τραπεζαρία με πάτωμα checkerboard
Η νέα τάση της διακόσμησης προσδίδει στιλ στον χώρο του σπιτιού/Φωτογραφία: annsacks_ny/instagram
CHECKERBOARD

Checkerboard: H νέα τάση της διακόσμησης που συναντάμε στα πιο στιλάτα σπίτια


Η νέα τάση της διακόσμησης που συναντάμε στα πιο στιλάτα σπίτια του κόσμου ονομάζεται checkerboard.

Η απόλυτη τάση στο interior design για τη νέα χρονιά είναι οι checkerboard επιφάνειες, δηλαδή το καρό μοτίβο που έχει το σκάκι. Οι διακοσμητές το επιλέγουν κυρίως για το δάπεδο, αλλά και στα έπιπλα του σπιτιού και στα διακοσμητικά χώρου (βάζα, κορνίζες, σεντόνια, μαξιλάρια, ακόμη και χαλιά).

Φέτος το checkerboard έχει την τιμητική του όχι μόνο στο fashion κομμάτι, αλλά και σαν τάση της διακόσμησης. Αυτό το ιδιαίτερο print της σκακιέρας προσδίδει στον χώρο στιλ και πολυτέλεια και μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς το δωμάτιο που θα το εντάξεις. Με μια ματιά στους λογαριασμούς των πιο δημοφιλών λογαριασμών στο Instagram σχετικά με το interior design θα παρατηρήσει κανείς ότι το checkerboard κερδίζει ολοένα και περισσότερη προσοχή.

To checkerboard σίγουρα θα το συναντήσεις στις πιο στιλάτες τραπεζαρίες και κουζίνες, όπου το ασπρόμαυρο καρό του σκακιού κάνει την διαφορά από τα υπόλοιπα σπίτια. Αν λοιπόν σκέφτεσαι να κάνεις ανακαίνιση στην κουζίνα σου, αλλά δεν ξέρεις τι είναι αυτό που θα την κάνει μοντέρνα και ξεχωριστή, το checkerboard είναι η λύση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξεις τα πλακάκια του δαπέδου. Το πάτωμα με τα ασπρόμαυρα πλακάκια που θυμίζουν σκακιέρα θα μεταμορφώσει εντελώς την κουζίνα σου.

Αλλά δεν χρειάζεται να σταματήσεις στην κουζίνα. Υπάρχει το σαλόνι, τα μπάνια, τα υπνοδωμάτια. Ακόμη και η βεράντα! Το μοτίβο της σκακιέρας προσδίδει στον χώρο τον αέρα του μοντέρνου και του αριστοκρατικού. Το checkerboard έχει τη μοναδική ικανότητα να ταιριάξει το ίδιο άψογα τόσο σε minimal στιλ, σε vintage αλλά και σε κλασικό.

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες:

SHARE