Διακόσμηση 2024
Διακόσμηση 2024/Φωτογραφία: Shutterstock
Πράσινο
Πράσινο/ Φωτογραφία: Shutterstock
Ροζ
Ροζ/ Φωτογραφία: Frames For Your Heart/Unsplash
Μπλε
Μπλε/ Φωτογραφία: Beazy/Unsplash
Κίτρινο
Κίτρινο/ Φωτογραφία: Croissant/Unsplash
Μοβ
Μοβ/ Φωτογραφία: Shutterstock
DECO TRENDS 2024

Οι deco experts μίλησαν: Τα 5 χρώματα που θα γίνουν τάση στη διακόσμηση το 2024


H επιλογή των σωστών χρωμάτων για το σπίτι μας δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. 

Πολλές έρευνες που ασχολούνται με την ψυχολογία των χρωμάτων, υπογραμμίζουν τη μεγάλη σύνδεση που έχει ο τρόπος που σκεφτόμαστε και νιώθουμε ανάλογα με τα χρώματα που μας περιτριγυρίζουν. Για αυτό στόχος είναι να επενδύσουμε σε χρώματα που μας αρέσουν, που εκπέμπουν θετικά συναισθήματα και που θα θέλουμε να αντικρίζουμε σε καθημερινή βάση μέσα στο σπίτι μας.

Θυμίζουμε ότι το χρώμα που επικρατεί κάθε χρόνο στην εσωτερική διακόσμηση έχει καθιερωθεί να προεπιλέγεται από το Pantone Color Institute, τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο Οργανισμό που από την δεκαετία του 1950 εξειδικεύεται στη συμβουλευτική χρώματος. Το χρώμα της χρονιάς για το 2024 είναι το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz.

Και επειδή νέα χρονιά για κάποιους σημαίνει αλλαγές στην διακόσμηση του σπιτιού και ανάγκη για ανανέωση στον χώρο τους, πάμε να δούμε τα 5 χρώματα που θα γίνουν τάση στη διακόσμηση το 2024.

Τα 5 χρώματα που θα γίνουν τάση στη διακόσμηση το 2024

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να εντάξετε το χρώμα της χρονιάς στο σπίτι σας, είναι να βάψετε κάποιον από τους τοίχους, για ένα statement αποτέλεσμα στον χώρο.

Ειδικά εάν ψάχνετε πώς να χαρίσετε χρώμα και «ζωντάνια» στο σπίτι σας, αυτή είναι η πιο κατάλληλη λύση που θα αναβαθμίσει την κατοικία σας. Είναι μια ωραία ιδέα για την κουζίνα σας, για το σαλόνι ή ακόμα και για το υπνοδωμάτιο.

Ας πάμε να δούμε τα 5 χρώματα του 2024 όσον αφορά την διακόσμηση του σπιτιού:

Πράσινο

Το κατεξοχήν χρώμα συμβολισμού της επανασύνδεσης με τη φύση, φέρνει τη χαρά και την αισιοδοξία καθώς είναι συνδεδεμένο με τη σταθερότητα και τη συναισθηματική αποκατάσταση. Το πράσινο είναι ένα χρώμα που χρησιμοποιείται σε όλους τους χώρους του σπιτιού, αλλά και σε έπιπλα όπως τραπεζαρίες και καρέκλες.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ροζ

Το ροζ είναι το χρώμα της αθωότητας, του ρομαντισμού και της ηρεμίας. Αυτό το απαλό χρώμα ενισχύει την πνευματική ισορροπία και την ονειροπόλα διάθεση. Είναι ιδανικό για το υπνοδωμάτιο και μπορεί να διακοσμήσει από μεγάλες επιφάνειες, όπως τοίχους, κρεβάτια και βιβλιοθήκες μέχρι και μικρότερα στοιχεία, όπως μαξιλάρια και κουρτίνες.

Φωτογραφία: Frames For Your Heart/Unsplash

Μπλε

Το μπλε ταιριάζει σχεδόν σε κάθε χώρο του σπιτιού και ενθαρρύνει τα συναισθήματα της εμπιστοσύνης, της επικοινωνίας και της υπομονής, γι' αυτό ταιριάζει υπέροχα στο υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι. Αυτό το χρώμα έχει μια επιβλητικότητα κυρίως όταν πρόκειται για σκουρότερες αποχρώσεις. 

Φωτογραφία: Beazy/Unsplash

Κίτρινο

Το κίτρινο είναι αρκετά παρεξηγημένο παρόλο που αν το καλοσκεφτείς είναι το χρώμα που τραβάει περισσότερο τη προσοχή μας. Συμβολίζει τη χαρά και την αισιοδοξία στη ψυχή μας, ενώ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη δόξα, τον πλούτο, τη φιλοδοξία και τη δημιουργία. Οι διακοσμητές λατρεύουν το κίτρινο για το 2024 καθώς λειτουργεί σαν αντικαταθλιπτικό, παράγει εγκεφαλική δραστηριότητα και εμπνέει. Ένας χώρος με κίτρινο πάντα θα εντυπωσιάζει και θα προκαλεί θετικά συναισθήματα.

Φωτογραφία: Croissant/Unsplash

Mωβ

Το μωβ είναι ένα χρώμα δημοφιλές για την πλούσια πνευματικότητά του που συμβολίζει τη διαίσθηση, τη βαθιά γνώση και τη διαφώτιση. Το μωβ αποπνέει μία υπέροχη αίσθηση βάθους, κάνοντάς το την τέλεια απόχρωση για εντυπωσιακούς τοίχους και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όπως το τζάκι και τις διάφορες εσοχές. Αν οι τοίχοι έντονου χρώματος δεν σας αρέσουν τόσο πολύ, χρησιμοποιήστε ανοιχτές αποχρώσεις λεβάντας και λιλά για ένα ξεκούραστο αποτέλεσμα, ιδίως στην κρεβατοκάμαρα. Μπορείτε επίσης σε έναν ουδέτερο χώρο να προσθέσετε έναν μωβ βελούδινο καναπέ και να μεταμορφώσετε ριζικά το σαλόνι σας.

Φωτογραφία: Shutterstock