Shutterstock
Shutterstock
SUMMER MAKEUP LOOK

Ένα ελαφρύ, καλοκαιρινό μακιγιάζ ιδανικό για όλες τις ώρες


Τρία είναι τα χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχει το μακιγιάζ μας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διακριτική bronze όψη που δεν απέχει από το φυσικό τόνο της επιδερμίδας μας, ροδαλά μήλα και ελαφρώς τονισμένο βλέμμα.

Δεν χρειάζεται να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο στον καθρέφτη μας για να κάνουμε το επιθυμητό makeup look, το καλοκαίρι. Αρκεί να έχουμε τα κατάλληλα προϊόντα και να τα εφαρμόσουμε σωστά, με συγκεκριμένες κινήσεις στο πρόσωπό μας.

Χρειαζόμαστε, λοιπόν, foundation, concealer (γενικότερα όποιο προϊόν χρησιμοποιούμε για βάση), ένα bronzer σε υγρή ή powder μορφή, ένα κρεμώδες ρουζ το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί και στα χείλη -τα γνωστά lip and cheek προϊόντα- και τέλος, ένα μολύβι και μία μάσκαρα για το μακιγιάζ των ματιών.

Πρώτο βήμα η βάση, η οποία πρέπει να είναι όσο πιο ελαφριά γίνεται.

Ελάχιστη ποσότητα στο χέρι μας και απαλές ταμποναριστές κινήσεις με τα δάχτυλά μας, -πιέζοντας το προϊόν να εισχωρήσει στην επιδερμίδα- είναι τα tips που ακολουθούμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Chanel, LES BEIGES Water Fresh Tint: Αν αναζητάτε ένα προϊόν φυσικής κάλυψης, τότε το water fresh tint είναι αυτό που πρέπει να επιλέξετε. Ελαφρύ, ενυδατικό και στιγμιαία αναζωογονητικό, αυτό το προϊόν του γαλλικού οίκου Chanel ξεχωρίζει για την εξαιρετικά ελαφριά φόρμουλα, η οποία αποτελείται από 75% νερό. Δημιουργημένο με τεχνολογία μικρο-ρευστών, μικρο-σταγονιδίων τα οποία σπάνε κατά την εφαρμογή στο δέρμα και δημιουργούν ένα ακτινοβόλο, φυσικό, δέρμα. Το απόλυτο προϊόν για ελαφριά, καθαρή κάλυψη που επιτρέπει στη φυσική ομορφιά του δέρματος να λάμπει.

Συνεχίζουμε με το bronzer, το οποίο ανεξάρτητα από τη μορφή που προτιμούμε -κρεμώδες, υγρό, powder- το εφαρμόζουμε πάνω στα κόκαλα των ζυγωματικών, στο μέτωπο κοντά στις ρίζες των μαλλιών, στο πηγούνι σβήνοντάς το προς το λαιμό και τέλος, ελάχιστο στη μύτη.

Extra Tip: Τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείς απλά να επενδύσεις σε μία πούδρα, σε ελαφρώς πιο σκούρα απόχρωση από τη δική σου και να την εφαρμόζεις σε όλο το πρόσωπό σου, για φυσική κάλυψη και υγιή λάμψη.


Chanel, LES BEIGES Healthy Glow Sheer Powder: Μια ελαφριά και αντιοξειδωτική πούδρα μακιγιάζ, που χαρίζει υγιή λάμψη στο πρόσωπο. Προστατεύει το δέρμα από το περιβαλλοντικό στρες και την επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία.

Ακολουθεί το κρεμώδες ρουζ σε ροδαλή απόχρωση-ροζ ή κοραλί- το οποίο εφαρμόζουμε στο κέντρο των μήλων και στα χείλη. Μπορούμε, ακόμα, και να χρησιμοποιήσουμε κραγιόν, να βάψουμε τα χείλη μας και ύστερα, με απαλές ταμποναριστές κινήσεις να δώσουμε λίγο χρώμα στα ζυγωματικά μας.

Τέλος, ολοκληρώνουμε με το μακιγιάζ των ματιών.

Ελάχιστο μολύβι στις άνω και κάτω ρίζες των βλεφάρων και κατά προτίμηση σε απόχρωση γκρι ή καφέ -το μαύρο είναι πιο σκληρό, γι'αυτό το αποφεύγουμε, για τα πρωινά μας look, κυρίως- θα δώσει έμφαση στο βλέμμα μας.

Το απαραίτητο προϊόν που δε λείπει από κανένα μακιγιάζ είναι φυσικά η μάσκαρα, την οποία εφαρμόζουμε στις ρίζες των βλεφαρίδων.


Lancome, Hypnôse Mascara: Μάσκαρα για εντυπωσιακό βλέμμα.

Extra Tips: Αν θες ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σου, μπορείς να τονίσεις επιπλέον τα μάτια σου. Επένδυσε σε ένα eye tint, στην απόχρωση που ταιριάζει στο χρώμα των μαλλιών και της επιδερμίδας σου και απλά άπλωσέ την στο άνω κινητό σου βλέφαρο. Σβήστην με ένα φουντωτό πινέλο, κοντά στην περιοχή των φρυδιών σου, για να είναι πιο άρτιο το αποτέλεσμα.


Giorgio Armani, Eye Tint: Υγρή σκιά με πρωτοποριακή φόρμουλα που μόλις έρθει σε επαφή με τα μάτια, μεταμορφώνεται σε σταθερή σκιά που δεν σβήνει, ούτε μουτζουρώνεται.

Διαβάστε ακόμη:

Το μαγικό προϊόν που προσφέρει extra ενυδάτωση στο ξηρό δέρμα (και μυρίζει τέλεια)

Γιατί το υαλουρονικό οξύ δεν πρέπει να λείπει από την skincare ρουτίνα μας