Κρεβατοκάμαρα διαμερίσματος με κρεβάτι, μαξιλάρια, πίνακα, φυτό, κομοδίνο
Για ένα ήρεμο περιβάλλον που εξασφαλίζει ποιοτικό ύπνο/ Φωτογραφία: Unsplash/ SHOP SLO®
BEDROOM TRENDS

Τα design items δεν πρέπει να λείπουν από την κρεβατοκάμαρα τη νέα χρονιά -Αλλάζουν την όψη της


Το 2020, ας γίνει η αρχή μιας καθημερινότητας που θα βοηθήσει πνεύμα και σώμα να βρουν και να διατηρήσουν την ισορροπία τους.

Αν αυτό σας φαίνεται ανέφικτο, σκεφτείτε τι σας κάνει στην πραγματικότητα να αισθάνεστε έτσι αρνητικά: μήπως κινείστε σε περιβάλλοντα που δεν σας οπλίζουν με ηρεμία, δύναμη και αισιοδοξία; Μήπως ο χώρος στον οποίο ζείτε δεν σας βοηθά πραγματικά να νιώσετε καλά;

Το interior design θέλει να αλλάξει δραστικά την δομή της καθημερινότητάς σας στο σπίτι, προτείνοντάς σας ιδέες που είναι βέβαιο ότι θα επιδράσουν θετικά στην ψυχολογία σας και θα βοηθήσουν το σώμα σας να βρει τους ρυθμούς του.

Σε αυτό το άρθρο, εστιάζουμε στις τάσεις που δημιουργούν ένα χαλαρωτικό περιβάλλον στο πιο σημαντικό, για το σώμα και το πνεύμα, δωμάτιο του σπιτιού: την κρεβατοκάμαρά σας.

Ακολουθούν όλα τα design items που έχουν σκοπό να την αναβαθμίσουν και να ανανεώσουν την ατμόσφαιρά της: δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσετε ένα καταφύγιο για τις αισθήσεις, αρκεί να στραφείτε σε επιλογές που δεν κουράζουν τον χώρο και κατ’επέκτασιν εσάς.

Unsplash/ Kristin SEASHELL IN LOVE

Στην κρεβατοκάμαρα εντάσσονται υλικά φιλικά προς το περιβάλλον,που μας φέρνουν πιο κοντά με την φύση: Ξύλο, πέτρα, ψάθα.

Η διακοσμητική δύναμη του κομοδίνου: Μην υποτιμάτε την διακοσμητική δύναμη αυτού του επίπλου. Μπορεί να αναβαθμίσει την όψη της κρεβατοκάμαράς σας, προσθέτοντας διακοσμητική αξία. Επιλέξτε ένα κομοδίνο με ιδιαίτερο design που ξεφεύγει από τις mainstream επιλογές. Σε προηγούμενο άρθρο, σας έχουμε παρουσιάσει 5 εναλλακτικές ιδέες για κομοδίνο που εξοικονομούν πολύτιμο χώρο στην κρεβατοκάμαρα.

Ενα statement φωτιστικό είναι πλέον must-have design item.Το 2020, oι διακοσμητές μας παροτρύνουν να επενδύσουμε σε αυτό -σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

«Jewel tones» σε διακοσμητικά αξεσουάρ: Ως «Jewel tones» χαρακτηρίζονται οι αποχρώσεις που μας φέρνουν στο νου πολύτιμους λίθους. Bαθύ μπλε και πράσινο, σκούρο κόκκινο, γαλαζοπράσινο, μαύρο. Σε μια κρεβατοκάμαρα που κυριαρχούν οι neutral αποχρώσεις, μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε μερικές έντονες χρωματικές πινελιές μέσω διακοσμητικών αξεσουάρ που αποπνέουν αίσθηση πολυτέλειας.

Cozy & comforting: Απαλοί τόνοι σε μαξιλάρια, κλινοσκεπάσματα, χαλιά για ένα ζεστό και χαλαρωτικό περιβάλλον που ησυχάζει το σώμα.

Αrtwork-καθρέπτες: Δύο διακοσμητικά αξεσουάρ που δεν λείπουν από τις μοντέρνες κρεβατοκάμαρες του εξωτερικού.

Ενα κάδρο με ένα μήνυμα ή μια αγαπημένη σας εικόνα δίνει αμέσως πιο προσωπικό τόνο στο χώρο.

Ενας statement καθρέπτης τον αναζωογονεί και τον κάνει να δείχνει μεγαλύτερος αν τοποθετηθεί σωστά.

SHARE