Φωτογραφία / Shutterstock
Φωτογραφία / Shutterstock
04|03|2024 11:18
SHARE
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΧΩΡΟΥ

Πέντε φυτά που μπορούν να επιβιώσουν και στον πιο σκοτεινό χώρο -Δεν χρειάζονται πολύ φως


Εάν θέλετε να ανανεώσετε τον χώρο σας δίνοντάς του μία αίσθηση φρεσκάδας τα φυτά είναι ο απόλυτος τρόπος.

Μάλιστα υπάρχουν φυτά εσωτερικού χώρου τα οποία μπορούν να ζήσουν και με λιγοστό φως, σε περίπτωση που το σπίτι σας δεν είναι τόσο ευήλιο. Σίγουρα τα περισσότερα φυτά χρειάζονται άπλετο φως για να αναπτυχθούν, αλλά τα παρακάτω πέντε μπορούν να ευδοκιμήσουν με ελάχιστο φως και λιγοστή φροντίδα.

Aglaonema - Κινέζικο αειθαλές

Το Aglaonema ή κινέζικο αειθαλές είναι ένα ανθεκτικό φυτό που δεν χρειάζεται αρκετή φροντίδα.

Φωτογραφία/Shutterstock

Το συγκεκριμένο φυτό παράγει υπέροχα, λευκά άνθη που μοιάζουν με κρίνα. Το κινέζικο αειθαλές ευδοκιμεί σε πολύ χαμηλό φωτισμό ή κάτω από μία κανονική λάμπα, ωστόσο προσέξτε μήπως το πολύ φως του «κάψει» τα φύλλα. Καλό θα είναι να επιλέξτε μια ποικιλία με πιο σκούρα φύλλα, καθώς οι διαφοροποιημένοι τύποι με κρεμ ή ασημί σημάδια απαιτούν λίγο περισσότερο φως.

Ασπιδίστρα - Aspidistra elatior

Η Ασπιδίστρα είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό φυτό. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να το σκοτώσει όπως επίσης και η συχνή επαναφύτευση.

Φωτογραφία/Shutterstock

Ωστόσο, αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φυτά για την διακόσμηση εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων (όπου οι ελάχιστες θερμοκρασίες το επιτρέπουν), χάρις στα ασυνήθιστα μεγάλα και έντονα πράσινα φύλλα της. Είναι ένα φυτό πολύ εύκολης καλλιέργειας, καθόλου απαιτητικό και επιβιώνει με ελάχιστο φως.

Ζαμιουκούλκας - Zamioculcas

Ο Ζαμιόκουλκας (Zamioculcas zamiifolia) είναι ένα πολύ εντυπωσιακό και συνάμα ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου.

Φωτογραφία/Shutterstock

Είναι εντυπωσιακό καθώς έχει μακριά και βαθυπράσινα φύλλα τα οποία ξεκινούν από τα ριζώματα του φυτού και μπορούν να φτάσουν μέχρι και το 1μ μήκος.

Κάθε 3 - 4 χρόνια θα μας δώσει ένα υπέροχο άνθος που μοιάζει με κρίνο. Το συγκεκριμένο φυτό μπορεί να επβιώσει και σε πιο σκιερά μέρη, ωστόσο θα έχει μικρότερη ανάπτυξη.

Μονστέρα - Μonstera

Ίσως πρόκειται για το πιο γνωστό φυτό μετά την αλόη, η Μονστέρα, με καταγωγή από το Μεξικό, διαθέτει μεγάλα φύλλα σε σχήμα καρδιάς που δημιουργούν εσοχές ή χωρίζονται καθώς το φυτό μεγαλώνει.

Φωτογραφία/Shutterstock

Η Μονστέρα αναπτύσσεται αργά και κάθε φύλλο της μπορεί να ξεπεράσει σε μήκος το μισό μέτρο.

Χαρακτηριστικό της είναι ότι καταφέρνει να προσαρμοστεί σε διαφορετικά περιβάλλοντα, δίνοντας κύρος και πολυτέλεια στον χώρο. Αντέχει σε λιγότερο φωτεινά σημεία και καλό είναι να αποφεύγουμε να τοποθετήσουμε τη γλάστρα σε σημείο που να τη χτυπούν απευθείας οι ακτίνες του ήλιου γιατί θα κάψει το φύλλωμά της.

Τυχερό μπαμπού - Dracaena sanderiana

Το Lucky Bamboo μαζί με την Μονστέρα αποτελούν τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου.

Φωτογραφία/Shutterstock

Μπορεί το συγκεκριμένο φυτό να το λέμε μπαμπού αλλά στην πραγματικότητα είναι είδος Δράκαινας (Dracaena sanderiana). Είναι συνδεδεμένο με το Feng Shui, σύμφωνα με το οποίο, θεωρείται πως φέρνει τύχη, ευημερία, θετική ενέργεια και πλούτο. Είναι φυτό εύκολο στην φροντίδα και μπορεί να καλλιεργηθεί είτε σε χώμα, είτε σε νερό και αναπτύσσεται και σε σκιερά μέρη.

SHARE