Ενας άνδρας τρώει πρωινό, Φωτογραφία: Shutterstock/By BodiaPhoto
Ενας άνδρας τρώει πρωινό, Φωτογραφία: Shutterstock/By BodiaPhoto
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ

94χρονος γιατρός αποκαλύπτει την τροφή που καταναλώνει καθημερινά και προλαμβάνει το κρυολόγημα


Ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών, όπως και το κρυολόγημα. Τι θα πρέπει να τρώτε για να ενδυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα; Ενας 94χρονος γιατρός δίνει την απάντηση!

Συνήθως αρρωσταίνουμε τις ημέρες εκείνες που υπάρχει πτώση της θερμοκρασίας γιατί δημιουργούνται, στον οργανισμό κατάλληλες συνθήκες ώστε να εκδηλωθούν κοινά κρυολογήματα και γρίπη.

Συγκεκριμένα, με την πτώση της θερμοκρασίας ελαττώνεται η άμυνα του οργανισμού, με συνέπεια, ο οργανισμός να  γίνεται ευάλωτος στους ιούς που υπάρχουν γύρω του.

Επίσης με το κρύο οι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε κλειστούς χώρους και η μετάδοση των ιών από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι ευκολότερη.

Τι να κάνετε για να τα αποφύγετε; Ο 94χρονος Dr. Murray Grossan είναι ωτορινολαρυγγολόγος και αποκάλυψε την τροφή-φάρμακο για την υγεία στο περιοδικό Prevention.

Shutterstock
Shutterstock

Οπως τονίζει το γιαούρτι είναι η λύση για να αποφύγετε το κρυολόγημα. Μέσα στα γιαούρτια με προβιοτικά, βρίσκεται ένα συγκεκριμένο βακτήριο ο Lactobacillus reuteri, ο οποίος μπλοκάρει τον πολλαπλασιασμό των ιών στο σώμα όταν αρρωσταίνουμε. 

Τα προβιοτικά ή τα ονομαζόμενα «καλά βακτήρια», τα οποία βρίσκονται σε αφθονία στο γιαούρτι, θα μειώσουν τη φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού (ώστε να μην έχετε βουλωμένη μύτη και πονόλαιμο).

Ο Dr. Murray Grossan πιστεύει πως αυτός είναι ο λόγος που δεν αρρωσταίνει από γρίπη καθώς τρώει καθημερινά γιαούρτι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Εχει αποκτήσει ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα και παρόλο που έχει χρόνια συναναστροφή με ασθενείς, δεν αρρωσταίνει. 

Περίπου το 80% του ανοσοποιητικού μας συστήματος βρίσκεται στο έντερο, έτσι ώστε για να διατηρηθεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα ισχυρό, πρέπει να διατηρήσουμε το εντερικό μας σύστημα υγιές με προβιοτικά. 

Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί (καλά βακτήρια) που βοηθούν στην καταπολέμηση όλων των κακών βακτηρίων. Βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση των ασθενειών αυξάνοντας τον αριθμό των κυττάρων καταπολέμησης των ιών.

Θέλετε λοιπόν να γλυτώσετε το κρυολόγημα; Φάτε γιαούρτι!

Διαβάστε επίσης: «Ετρωγα καθημερινά γιαούρτι για τρεις μήνες και ορίστε τι μου συνέβη»

Η ευεργετική ιδιότητα του γιαουρτιού στην υγεία μας -Πού μας κάνει καλό σύμφωνα με έρευνα

Τι είναι πια αυτό το λευκό υγρό που βγάζει επάνω επάνω το γιαούρτι;