Φωτογραφία: Instagram/Qthe.adventure.chiro
Φωτογραφία: Instagram/Qthe.adventure.chiro
22|09|2023 09:00
SHARE
FITNESS

Μια γυναίκα έχασε 9 κιλά σε 4 μήνες χωρίς να πάει γυμναστήριο - Περιγράφει το «ταξίδι» της


Μέσα από το Instagram προφίλ της, μια γυναίκα χειροπράκτης αποκάλυψε πως έχασε 9 κιλά σε διάστημα 4 μηνών χωρίς να γραφτεί στο γυμναστήριο ή να ακολουθήσει κάποια συγκεκριμένη δίαιτα.

Το μόνο που έκανε ήταν να προσθέσει στη ρουτίνα της, αρχικά, το περπάτημα.

«Περπατούσα τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα. Το κατοικίδιό μου κι εγώ περπατούσαμε στη γειτονιά ή βρίσκαμε κάποιο ωραίο μονοπάτι με αποτέλεσμα αυτά τα βήματα να αθροίζονται» γράφει μεταξύ άλλων στη σχετική δημοσίευση.

Στη συνέχεια πρόσθεσε στην καθημερινότητά της 30 λεπτά άσκησης .«Δεν είχε σημασία τι είδους ακριβώς άσκηση έκανα. Είχα κάποια βάρη στο γκαράζ μου που θα χρησιμοποιούσα στην παραλία, αλλά κυρίως άνοιγα το YouTube και πληκτρολογούσα "30 λεπτά Pilates" ή "30 λεπτά γιόγκα".

Επίσης, ξεκίνησε να τρώει σωστά και ολοκληρωμένα γεύματα, όχι τόσο junk food και γλυκά. «Την πρώτη εβδομάδα αγωνίστηκα γιατί μου αρέσουν τα γλυκά, αλλά οι πόθοι μου με τον καιρό έφυγαν». Κάτι βέβαια που τη βοήθησε στο να παραμείνει πιστή στο πρόγραμμα διατροφής της ήταν πως, ποτέ δεν απέφυγε μια έξοδο για φαγητό με φίλους μόνο και μόνο γιατί ήθελε να «χάσει βάρος» και ακόμη κι όταν ήθελε να φάει ένα γλυκό φρόντιζε να το κάνει συνετά.

Ένα επιπλέον δραστικό μέτρο που πήρε ήταν πως έκοψε την καφεΐνη. «Συνειδητοποίησα ότι πίνω καφέ για το γλυκαντικό και ξεκινούσα τη μέρα μου τροφοδοτώντας τη χειρότερη λαχτάρα μου». Το ίδιο ίσχυε και για το αλκοόλ εκτός από ειδικές περιπτώσεις.

Κλείνοντας, έγραψε πως άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεται τη γυμναστική και τη σωστή διατροφή. «Όταν σταμάτησα να θέλω να ασκούμαι για να “φαίνομαι καλύτερη”, το διασκέδασα πολύ περισσότερο. Όταν αποφάσισα ότι ήθελα απλώς να είμαι δυνατή και να δημιουργήσω τον μελλοντικό μου εαυτό για μια καλύτερη ζωή, όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα».

SHARE