Διακόσμηση
Φωτογραφία: Unsplash/Kam Idris
DECO INSPO

5 έξυπνοι και πρακτικοί τρόποι να διακοσμήσεις ένα στούντιο


Αποφάσισες να μείνεις μόνη σου, οπότε ξεκίνησες την αναζήτηση για να βρεις ένα διαμέρισμα να νοικιάσεις.

Μετά από πολύ αναζήτηση κατέληξες στο γεγονός ότι ένα στούντιο, δηλαδή με έναν ενιαίο χώρο και χωρίς δωμάτιο ξεχωριστό, θα ήταν ό,τι πρέπει για σένα. Από την μία δεν θέλεις ένα μεγάλο διαμέρισμα για να μπορείς να το κουμαντάρεις πιο εύκολα (λιγότερο καθάρισμα, φθηνότεροι λογαριασμοί), αλλά από την άλλη τα λίγα τετραγωνικά σε περιορίζουν, γιατί πρέπει να τα χωρέσεις όλα σε έναν μικρό χώρο.

Τα στούντιο επιλέγονται συχνά από ανθρώπους που είναι single ή από νεότερους ηλικιακά. Ενα τέτοιο διαμέρισμα πρέπει να συμπεριλάβει όλα εκείνα που εσείς θεωρείτε χρήσιμα και θέλει ειδικό χειρισμό στην διακόσμηση, ώστε να γίνει ένας φιλόξενος χώρος που θα είναι κυρίως πρακτικός και οργανωμένος. Αυτό σημαίνει ότι το βασικό μέρος του σπιτιού θα εξυπηρετεί πολλές ανάγκες γι αυτό πρέπει να βρείτε τρόπους για να κερδίσετε χώρο.

Η διακόσμηση του σπιτιού δίνει άπειρες δυνατότητες στη διαμόρφωση ενός χώρου, ακόμα και του μικρότερου και το μόνο που χρειάζεται είναι ο τρόπος, παρά ο κόπος. Με τις παρακάτω συμβουλές θα μπορέσεις να εκμεταλλευτείς στο έπακρο κάθε τετραγωνικό του μικρού σου σπιτιού και να ζήσεις ακόμα πιο άνετα.

1. Βάλε μια κουρτίνα ως διαχωριστικό

Οι εσωτερικές κουρτίνες είναι ένας ιδανικός τρόπος να διαχωρίσεις το κρεβάτι από τον καναπέ. Αν θέλεις να δημιουργήσεις έναν μικρό χώρο σαν υπνοδωμάτιο και να το διαχωρίσεις από το υπόλοιπο σπίτι, μπορείς να βάλεις μια κουρτίνα. Βρες μια κουρτίνα, η οποία ταιριάζει χρωματικά με τον χώρο που θέλεις να χωρίσεις και κρεμασε την από το ταβάνι. Επιπλέον θα μπορείς αν το επιθυμείς να ανοίγεις την κουρτίνα και να γίνεται και πάλι ο χώρος σου ενιαίος.

2. Βάλε ειδικά ντουλάπια στην κουζίνα, όπως οι Φινλανδοί

Δεν θα ήταν τέλειο αν υπήρχε ένας τρόπος να πλένουμε τα πιάτα και αυτομάτως να τα τοποθετούσαμε στα σωστά ράφια; Χωρίς αναμονή για να στεγνώσουν ή σκούπισμα; Κι όμως υπάρχει τρόπος και το κάνουν ήδη οι Φινλανδοί. Οι Φινλανδοί με το που πλένουν τα πιάτα τους δεν τα βάζουν δίπλα από τη βρύση όπως εμείς, αλλά πάνω από αυτήν. Όπως βλέπεις στην παρακάτω φωτογραφία, το ντουλάπι πάνω από τον νεροχύτη δεν έχει κάποια βάση και μπορείς να τοποθετήσεις εκεί τα πιάτα μέχρι να στεγνώσουν.

3. Χρησιμοποίησε ένα κρεβάτι τοίχου

Το κρεβάτι τοίχου είναι ιδανικό για μικρά σπίτια. Το κρεβάτι Murphy είναι πολύ δημοφιλές στο εξωτερικό και συνήθως το επιλέγουν για μικρά δωμάτια και σπίτια. Αυτό το είδους κρεβατιού είναι πολύ λειτουργικό και εξοικονομεί χώρο.

4. Διαχώρισε τον χώρο σου με έπιπλα

Εκτός από την εσωτερική κουρτίνα, ένας άλλος τρόπος να διαχωρίσεις τους χώρους του σπιτιού είναι με έπιπλα. Οπως έχουμε ήδη σημειώσει σε παλιότερο άρθρο στο bovary.gr με το σύστημα ανοιχτής αποθήκευσης Elvarli από την ΙΚΕΑ μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου προσωπική λύση αποθήκευσης. Μπορεί όμως κυρίως να χρησιμοποιηθεί ως διαχωριστικό για τους χώρους του σπιτιού σου, αλλά και για να «φιλοξενήσεις» εκεί τα αγαπημένα σου αντικείμενα.

5. Δημιούργησε έναν τοίχο από ράφια

Ίσως το πιο συνηθισμένο πρόβλημα σε ένα μικρό σπίτι είναι ότι δεν έχει αποθηκευτικούς χώρους. Μια από τις καλύτερες και ευκολότερες ιδέες για τη διαρρύθμιση ενός στούντιο, είναι να χρησιμοποιήσεις ράφια σε διαφορετικά ύψη και ράφια διαφορετικού μήκους για να γίνουν μέρος της διακόσμησης σου.

SHARE