Γιατί το υαλουρονικό οξύ δεν πρέπει να λείπει από την skincare ρουτίνα μας | 0 bovary.gr
Γιατί το υαλουρονικό οξύ δεν πρέπει να λείπει από την skincare ρουτίνα μας | 0 bovary.gr
ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Γιατί το υαλουρονικό οξύ δεν πρέπει να λείπει από την skincare ρουτίνα μας


Κάθε γυναίκα έχει ορίσει την πρωινή και βραδινή περιποίηση της επιδερμίδας της σύμφωνα με τις ανάγκες του τύπου δέρματος που έχει.

Ένα καθαριστικό, μία αντηλιακή, μία πρωινή και μία βραδινή κρέμα είναι κάποια από τα βασικά προϊόντα, ενώ ακολουθούν ο ορός, το toner, τα booster.

Σε κάθε skincare ρουτίνα, -αν κοιτάξουμε αναλυτικά τα συστατικά των προϊόντων-, θα δούμε ότι υπάρχει υαλουρονικό οξύ. Ένα από τα πιο γνωστά συστατικά που είναι απαραίτητο σε κάθε γυναίκα ανεξάρτητα από ηλικία και τύπο επιδερμίδας.

Τι είναι όμως το υαλουρονικό οξύ και γιατί πρέπει να πρωταγωνιστεί σε κάθε περιποίηση επιδερμίδας;

Πρόκειται για μία φυσική ένωση που βρίσκεται στο δέρμα μας, η οποία, όμως, μειώνεται καθώς τα χρόνια περνούν (ή αλλιώς καθώς μεγαλώνουμε).

Γυναίκα με ενυδατωμένη επιδερμίδα/Photo by Shifaaz shamoon on Unsplash
Γυναίκα με ενυδατωμένη επιδερμίδα/Photo by Shifaaz shamoon on Unsplash

Ο ρόλος της είναι η ενυδάτωση των ιστών, την οποία πετυχαίνει καθώς διαθέτει χαμηλό μοριακό βάρος κι έτσι διατηρεί την ιδανική ποσότητα νερού, που απαιτεί η επιδερμίδα. Για να καταλάβετε την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου συστατικού, αξίζει να αναφέρουμε ότι ένα γραμμάριο υαλουρονικού οξέος είναι αρκετό για να συγκρατήσει έως και 6 λίτρα νερού στο δέρμα.

Σε οποιαδήποτε μορφή το υαλουρονικό οξύ, από την πρώτη κι όλας εφαρμογή προσφέρει υγρασία στις εσωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, ενώ ενισχύει και την παραγωγή κολλαγόνου.

Ήδη έχουμε τονίσει τα τρία από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η επιδερμίδα, ενυδατωμένη, ελαστική, ενισχυμένη με κολλαγόνο.

Λαμπερή, ενυδατωμένη επιδερμίδα/Instagram @intothegloss

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα αντιγηραντικό προϊόν που πρέπει να αναπληρώνουμε στην επιδερμίδα μας όλο και περισσότερο, καθώς περνάνε τα χρόνια.

Επιπλέον το συγκεκριμένο συστατικό το συναντάμε και σε προϊόντα μακιγιάζ. Σε primer, foundation αλλά και σε άλλα κρεμώδη προϊόντα.

Όπως συμβαίνει με κάθε skincare προϊόν, έτσι και αυτά που περιέχουν υαλουρονικό οξύ εφαρμόζονται με ταμποναριστές κινήσεις και αφήνουμε την υγρασία να απορροφηθεί. Αν χρησιμοποιήσουμε κάποιο πριν το μακιγιάζ θα δούμε ότι η βάση θα απλωθεί πιο εύκολα, ενώ το πρόσωπό μας θα δείχνει ακόμα πιο λαμπερό.

Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι το υαλουρονικό οξύ έχει μία θέση στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας και καθώς τα χρόνια περνούν, φροντίστε να την ενισχύσετε.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε μία BB και σε μία CC κρέμα και ποια να επιλέξετε

Πώς μπορείς να κρύψεις ακόμη και το πιο έντονο σπυράκι