Ανανέωση design σπιτιού χωρίς κόστος
Φωτογραφία: Unsplash/ @spacejoy
DESIGN

10 +1 έξυπνα trick για να ανανεώσετε τον χώρο σας με μηδέν ευρώ, σύμφωνα με τους interior designers


Πολλές φορές η ανανέωση είναι απαραίτητη, ιδίως όταν αφορά τους χώρους του σπιτιού μας.

Μια ριζική αλλγή στο design του σπιτιού μπορεί να έχει κάποιο κόστος που πολλές φορές ενδεχομένως να μην θέλουμε να διαθέσουμε, για αυτό, διάσημοι interior designers αποκαλύπτουν τα μυστικά ώστε να ανανεώσουμε το σπίτι, να του δώσουμε μια εντελώς διαφορετική όψη αλλά και να αναπτερώσουμε τη διάθεσή μας οικονομικά, με μηδενικό κόστος.

Αποσυμφόρηση... τώρα
Ο Javier Fernandez, σχεδιαστής εσωτερικών χώρων στο Transitional Designs , τονίζει ότι η αποσυμφόρηση κάποιου χώρου αλλάζει την εμφάνιση αλλά και την αισθητική κάθε δωματίου. Οργανώστε τα έγγραφα που αφήνετε δεξιά κι αριστερά στην τραπεζαρία και πετάξτε ό,τι δεν είναι απαραίτητο από τα ράφια σας.

Καθαρίστε τα χαλιά
Το πλύσιμο των χαλιών είναι ένας ακόμη δωρεάν τρόπος για να ανανεώσετε τον χώρο σας, είπε στο Insider η Courtney Turk, ιδιοκτήτρια και διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων στο Courtney Turk Interiors . «Καθαρίζοντας βαθιά τα χαλιά σας, θα ανανεώσει το σπίτι σας ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η διάρκειας ζωής του χαλιού σας».

Η αναδιάταξη ορισμένων αντικειμένων
Αφού πετάξετε ό,τι δεν χρειάζεστε, δώσετε έμφαση σε ένα δωμάτιο διατηρώντας τον χώρο καθαρό και οργανωμένο,όπως λέει η Christina Nielsen, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων στο Christina Nielsen Design . Για παράδειγμα, μέσα σε ένα ψάθινο μπολ μπορείτε να τοποθετήσετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας, δίνοντας έξτρα design. Ακόμη, τακτοποιήστε τα μπαχαρικά, τα ζυμαρικά και το λάδι κ.ο.κ σε δοχεία.

Τακτοποιήστε τα ράφια σας
Τα ράφια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποθηκεύσετε και να οργανώσετε φινετσάτα τα πράγματα και τα διακοσμητικά σας, αρκεί να είναι καθαρά. Για να δώσετε νέα μορφή σε κάποιον χώρο, δοκιμάστε να ταξινομήσετε ανά χρώμα τα βιβλία σας ή να τα διαχωρίσετε με όμορφες λεπτομέρειες.

Τα παλιά διακοσμητικά στην αποθήκη, σαν καινούργια
Σίγουρα έχετε αποθηκεύσει κάποια παλιά διακοσμητικά που «βάραιναν» τον χώρο. Κάντε μια αλλαγή, και ξεσκονίστε τις κούτες με τα παλιά διακοσμητικά αντικαθιστώντας με αυτά όσα έχετε στο σαλόνι μέχρι τώρα. Η αλλαγή αυτή θα φέρει νέες διακοσμητικές ευκαιρίες ενώ παράλληλα θα μοιάζουν σαν καινούργια με μηδενικό κόστος.

Μετακινήστε τα έπιπλα
Η αναδιάταξη των επίπλων είναι ένας από τους γρηγορότερους και ευκολότερους τρόπους για να αλλάξετε το design ενός δωματίου.Αν σας έχει μείνει χρώμα από παλιότερη ανακαίνιση, ήρθε η στιγμή να το χρησιμοποιήσετε
Σίγουρα κάπου σας έχει μείνει λίγη μπογιά από παλαιότερη ανακαίνιση. Αν δεν έχετε αρκετό χρώμα για να φρεσκάρετε ολόκληρο το δωμάτιο, μπορείτε απλώς να βάψετε έναν τοίχο για να δώσετε έμφαση ή να βάψετε το ταβάνι. Έτσι, θα φωτίσετε φυσικά τους χώρους σας.

Λουλούδια σε βάζο και ντιζαϊνάτα κασπώ
Τα λουλούδια εκτός από το να ομορφαίνουν τον χώρο, έχουν και την τάση να «φωτίζουν» το σπίτι. «Συγκεντρώστε μερικά κλαδιά και λουλούδια και διακοσμήστε τα στην τραπεζαρία, τα ράφια ακόμη και την κουζίνα και το μπάνιο. Αυτός είναι ο πλέον πιο γνωστός και οικονομικός τρόπος για να αναβαθμίσετε το design του σπιτιού σας.

Αλλάξτε τις φωτογραφίες στα κάδρα σας
Ένας ακόμη πολύ καλός τρόπος για να ανανεώσετε τον χώρο σας είναι να αλλάξετε τις φωτογραφίες στις κορνίζες σας με νέες εκτυπωμένες ή παλιές που είχατε αποθηκεύσει σε κάποιο άλμπουμ.

Κρύψετε τα καλώδια της τηλεόρασης -και όχι μόνο- για να δημιουργήσετε έναν πιο προσεγμένο χώρο
Κρύψτε τα καλώδια της τηλεόρασης ή του επιδαπέδιου φωτιστικού και θα δείτε τεράστια αλλαγή. Με αυτόν τον τρόπο, αλλάζει αμέσως ο χώρος, δεν δείχνει πια ατημέλητος και ημιτελής.

Τοποθετήστε τα μαξιλάρια σε άλλο σημείο
Η μετακίνηση των μαξιλαριών από το ένα δωμάτιο στο άλλο είναι επίσης ένας τρόπος να ανανεώσετε την εμφάνιση του σπιτιού σας. Τοποθετήστε τα από το
σαλόνι στο κρεβάτι και ξανά στον καναπέ σας.

Extra Tip: Τα μαξιλάρια, κατά προτίμηση να είναι σε ανοιχτές κρεμ αποχρώσεις ή λευκές για ένα πιο καθαρό αποτέλεσμα.

SHARE