Φωτογραφία: Jernej Graj/Unsplash
Φωτογραφία: Jernej Graj/Unsplash
SUMMER SKINCARE

Το πιο συχνό λάθος που κάνεις με την ενυδατική τους καλοκαιρινούς μήνες


Η ενυδάτωση του προσώπου είναι κάτι που αφορά όλες τις γυναίκες ήδη από τα χρόνια της εφηβείας, όλο το χρόνο.

Ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας αλλά και την εποχή του χρόνου, επιλέγουμε το προϊόν που μας ταιριάζει και το εφαρμόζουμε πάντα σε καθαρό πρόσωπο, με ανοδικές κινήσεις. Δεν αμελούμε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, με εξειδεικευμένο προϊόν, καθώς επίσης το λαιμό και το ντεκολτέ μας.
Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε σχεδόν όλες οι γυναίκες τους καλοκαιρινούς μήνες, με την ενυδατική μας είναι ότι εφαρμόζουμε λανθασμένη ποσότητα.

Γενικά ισχύει ο κανόνας ότι χρειαζόμαστε ελάχιστη ποσότητα για να καλύψουμε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ και απαλές, ταμποναριστές, ανοδικές κινήσεις.

Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, με τις υψηλές θερμοκρασίες, αν εφαρμόσουμε έστω και ελάχιστη ποσότητα παραπάνω κρέμα από αυτή που πρέπει, υπάρχει περίπτωση το πρόσωπό μας να είναι super λιπαρό, κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Επίσης συνδυαστικά με την αντηλιακή, την οποία χρησιμοποιούμε γενναιώδορα το καλοκαίρι, μετριάζουμε ακόμα περισσότερο την ποσότητα της ενυδατικής, για να κρατήσουμε σε ισορροπία τη λιπαρότητα του δέρματος.

Κορίτσι στην πισίνα/Photo by Afa Ah Loo on Unsplash
Κορίτσι στην πισίνα/Photo by Afa Ah Loo on Unsplash

Δεν ξεχνάμε τους καλοκαιρινούς μήνες να επενδύσουμε σε λεπτόρευστα προϊόντα που απορροφούνται άμεσα από το δέρμα, ενώ μία καλή λύση είναι τα 2 σε 1 προϊόντα που συνδυάζουν ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία.
Κάποια από τα πιο αγαπημένα μας -που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε- ακολουθούν παρακάτω. Βγείτε στα καταστήματα ομορφιάς, δοκιμάστε και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει απόλυτα στις δικές σας ανάγκες.
 


Origins, GinZing SPF 40 Energy-Boosting Tinted Moisturizer: Μία αναζωογονητική ενυδατική κρέμα, με ελαφρύ χρώμα και δείκτη προστασίας SPF40 που ενυδατώνει, θρέφει, χαρίζει ενέργεια, τελειοποιεί την όψη και προστατεύει.


Estée Lauder, DayWear Multi-Protection Anti-Oxidant 24H-Moisture Crème Broad Spectrum SPF 15: Αυτή η υψηλής απόδοσης ενυδατική σύνθεση προστατεύει την επιδερμίδα από την πρόωρη γήρανση - αλλά και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα σημάδια της.


Clinique, Pep-Start Hydroblur Moisturizer SPF20: Η σύνθεσή του αναζωογονεί άμεσα και ενυδατώνει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας χάρη στην προηγμένη τεχνολογία HydroRush.


Clarins, Multi-Intensive Crème Haute Exigence Jour SPF 20: Το προϊόν εντατικής σύσφιξης που ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις του δέρματος που έχει γίνει εύθραυστο από τις ορμονικές αλλαγές που σχετίζονται με τη γήρανση.

Διαβάστε ακόμη:

Το προϊόν περιποίησης που πρέπει να έχεις πάντα μέσα στην τσάντα σου

H beauty editor μοιράζεται μαζί σου το αγαπημένο της προϊόν μακιγιάζ και σε προκαλεί να το δοκιμάσεις