Shutterstock
Shutterstock
MAKEUP BRUSHES

Τα πινέλα μακιγιάζ που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σου


Ένας τεχνίτης για να κάνει σωστά την δουλειά του χρειάζεται καλά εργαλεία.

Κάτι ανάλογο ισχύει και στο μακιγιάζ: όλες μας (σσ όχι μόνο οι make up artists) χρειαζόμαστε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να επιτύχουμε το μέγιστο beauty αποτέλεσμα. Τα κατάλληλα προϊόντα και τα σωστά πινέλα μας εξασφαλίζουν το make up look που έχουμε ονειρευτεί.  

Σαφώς μπορούμε να εφαρμόσουμε πολλά προϊόντα μακιγιάζ, όπως foundation, concealer, κραγιόν και γενικότερα τα κρεμώδη με τα χέρια μας, τα δάχτυλά μας.

Ωστόσo, για λόγους υγιεινής αλλά και για ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα, τα πινέλα είναι ιδανική επιλογή.

Επειδή δεν είμαστε επαγγελματίες δεν χρειάζεται να έχουμε τεράστια ποικιλία πινέλων. Γι'αυτό σας παρουσιάζουμε τα απαραίτητα.

Σταδιακά, κάθε γυναίκα, μπορεί να τα προσθέσει στο νεσεσέρ της και να δημιουργήσει μακιγιάζ που μοιάζει επαγγελματικό. 

Backstage Makeup/Photo by Flaunter.com on Unsplash
Backstage Makeup/Photo by Flaunter.com on Unsplash

Powder/Blush Brush: Είναι το κλασικό, φουντωτό πινέλο με το οποίο μπορείτε να προσθέσετε ρουζ στα μήλα, αλλά και πούδρα σε όλο το πρόσωπο, ή σε συγκεκριμένα σημεία όπως το Τ που παρουσιάζει έντονη λιπαρότητα. Ένα πινέλο ιδανικό για ρουζ, bronzer αλλά και πούδρα!

Dome Shadow Brush: Αν πρέπει να έχετε ένα πινέλο ματιών, τότε επιλέξτε το συγκεκριμένο. Είναι αυτό που σας βοηθάει να απλώσετε τη σκιά στο κινητό σας βλέφαρο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για να κάνετε blending στη γωνία. 

Eyeliner Brush: Το συγκεκριμένο πινέλο δεν πρέπει να λείπει από όλες εκείνες που αγαπούν το eyeliner, από τις γυναίκες αγοράζουν τα μικρά βαζάκια που περιέχουν eyeliner ή από εκείνες που δε βολεύονται με αυτό που υπάρχει στο προϊόν. Είναι τόσο εύχρηστο που δύσκολα θα ξεφύγετε από τη σωστή γραμμή.

Extra Tip: Μην αμελείτε τον καθαρισμό των πινέλων. Είναι απαραίτητο να πλένετε και να απολυμαίνετε τα πινέλα σας σε εβδομαδιαία βάση.

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε διαθέσιμα προϊόντα καθαρισμού. Επίσης, καλό είναι να μην δανείζετε, ούτε να χρησιμοποιείτε πινέλα άλλων. Μπορεί να μεταφέρετε ή να σας μεταφερθεί αντίστοιχα κάποιο μικρόβιο ματιού ή προσώπου.

Διαβάστε ακόμη:

Οι πιο οικονομικές μάσκες προσώπου που χαρίζουν άμεσα λαμπερή, ενυδατωμένη επιδερμίδα

Πώς θα διατηρήσεις το μαύρισμά σου και την επιδερμίδα σου super ενυδατωμένη;