Κορίτσι στον ήλιο/ Βruce Μars: Unsplash
Κορίτσι στον ήλιο/ Βruce Μars: Unsplash
AFTER SUN CARE

Πώς θα διατηρήσεις το μαύρισμά σου και την επιδερμίδα σου super ενυδατωμένη;


Μπορεί για τους περισσότερους από εμάς οι καλοκαιρινές διακοπές να μοιάζουν μακρινό όνειρο, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που επιλέγουν να χαλαρώνουν από τις αρχές Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντα υπάρχει λίγος χρόνος μέσα στο Σαββατοκύριακο, για μια βουτιά σε κάποια κοντινή παραλία. Γι αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να τονίσουμε την αναγκαιότητα της ηλιακής προστασίας καθώς επίσης και την περιποίηση που πρέπει να προσφέρουμε στην επιδερμίδα μας, μετά την έκθεσή μας στον ήλιο.

Στο άρθρο «Είσαι σίγουρη ότι γνωρίζεις τα πάντα για την αντηλιακή προστασία;- Ένας πλήρης οδηγός» μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα σχετικά με την αντηλιακή προστασία.

Στο συγκεκριμένο άρθρο, συνεχίζοντας την ανάγνωση θα ανακαλύψετε τι χρειάζεται η επιδερμίδα μετά την ηλιοθεραπεία.
Οι στόχοι είναι δύο: Θέλουμε να διατηρήσουμε την sunkissed επιδερμίδα και επιπλέον να διώξουμε από πάνω μας ανεπιθύμητα σημάδια που προκλήθηκαν από τον ήλιο.

Κορίτσι στον ήλιο/Photo by William Rouse on Unsplash
Κορίτσι στον ήλιο/Photo by William Rouse on Unsplash

​​​​​​Δεδομένου λοιπόν ότι έχουμε αποκτήσει ιδανικό χρώμα σε σώμα και πρόσωπο, προσπαθούμε να το διατηρήσουμε. Ο No1 κανόνας είναι ότι πρέπει να αγαπήσουμε το κρύο ντους.

Η επιδερμίδα μας περιβάλλεται από ένα φιλμ υγρασίας, το υδρολιπιδικό φιλμ, το οποίο ουσιαστικά προστατεύει το δέρμα και αποτελείται από φυσικά έλαια. Με το ζεστό νερό "λιώνουμε" αυτά τα έλαια με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να μένει χωρίς προστασία και να αφυδατώνεται. Επιλέγουμε λοιπόν κρύο ντους και παράλληλα σφίγγουμε και την επιδερμίδα μας.

Κορίτσι στον ήλιο/Photo by Alec baker on Unsplash
Κορίτσι στον ήλιο/Photo by Alec baker on Unsplash

Για να αποφύγουμε το ξεφλούδισμα είναι απαραίτητο να ενυδατώνουμε πρόσωπο και σώμα, πρωί και βράδυ με super ενυδατικά προϊόντα. Με άλλα λόγια εφαρμόζουμε κατάλληλα προϊόντα πριν την ηλιοθεραπεία αλλά και μετά. Γενικότερα αυτή την περίοδο η λέξη ενυδάτωση πρέπει να πρωταγωνιστήσει στις skincare συνήθειές σας.

Το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα μας είναι το after sun και είναι αυτό που εφαρμόζουμε γενναιώδορα στο δέρμα μας, μετά την έκθεσή μας στον ήλιο. Παρακάτω επιλέξαμε κάποια από τα αγαπημένα προϊόντα που κυκλοφορούν αυτό το διάστημα στην αγορά και σας τα προτείνουμε.

Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα!


 

Vichy Ideal Soleil: Καταπραϋνει άμεσα την επιδερμίδα και την ενυδατώνει για 24 ώρες. Ο συνδυασμός Υαλουρονικού νατρίου, ενός ισχυρού ενεργού ενυδατικού συστατικού, και φυτικού συμπυκνώματος λιπιδίων με μαλακτικές ιδιότητες, συγκρατεί το νερό και ενυδατώνει σε βάθος την αφυδατωμένη από τον ήλιο επιδερμίδα.


 

La Roche Posay-Posthelios After Sun Hydra Gel Anti Oxydant: To δροσιστικό gel La Roche Posay Posthelios After Sun Hydra Gel Anti Oxydant περιέχει 76% φυσικό Ιαματικό Νερό της La Roche Posay που επανορθώνει και καταπραΰνει το ξηρό δέρμα που εκτίθεται στον ήλιο. 


Bioderma Photoderm Apres-Soleil: Μια χαλαρωτική μετά τον ήλιο κρέμα για το πρόσωπο και το σώμα, με μαλακτική, ελαφριά και δροσιστική φόρμουλα.


Korres, Cooling After Sun Πρόσωπο & Σώμα: Γαλάκτωμα-gel για το πρόσωπο και το σώμα που χαρίζει ευχάριστη αίσθηση δροσιάς, ανακουφίζει και φροντίζει το δέρμα. Με αληθινό βρώσιμο γιαούρτι.


Messinian Spa After Sun Cooling Gel Μέντα Αλόη: Περιέχει καταπραϋντικούς και ενυδατικούς παράγοντες, όπως αλόη, εκχύλισμα χαμομηλιού και γλυκερίνη. Η πανθενόλη και η αλλαντοΐνη βοηθούν στη θρέψη, την επούλωση του δέρματος και βελτιώνουν τα ηλιακά εγκαύματα και τους διάφορους ερεθισμούς του δέρματος. 

Διαβάστε ακόμη:

Αν θες τα χείλη σου να δείχνουν φυσικά juicy, άπλωσε το κραγιόν σου με αυτό τον τρόπο

Τι ακριβώς κάνει το ενυδατικό λάδι προσώπου -Και τι συμβαίνει με τις λιπαρές επιδερμίδες