Η Κάτια Δανδουλάκη στη Ζέτα Δούκα
Στιγμιότυπο από την εκπομπή Thrive
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΙΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Όταν η Κάτια Δανδουλάκη είχε μιλήσει για την σημασία που δίνει στον χαρακτήρα των συνεργατών της


«Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία. Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό, την εκτίμηση και την συμπαράστασή μου στα θύματα, που στην ουσία είναι οι ήρωες μια επιβεβλημένης κάθαρσης. Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας και η ζωή είναι ιερή» έγραφε το ιδιόχειρο σημείωμα της Κάτιας Δανδουλάκη (το οποίο προβλήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, το Πρωινό, το πρωί της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου) με το οποίο θέλησε να δώσει το στίγμα της μια ημέρα μετά την καταγγελία της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, της Πηνελόπης Αναστασοπούλου και της Λένας Δροσάκη κατά του Πέτρου Φιλιππίδη.

Τι ανέφερε η Λένα Δροσάκη στην καταγγελία της και πώς εμπλέκεται η Κάτια Δανδουλάκη:

Η Κάτια Δανδουλάκη μαθαίνοντας την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά του ηθοποιού-σκηνοθέτη προς το πρόσωπο της Λένας Δροσάκη και του ηθοποιού Λευτέρη Ζαμπετάκη κατά τη διάρκεια πρόβας για την παράσταση «Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές» που θα ανέβαινε στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη το 2019, έλυσε με συνοπτικές διαδικασίες την συνεργασία της τον Πέτρο Φιλιππίδη. Αυτό δεν έγινε γνωστό τότε.

Η κίνηση αυτή της Κάτιας Δανδουλάκη γνωστοποιήθηκε μέσα από το έγγραφο καταγγελίας της Λένας Δροσάκη και «χειροκροτήθηκε» καθολικά από τους χρήστες του διαδικτύου.

Τι αναφέρει συγκεκριμένα στην καταγγελία η ηθοποιός:

«Πράγματι αρχίσαμε τις πρόβες. Τις πρώτες ημέρες ο καταγγελλόμενος είχε κόσμια συμπεριφορά προς το πρόσωπό μου και σκέφτηκα ανακουφισμένη ότι μετά από τόσον καιρό ίσως να έχει μεταμεληθεί και να έχει αλλάξει. Πολύ σύντομα όμως οι ελπίδες μου διαψεύστηκαν. Δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους, στην αρχή πιο ήπια και στη συνέχεια πιο έντονα και πιεστικά, παρενοχλήσεις, σκηνές ζηλοτυπίας, ξεσπάσματα οργής και ταπεινωτικές προσβολές προς το πρόσωπό μου, χωρίς να του έχω ποτέ δώσει το παραμικρό δικαίωμα! Αυτά τα περιστατικά συνέβαιναν άλλες φορές κατ’ ιδίαν και άλλες φορές ενώπιον όλου του θιάσου, τα μέλη του οποίου δεν γνώριζαν βέβαια την προϊστορία μου με τον καταγγελλόμενο. Κάποια στιγμή όλη αυτή η απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά του έφτασε στο αποκορύφωμά της, όταν μια ημέρα, χωρίς κανέναν λόγο, επιτέθηκε λεκτικά και με απίστευτη ένταση, ενώπιον όλου του θιάσου, σε εμένα και στον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, προφανώς θεωρώντας ότι έχουμε μεταξύ μας κάποιου είδους ερωτική σχέση, πράγμα που δεν ίσχυε καν.

