφομαι προς τα παστέλ γιατί κάνουν πόδια πολύ χοντρά.

Για το ιβουάρ μποτάκι, έμαθα έχει πέραση! Είναι τάση!

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί.

Διαβάστε επίσης: «Πώς μπορώ να ντύνομαι χωρίς να επιβαρύνω το περιβάλλον;» -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει 8 τρόπους

«Πώς να φορέσω το λευκό Τ-Shirt τη νέα σεζόν;» -Η Πελαγία Χριστάκη σου προτείνει 5 fashionable τρόπους