Φωτογραφία: Unsplash/Patricia Prudente
Φωτογραφία: Unsplash/Patricia Prudente
ΕΡΕΥΝΑ

Η 10λεπτη δραστηριότητα που ενισχύει τη μνήμη και την ευφυΐα των παιδιών


Τι ονειρεύεστε για το παιδί σας; Να είναι χαρούμενο, υγιές, να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και να το αγαπάνε. 

Θέλετε όμως φυσικά και να είναι έξυπνο, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής που έχει να αντιμετωπίσει στο μέλλον. 

Θέλετε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να γίνει το παιδί σας όσο το δυνατόν πιο έξυπνο και οι ερευνητές βρήκαν έναν τρόπο που διαρκεί μόλις 10 λεπτά και μπορείτε να το κάνετε καθημερινή συνήθεια. 

Με ποιο τρόπο άραγε, μπορεί ένας γονιός να βοηθήσει το παιδί του στην ανάπτυξη της ευφυίας του; Οπως διαβάζουμε σε αρθρο του Reader's Digest οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Οκλαντ βρήκαν ότι η άσκηση μπορεί να ενισχύσει την εγκεφαλική δύναμη των παιδιών. 

Τα παιδιά που είναι περισσότερο γυμνασμένα έχουν μεγαλύτερη εγκεφαλική δύναμη, σύμφωνα με την επιστήμη. 

 Η καλή φυσική κατάσταση ενός παιδιού αυξάνει κατά 20% την ικανότητα του να αποστηθίζει νέες πληροφορίες. Οσα παιδιά ασχολούνται με τον αθλητισμό τείνουν να έχουν υψηλότερο δείκτη IQ από τα υπόλοιπα παιδιά που δεν ασχολούνται με κάποια αθλητική δραστηριότητα. 

Μόλις 10 λεπτά κάθε μέρα αρκούν για να γίνει ένα παιδί πιο έξυπνο.  

Shutterstock
Shutterstock

Έχει παρατηρηθεί πως μετά από τρεις μήνες γυμναστικής η ροή του αίματος στον εγκέφαλο αυξάνει κατά 30% στο μέρος εκείνο όπου σχετίζεται με τη μνήμη και τη μάθηση.

Οι ερευνητές αφού εξέτασαν 318 παιδιά εθελοντές, ηλικίας 7-13 ετών, βρήκαν την σημαντική επίδραση της σωματικής δραστηριότητας στη δομή του εγκεφάλου. 

Ιδιαίτερα η αερόβια άσκηση μπορεί να επηρεάσει την απόδοση των παιδιών στο σχολείο καθώς βελτιώνει την δύναμη του εγκεφάλου. 

Οι αθλητικές επιδόσεις σχετίζονται άμεσα με την ακαδημαϊκή απόδοση. Η συμμετοχή σε ομαδικά αθλήματα ενισχύει την αυτοπεποίθηση, το ομαδικό πνεύμα και την εγκεφαλική δύναμη. 

Αρκούν μόλις 10 λεπτά σωματικής δραστηριότητας την ημέρα για να βελτιωθεί η υγεία του εγκεφάλου των παιδιών μας. 

Διαβάστε επίσης: Ερευνα αποκαλύπτει γιατί τα σημερινά παιδιά «παλεύουν» να κρατήσουν σωστά το μολύβι

Γιατί τα παιδιά παρατούν τον αθλητισμό; Οι ειδικοί εξηγούν πότε και γιατί πρέπει να το αποδεχθείτε

Ετσι κάνουν τα παιδιά τους επιτυχημένα οι γονείς