Μετά από δύο ημέρες η κυρία Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη. Είναι κάτι για το οποίο θα είμαι πάντοτε ευγνώμων στην κυρία Δανδουλάκη, διότι η αλήθεια είναι ότι δεν συνηθίζεται στον χώρο μας

Η πρόβα διακόπηκε και εγώ το ίδιο βράδυ απευθύνθηκα κατ’ ιδίαν στην κυρία Δανδουλάκη και της είπα, ευρισκόμενη σε κατάσταση μεγάλης ταραχής, ότι δεν αντέχω άλλο και δυστυχώς δεν μου μένει παρά να αποχωρήσω από την παράσταση. Το ίδιο έκαναν, όπως πληροφορήθηκα, και οι συνάδελφοί μου Λευτέρης Ζαμπετάκης και Αγγελος Μπούρας. Μετά από δύο ημέρες η κυρία Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη. Είναι κάτι για το οποίο θα είμαι πάντοτε ευγνώμων στην κυρία Δανδουλάκη, διότι η αλήθεια είναι ότι δεν συνηθίζεται στον χώρο μας, και ίσως σε κανέναν επαγγελματικό χώρο, να αποχωρεί ο ισχυρός και να παραμένει ο αδύναμος».

Οταν η Κάτια Δανδουλάκη είχε μιλήσει στη Ζέτα Δούκα για την σημασία που δίνει στον χαρακτήρα των συνεργατών της

Και ερχόμαστε στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει η Κάτια Δανδουλάκη στη Ζέτα Δούκα, στην εκπομπή Τhrive του ΑΝΤ1 το 2019. H Zέτα Δούκα -που πρώτη είχε μιλήσει δημόσια πριν από λίγες εβδομάδες για την λεκτική και ψυχολογική βία που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια θεατρικής της συνεργασίας με τον Γιώργο Κιμούλη, ανοίγοντας έτσι τα στόματα πολλών συναδέλφων της- είχε ρωτήσει την Κάτια Δανδουλάκη για το αν δίνει σημασία στην συμπεριφορά των συνεργατών της.

Η απάντηση της Κάτιας Δανδουλάκη είναι ενδεικτική της «φιλοσοφίας» της και του τρόπου με τον οποίο θέλει να συνεργάζεται με τους συναδέλφους της (η στάση της «δικαιολογεί» απόλυτα τον τρόπο που χειρίστηκε την συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη).

«Ξεκινάς από τους συνεργάτες; Γιατί εγώ ξεκινάω από τους συνεργάτες. Η πρώτη ερώτηση που κάνω όταν μου προτείνουν κάτι είναι «Ποιοι θα είναι άλλοι;» είπε η Ζέτα Δούκα απευθυνόμενη στην Κάτια Δανδουλάκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

«Αμέσως. Το πρώτο. Πρώτα ξέρεις τι έλεγα μικρή; «Με νοιάζει το ταλέντο. Δεν πειράζει, ας είναι δύσκολος χαρακτήρας». Τώρα δεν αντέχω πια. Μετά τα πρώτα χρόνια ταλαιπωρίας, είπα ότι δεν θέλω κανέναν που να κάνει νάζια. Δεν είναι ωραίο το νάζι σε έναν μεγάλο άνθρωπο. Λένε «Ελα μωρέ. Κάνει σαν παιδί». Το παιδί δεν με νοιάζει να κάνει νάζια. Στον μεγάλο μου έρχεται να ρίξω χαστούκι. Δεν μου αρέσει το νάζι, ρε παιδί μου, στον μεγάλο άνθρωπο. Είναι σιχαμένο. Ενώ στο παιδάκι είναι μια χαρά. Δεν θέλω να με ταλαιπωρεί κανένας, όπως δεν ταλαιπωρώ εγώ κανέναν. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να πηγαίνεις στη δουλειά σου και να βλέπεις την «οικογένειά» σου στην δουλειά σου. Γιατί όλοι εδώ στο θέατρο είμαστε μαζί 40 χρόνια. Εχουμε περάσει γέλια, γάμους, χωρισμούς, έχουμε περάσει τα πάντα μαζί. Έτσι είναι η ζωή, όμως. Τέτοιου είδους μοιρασιά είναι. Δεν μπορώ την γκρίνια και την κακή ενέργεια. Και δεν μπορώ βασανιστικές σχέσεις».

SHARE