Μαυρισμένα πόδια/Shutterstock
Μαυρισμένα πόδια/Shutterstock
AFTER SUN SKINCARE

Ξεφλουδίζεις κι εσύ το καλοκαίρι; -Δες τον τρόπο να σταματήσεις το αντιαισθητικό πρόβλημα


Από τη μία θέλουμε να διατηρήσουμε την sunkissed επιδερμίδα και επιπλέον να διώξουμε από πάνω μας ανεπιθύμητα σημάδια που προκλήθηκαν από τον ήλιο.

Για να δούμε άμεσα αποτελέσματα σε πρόσωπο αλλά και σώμα χρειαζόμαστε:

✓Ελεύθερο Χρόνο
✓Κατάλληλα Προϊόντα Περιποίησης
✓Καθημερινή Φροντίδα

Αυτή την περίοδο έχουμε το ιδανικό χρώμα στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο και θέλουμε να το διατηρήσουμε. Το No1 είναι ότι πρέπει να αγαπήσουμε το κρύο ντους. Η επιδερμίδα μας περιβάλλεται από ένα φιλμ υγρασίας, το υδρολιπιδικό φιλμ, το οποίο ουσιαστικά προστατεύει το δέρμα και αποτελείται από φυσικά έλαια.

Με το ζεστό νερό "λιώνουμε" αυτά τα έλαια με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να μένει χωρίς προστασία και να αφυδατώνεται. Επιλέγουμε λοιπόν κρύο ντους και παράλληλα σφίγγουμε και την επιδερμίδα μας.

Κορίτσι στον ήλιο/Photo by Jack Antal on Unsplash
Κορίτσι στον ήλιο/Photo by Jack Antal on Unsplash

Το τελευταίο που θέλουμε να δούμε στις διακοπές είναι το ξεφλούδισμα. Για να το αποφύγουμε ενυδατώνουμε πρόσωπο και σώμα, πρωί και βράδυ με super ενυδατικά προϊόντα.

Με άλλα λόγια αυτή την περίοδο η λέξη ενυδάτωση πρέπει να πρωταγωνιστήσει στις skincare συνήθειές σας.

Επιπλέον ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε, είναι να αποφεύγουμε το scrub για να μη χάσουμε το μαύρισμά μας...μεγάλο λάθος. Αντιθέτως πρέπει να κάνουμε ήπια απολέπιση για να διώχνουμε τη νεκρή στοιβάδα δέρματος. Έτσι η επιδερμίδα δε θα είναι θαμπή και το μαύρισμα θα είναι ακόμα πιο ορατό.

Κορίτσια στον ήλιο/Photo by Gian Cescon on Unsplash
Κορίτσια στον ήλιο/Photo by Gian Cescon on Unsplash

Ένα ακόμη χρήσιμο tip για να διατηρήσουμε το μαύρισμα αλλά και να κρατήσουμε σε υψηλά επίπεδα την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας, είναι το έλαιο argan.

Το συγκεκριμένο έλαιο είναι super ενυδατικό και πραγματικά δεν πρέπει να λείπει από το γυναικείο νεσεσέρ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες DIY συνταγές, ενώ είναι ιδανικό για μία super ενυδατική μάσκα μαλλιών. Μερικές σταγόνες από τις ρίζες έως τις άκρες αρκούν για να δούμε τα μαλλιά μας την επόμενη ημέρα να λάμπουν.

Διαβάστε ακόμη:

Το πιο συχνό λάθος που κάνεις με την ενυδατική τους καλοκαιρινούς μήνες

Τα πιο μοντέρνο χρώμα μαλλιών το είδαμε στο Instagram του Δημήτρη Γιαννέτου