Φωτογραφία: IKEA
Φωτογραφία: IKEA
LIVING ROOM IDEAS

Τα πιο συχνά λάθη στη διακόσμηση του μικρού σαλονιού -Πώς θα το κάνεις να δείχνει μεγαλύτερο


Κάθε δωμάτιο του σπιτιού αποτελεί ένα μικρό κομμάτι της καθημερινότητάς μας, με ξεχωριστή σημασία για την ποιότητα της ζωής μας. Κάθε του λεπτομέρεια δεν είναι αμελητέας σημασίας: συμβάλλει με τον τρόπο της στην συνολική του εικόνα που οφείλει να είναι προσεγμένη σε όλα τα επίπεδά της.

Σε αυτό το άρθρο, εστιάζουμε την προσοχή μας στο δωμάτιο που ενώνει τα αγαπημένα πρόσωπα. Εκεί όπου φτιάχνουμε αναμνήσεις. Το σαλόνι, -όσα κι αν είναι τα τετραγωνικά του- κατέχει το δικό του, μεγάλο κεφάλαιο στο πεδίο του interior design. Οι ιδέες για την διακόσμησή του δεν εξαντλούνται ποτέ.

Αν ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα και τα τετραγωνικά του σαλονιού είναι -εύλογα- περιορισμένα, με έξυπνες κινήσεις -που έχουν την υπογραφή των πιο έμπειρων interior designers- μπορείτε να κάνετε μικρά deco «θαύματα».

Σύμφωνα με τους διακοσμητές των design διαμερισμάτων του εξωτερικού, ένα μικρό σαλόνι έχει απίστευτες δυνατότητες διακόσμησης -φτάνει να αποφευχθούν λάθη που γίνονται λόγω της κακής αντίληψης για τα τετραγωνικά του χώρου, απειρίας, βιασύνης και έλλειψης φαντασίας και άποψης.

Ποια είναι τα συνηθέστερα λάθη στη διακόσμηση ενός μικρού σαλονιού και πώς μπορείτε να το αναδείξετε -ώστε να δείχνει μεγαλύτερο; 

1) Aποφύγετε τα ογκώδη έπιπλα: Τα ογκώδη έπιπλα μειώνουν κατακόρυφα την λειτουργικότητα του χώρου. Για παράδειγμα, ένας πολύ μεγάλος καναπές ή ένα μεγάλο coffee table δεν είναι oι κατάλληλες επιλογές για ένα μικρό σαλόνι μιας και η παρουσία τους περιορίζει αρκετά την δυνατότητα τοποθέτησης άλλων επίπλων -που θα μπορούσαν να κάνουν τον χώρο να δείχνει πιο μεγάλος και πιο μοντέρνος.

2) Τα έπιπλα ακουμπάνε στον τοίχο: Ενα πολύ συχνό λάθος στα μικρά διαμερίσματα. Οταν τα (μεγάλα) έπιπλα ακουμπάνε στον τοίχο, ο χώρος δείχνει μικρότερος και η ατμόσφαιρα ασφυκτική. Οταν τα έπιπλα δεν ακουμπάνε στον τοίχο, ο χώρος δείχνει άνετος, πιο μεγάλος και πιο ζεστός.

 

 

3) Κακός φωτισμός: Κάθε χώρος που δεν φωτίζεται σωστά, δείχνει μικρότερος από όσο είναι στην πραγματικότητα. Ακόμα κι αν το σαλόνι σας έχει χαμηλό ταβάνι, ένα κρεμαστό φωτιστικό οροφής θα κάνει το δωμάτιο να μοιάζει ψηλότερο.

4) Oι κοντές κουρτίνες: Ένα ακόμα τρικ που κάνει το δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο και ψηλότερο έχει να κάνει με τις κουρτίνες. Αγοράστε κουρτίνες ένα μέγεθος μεγαλύτερο και προσπαθήστε να τις ανεβάσετε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο ταβάνι.

 

5) Οταν τα έπιπλα δεν δίνουν την δυνατότητα αποθήκευσης και πολλαπλών χρήσεων: Τα έπιπλα με «κρυμμένους» αποθηκευτικούς χώρους και πολλαπλές χρήσεις αξιοποιούν με τον πιο αποδοτικό τρόπο τα τετραγωνικά του δωματίου (μπορείτε, επίσης, να αξιοποιήσετε και τους τοίχους τοποθετώντας ράφια).

6) Το μικρό χαλί: Αμέσως δείχνει τον χώρο μικρότερο. Επενδύστε σε ένα design χαλί που ντύνει όλο το πάτωμα.

7) Μίνιμαλ διακόσμηση: Ένα μικρό σαλόνι με περιττά διακοσμητικά αμέσως δείχνει τον χώρο μικρότερο. Η θορυβώδης διακόσμηση το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργεί την αίσθηση ακαταστασίας.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @decor_jessinspired στις 30 Ιαν, 2018 στις 1:58 μμ PST