Η Ζέτα Δούκα με πράσινη jumpsuit
Η Ζέτα Δούκα δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram/Φωτογραφία: NDP photo agency
25|09|2020 14:29
SHARE
INSTAGRAM

H Ζέτα Δούκα μαθαίνει στην κόρη της να πλένει σωστά τα χέρια της -Το βίντεο στο Instagram


Ενα βίντεο με την κόρη της, Θάλεια, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Ζέτα Δούκα.

Στο post αυτό βλέπουμε την ηθοποιό να μαθαίνει στην κόρη της να πλένει σωστά τα χέρια της, με παιχνιδιάρικη διάθεση. Η Ζέτα Δούκα ζητά από την μικρή Θάλεια να μετρήσει μέχρι το 20 όσο πλένει τα χέρια της με το σαπούνι. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να σημειώσει πόσο σημαντικό είναι να μην αφήνουμε τη βρύση να τρέχει καθ’ όλη τη διάρκεια του πλυσίματος, ώστε να αποφεύγεται η σπατάλη νερού.

H Ζέτα Δούκα σημείωσε στο προφίλ της στο Instagram: «Το να μάθουμε στα παιδιά μας πώς να πλένουν σωστά τα χέρια τους, δεν είναι άκρως απαραίτητο μόνο εν καιρώ..κορωνοϊού αλλά μια ανεκτίμητη γνώση και ένδειξη πολιτισμού. Όπως όλες οι καλές συνήθειες.. Προσοχή στη μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια: κλείνουμε την βρύση κατά τη διάρκεια του πλυσίματος για να αποφύγουμε την άσκοπη σπατάλη νερού! Υγεία, οικολογία και περιβαλλοντική συνείδηση πάνε μαζί!».

https://www.instagram.com/p/CFhS4_xnCL0/

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) η εφαρμογή της υγιεινής των χεριών σε συνδυασμό με τη διατήρηση των κοινωνικών αποστάσεων και την χρήση της μάσκας αποτελούν τα βασικότερα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID 19.

Είναι σημαντικό οι γονείς να μάθουν στα μικρά παιδιά τους πώς να πλένουν σωστά τα χέρια τους και να τους καθοδηγούν. Η Ζέτα Δούκα βρήκε ένα τρικ με το μέτρημα ως το 20, το οποίο δίνει τον χρόνο στο παιδί να πλύνει πιο σχολαστικά τα χέρια του.

SHARE